Vánoční pohoštění podle „rybáře lidí“
Echo24.cz | Politika
Štědrovečerní večeře je dodnes jednou velkou záhadou. Proč se vlastně večer servíruje zrovna „prase českých rybníků“ nebo štědrovka? Z původně postního času se stalo velké sváteční obžerství. Večeře se stala středobodem vánočních svátků až v 19. století, když se na stolech začaly objevovat také masité pokrmy. „Večeře byla rituálem zajišťujícím prosperitu, zdraví a požehnání, pospolitost celé rodiny,“ píše Petr Herynek v knize České Vánoce v kuchyni.
Zdroj: Echo24.cz
Zobrazit celý článekPodobné články
TheBusinessSoiree.com | 25. 12. 2024 17:35:13 | Politika
V prosinci oslaví europoslanec a předseda hnutí Republika Milan Uhrík čtyřicetiny. Do politiky vstoupil ve svých šestadvaceti, kdy poprvé kandidoval v obecních volbách. Do vysoké politiky se dostal ve ... ..
Zdroj: TheBusinessSoiree.com