Maaxi.cz

ŽIVĚ: Ukrajina – Belgie 0:0

Skupinová fáze na mistrovství Evropy vrcholí. Během závěrečného dne se mimo jiné rozhodne o postupujících z nejvyrovnanější skupiny E, v níž mají všechna mužstva po dvou kolech shodný počet tří bodů. Favorizovaným Belgičanům stačí k postupu i remíza, Ukrajincům naopak vzhledem k zápornému skóre stačit nemusí. Přímý přenos sledujte na ČT2 a ČT sport Plus.

Mohlo by vás zajímat

ONLINE: Slavia hraje přípravu s Pardubicemi, Sparta vyzve AIK

Prvoligové fotbalové týmy se intenzivně chystají na novou sezonu a součástí tréninkových drilů jsou pochopitelně i přípravné zápasy. Slavia hraje od 14 hodin s Pardubicemi, Sparta vyzve v 15:00 švédský AIK Stockholm. Sledujte podrobné online reportáže.

Verstappen zvítězil i ve Spielbergu, ovládl třetí sprint v sezoně

Sprint na Velké ceně Rakouska formule 1 vyhrál trojnásobný mistr světa Max Verstappen z domácího Red Bullu. Na druhém a třetím místě se seřadili jezdci McLarenu Oscar Piastri a Lando Norris.

Verstappen ovládl i třetí sprint sezony, v Rakousku skončil před jezdci McLarenu

Sprint na Velké ceně Rakouska formule 1 vyhrál Max Verstappen z domácího Red Bullu. Trojnásobný mistr světa předstihl jezdce McLarenu Oscara Piastriho a Landa Norrise, kteří skončili na druhém a třetím místě. Ve Spielbergu čeká po sprintu jezdce kvalifikace na hlavní závod.

Sestřih utkání Kolumbie – Kostarika a Paraguay – Brazílie

Trpišovský spadl z kola. Přípravu bude sledovat se zlomenou klíční kostí

Trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský si při nehodě na kole na soustředění v Rakousku zlomil klíční kost. Při dnešním přípravném zápase s Pardubicemi nebude na lavičce a utkání bude sledovat jen z tribuny. Pražský prvoligový klub o tom informoval na sociální síti X.

Startují osmifinále Eura. Švýcaři si zkusí vyšlápnout na obhájce titulu

Skupinu mají za sebou, teď je čeká vyřazovací fáze, kde už neexistuje prostor pro chyby. Šestnáctka reprezentačních výběrů v následujících čtyřech dnech absolvuje osmifinále fotbalového Eura. Jako první o postup mezi nejlepších osm zabojují Švýcaři s úřadujícími mistry z Itálie (18:00). Dění na Olympijském stadionu v Berlíně přiblíží podrobná texto ...

Freestyle na kole i ve městě. Náročný trik v Paříži? Věřím si, říká Miculyčová

Ještě před pár lety běhala na fotbalovém hřišti coby nadějná útočnice, která měla pevné místo v mládežnických reprezentacích a kroužila kolem ní pražská Sparta. Jenže týmový sport nebyl pro Ivetu Miculyčovou vysněný job. Ve čtrnácti letech tak přesedlala na kolo, konkrétně BMX freestyle. A v pouhých osmnácti míří v adrenalinové disciplíně na olympi ...

Nepříjemnost pro českého jezdce na Tour, ještě před startem se zranil

Nepříjemnost. Ještě před startem cyklistické Tour de France utrpěl jediný český účastník závodu Jan Hirt zranění. Po kolizi s jedním z přihlížejících diváků přepadl přes řídítka a má zlomené tři zuby.

Zlomený prst? Žádný problém, trenére, hlásil nahrávač. „Jágrův malíček“ štěstí nepřinesl

Představte si, že máte pár týdnů do Olympiády dětí a mládeže, na kterou jste s výběrem trénovali přes půl roku. Kluci jsou den ode dne sehranější a těšíte se, co na největší české sportovní akci mládeže volejbaloví svěřenci předvedou. Když vtom se dozvíte, že klíčový hráč si na mistrovství republiky zlomil jeden z prstů. A s takovým zraněním se vol ...

