Vánoční pohoštění podle „rybáře lidí“
Echo24.cz | Politika
Štědrovečerní večeře je dodnes jednou velkou záhadou. Proč se vlastně večer servíruje zrovna „prase českých rybníků“ nebo štědrovka? Z původně postního času se stalo velké sváteční obžerství. Večeře se stala středobodem vánočních svátků až v 19. století, když se na stolech začaly objevovat také masité pokrmy. „Večeře byla rituálem zajišťujícím prosperitu, zdraví a požehnání, pospolitost celé rodiny,“ píše Petr Herynek v knize České Vánoce v kuchyni.
Zdroj: Echo24.cz
Zobrazit celý článekPodobné články
TheBusinessSoiree.com | 23. 12. 2024 17:55:14 | Politika
Před téměř třiceti lety znala Moniku Brzeskovou celá republika. V té době jako Moniku Žídkovou (vdala se v roce 1999), nejkrásnější ženu Česka i Evropy, v ČR tehdy navíc vyhlášené jako Miss tisíciletí ... ..
Zdroj: TheBusinessSoiree.com