Hráči ještě nepředvedli maximum. Donnarumma je velkou oporou Italů, říká před osmifinále Buffon

Na fotbalovém mistrovství Evropy začíná vyřazovací fáze. Do osmifinále v sobotu vstupují domácí Němci, kteří od devíti večer změří síly s Dány. Už o tři hodiny dříve rozehrají Švýcaři duel proti Itálii. V něm budou chtít obhájci titulu z Apeninského poloostrova napravit nevyrovnané výkony ze základní skupiny.

Černý začátek Tour. Hirt před startem spadl po kontaktu s divákem, má zlomené tři zuby

Pro Jana Hirta začala Tour de France pohromou. Jediný český účastník ještě před startem úvodní etapy spadl poté, co zavadil o jednoho z přihlížejících diváků a přepadl přes řidítka. Závodník týmu Soudal-QuickStep přišel v kolizi o část tří zubů a má také natržený ret. Přímý přenos 1. etapy sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus. ...

České ragbistky nestačily na favoritky z Francie a ve čtvrtfinále je čekají Španělky

Do čtvrtfinále sedmičkového turnaje Championship Series půjde česká ženská reprezentace z druhého místa skupiny. Rozhodla o tom vysoká porážka Češek s Francií 7:60. Jedinou pětku výběru trenéra Víta Chalupy položila Julie Doležilová. Přímý přenos utkání Španělsko – Česko sledujte na ČT sport Plus od 15:55.

Černý začátek Tour. Hirt ještě před startem spadl po kontaktu s divákem, má zlomený zub

Pro Jana Hirta začala Tour de France pohromou. Jediný český účastník ještě před startem úvodní etapy spadl poté, co zavadil o jednoho z přihlížejících diváků a přepadl přes řidítka. Podle belgických médií má závodník týmu Soudal-QuickStep zlomený minimálně jeden zub a krev v obličeji. Přímý přenos 1. etapy sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport ...

9,77 a historický zápis. Jamajčan Thompson zazářil i s vypuštěným finišem

Dvaadvacetiletý Kishane Thompson vyhrál na jamajském atletickém šampionátu běh na 100 metrů v nejrychlejším světovém čase roku 9,77 sekundy. V historických tabulkách se zařadil na dělené deváté místo. Z Jamajčanů zaběhli v minulosti stovku rychleji jen světový rekordman Usain Bolt, Yohan Blake a Asafa Powell.

ONLINE: Italský start Tour. Dojede si Pogačar v náročné etapě pro vítězství?

Čekání je u konce, 111. ročník Tour de France začíná. Grand Départ nejslavnějšího cyklistického klání se koná v Itálii a na závodníky hned v úvodu čeká pořádná zkouška plná stoupání. Kdo si v 206kilometrové etapě z Florencie do Rimini dojede pro vítězství? Sledujte od 12:40 hodin v podrobné online reportáži.

Trpišovský si zlomil klíční kost

Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský bude chybět na lavičce v prvním přípravném utkání proti Pardubicím (sobota, 14:00). 48letý trenér havaroval na kole a utrpěl zlomeninu klíční kosti. Pražský klub o tom informoval na sociálních sítích.

NHL se k Rusům neotáčí zády. První kolo draftu to jen potvrdilo

Ani jeden Švéd. Zato dva Finové, dva Norové (!), Čech, hned čtyři Rusové a jeden Bělorus v prvním kole draftu. Kluby NHL si ze sankcí, které od invaze na Ukrajinu zakazují účast Ruska a Běloruska na mezinárodních akcích, evidentně nic nedělají. V Las Vegas se to zase jasně ukázalo.

Světová rekordmanka antidopingová pravidla neporušila, rozhodla arbitráž

Světová rekordmanka v běhu na 100 metrů překážek Tobi Amusanová z Nigérie antidopingová pravidla neporušila, rozhodl v pátek Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne.

Fotbal fokus podcast: České zklamání z Eura – a co dál? + kauza Barák, Chorý do Slavie

Neúspěch. Česká reprezentace skončila na Euru už ve skupině. Co vše bylo špatně a na čem se dá stavět? Nový díl Fotbal fokus podcastu se ohlíží ze vyloučením Antonína Baráka i přínosem Tomáše Chorého, který má nakročeno do Slavie. Diskutují Petr Nerad a Tomáš Daníček. Moderuje Ondřej Nováček.

Pamatují si, že jsem neuměl skákat. Čechoameričan vypráví, jak (ne)bránil Abdula-Jabbara

Kupec, nebo Kjůpek? „Kjůpek, takže naprosto špatně,“ rozesměje se nad výslovností svého příjmení čerstvý sedmdesátník, který má v občance napsáno Charles Jerome Kupec. Usadí se na gaučík v Riegrově sálu pražského Obecního domu, kam přijel na slavnost sta let českého a slovenského basketbalu, a vypráví. O svém draftu do Lakers, o svých českých předc ...

Chorý má nakročeno do Slavie, kluby potvrdily intenzivní jednání

V rámci první ligy se rýsuje přestupová bomba. Reprezentační útočník Tomáš Chorý by měl odejít z Plzně do Slavie. Oba kluby potvrdily, že probíhá intenzivní jednání o jeho přesunu.

V St. Louis zranění neřešili, Jiříčkovi věří. Nastoupit proti bráchovi? Velký sen!

Bratrovo šesté místo z roku 2022 sice nepřekonal, ale vůbec mu to nevadilo. „Bylo neuvěřitelné slyšet své jméno, užívám si každý moment,“ usmíval se Adam Jiříček. Draft NHL bere jako odrazový můstek, po kterém ještě víc nastartuje slibně rozjetou hokejovou kariéru. Jeho výběr na šestnáctém místě jen ukazuje, že v St. Louis mu opravdu věří. ...

Náhrada za Chorého. Plzeň vyhlíží příchod Brazilce

Cizinecká legie ve fotbalové Plzni se možná dočká dalšího člena. Třetí tým uplynulé ligové sezony je podle bulharských médií téměř domluvený na příchodu útočníka Ricardinha. Třiadvacetiletý Brazilec momentálně působí v mužstvu Levski Sofia a mohl by sloužit jako náhrada za Tomáše Chorého, jehož Viktoria pravděpodobně prodá do pražské Slavie. ...

České ragbistky nestačily na favoritky z Francie

Do čtvrtfinále sedmičkového turnaje Championship Series půjde česká ženská reprezentace z druhého místa skupiny. Rozhodla o tom vysoká porážka Češek s Francií 7:60. Jedinou pětku výběru trenéra Víta Chalupy položila Julie Doležilová.

Překážkář Holloway se blýskl čtvrtým časem historie

Trojnásobný mistr světa Grant Holloway zazářil na americkém atletickém šampionátu v běhu na 110 metrů překážek čtvrtým nejlepším časem všech dob. V Eugene zvítězil za 12,86 sekundy a přiblížil se na šest setin světovému rekordu krajana Ariese Merritta z roku 2012.

Chorý do Slavie. Jsme blízko, takového hráče chcete mít v týmu, říká Tvrdík

Do fotbalové Slavie přichází plzeňský a reprezentační útočník Tomáš Chorý. Sílící spekulace o přestupové bombě léta potvrdil nejprve klubový šéf Jaroslav Tvrdík. „Je pro nás důležité, že on sám si přeje transfer k nám a přeje si tady hrát. Věříme, že bude platný a že si dříve nebo později získá také respekt fanoušků,“ uvedl. Vzápětí se vyjádřilo i ...

Švýcaři nedělají chyby a hrají konsolidovaně. V osmifinále proti Italům jim věřím, říká Horváth

Na evropském šampionátu v Německu v sobotu v 18 hodin startuje osmifinálový program zápasem Švýcarska proti Itálii. „Švýcaři jsou kvalitativně dál než soupeř. Italové můžou překvapit, ale nevěřím tomu,“ myslí si expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth. V druhém duelu vyzvou domácí Němci Dánsko.

ŽIVĚ: Sedmičkové ragby Francie – Česko

V posledním soutěžním turnaji sezony hraje česká ženská reprezentace v sedmičkovém ragby v rámci Championship Series proti Francii. Ve hře je postup do čtvrtfinále z prvního místa. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Chorý míří do Slavie, potvrzují oba kluby. Souhlasí reprezentanti i Bořil

Mimořádně třaskavý přestup je na spadnutí a vše nasvědčuje tomu, že se uskuteční. Fotbalový reprezentační útočník Tomáš Chorý má namířeno z Plzně do Slavie. „Mohu potvrdit, že o něj usilujeme. Nejsme finálně domluveni, ale jsme blízko. Důležité pro nás je, že si Tomáš Chorý přestup do Slavie přeje a chce za ni hrát,“ uvedl předseda představenstva S ...

Fotbal fokus podcast ŽIVĚ: České zklamání z Eura – a co dál? + kauza Barák, Chorý do Slavie

Neúspěch. Česká reprezentace skončila na Euru už ve skupině. Co vše bylo špatně a na čem se dá stavět? Nový díl Fotbal fokus podcastu se ohlíží ze vyloučením Antonína Baráka i přínosem Tomáše Chorého, který má nakročeno do Slavie. Diskutují Petr Nerad a Tomáš Daníček. Moderuje Ondřej Nováček.

Brazílie porazila na Copa América Paraguay, dvakrát skóroval Vinícius Júnior

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior se dvěma góly zasloužil o vítězství brazilských fotbalistů ve druhém zápase na mistrovství Jižní Ameriky v USA nad Paraguayí 4:1. Pětinásobní mistři světa se dočkali výhry v soutěžním utkání po pěti zápasech. V tabulce skupiny D jsou Brazilci druzí za Kolumbií, která porazila Kostariku 3:0 a po druhém vítězství ...

Jak jezdci balí na Grand Tour? Batoh jídla, šťastné tričko i literatura faktu

Geraint Thomas na začátku týdne zveřejnil fotografii, jak jej doma manželka Sara Elen ostříhala. „Teď už můžu vyrazit na Tour,“ připsal šampion závodu z ročníku 2018. Tento rituál je už léta součástí jeho balení zavazadel na závody Grand Tour.

Marocký fotbalista Zijách přestoupil z Chelsea do Galatasaraye, kde hostoval

Marocký fotbalista Hakím Zijách přestoupil z Chelsea do Galatasaraye, kde už minulou sezonu z Londýna hostoval. Istanbulský velkoklub v pátek na webu uvedl, že po splnění předem daných podmínek vstoupila automaticky v platnost opce na koupi jednatřicetiletého ofenzivního záložníka.

Vinícius Júnior pomohl dvěma góly k jasné výhře Brazilců

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior se dvěma góly zasloužil o vítězství brazilských fotbalistů ve druhém zápase na mistrovství Jižní Ameriky v USA nad Paraguayí 4:1. Pětinásobní mistři světa se dočkali výhry v soutěžním utkání po pěti zápasech. V tabulce skupiny D jsou Brazilci druzí za Kolumbií, která porazila Kostariku 3:0 a po druhém vítězství ...

Gratulace od bráchy, máma v slzách. Jiříček si k narozeninám pobrukoval Blues

Prognózy se zase jednou nespletly. Adama Jiříčka si ze 16. pozice draftu vybralo St. Louis. Brána do NHL se pro čerstvě osmnáctiletého obránce otevřela v Las Vegas. Modrý dres s notou, který nosí tým Blues, nadějnému zadákovi každopádně sluší.

Brazílie si na Copa Américe poradila s Paraguayí i díky dvěma trefám Viníciuse Júniora

Dvěma góly se podílel na pohodlné výhře na mistrovství Jižní Ameriky v USA. Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior výrazně přispěl k triumfu Brazílie nad Paraguayí 4:1. Pětinásobní mistři světa se dočkali výhry v soutěžním utkání po pěti zápasech. V tabulce skupiny D jsou Brazilci druzí za Kolumbií, která přehrála Kostariku 3:0 a po druhém vítězstv ...

V Rakousku se pojede sprint F1. Pole position má Verstappen

Víkendový program formule 1 při Velké ceně Rakouska pokračuje sobotním sprintem. Zkrácený závod na 100 kilometrů začne na Red Bull Ringu přesně v poledne. Podrobnou online reportáž nabízí web Sport.cz.

Mám odpovídat za tebe? Joo. Zatím nesmělý talent vrací na vodu jméno Pišvejc

Úspěšné jméno z vodního slalomu se zase vrací do startovních a výsledkových listin. Ivan Pišvejc, trojnásobný medailista z mistrovství světa, vede ke sportu své děti Báru a Marka. Právě starší dcera teď zažila atmosféru vrcholné sportovní akce na Olympiádě dětí a mládeže, kde reprezentuje Ústecký kraj. V úterý dvakrát skončila do šestého místa, ted ...

Obhajoba titulu i souboj s Djokovičem. Jaké jsou české šance na Wimbledonu?

Už v pondělí startuje v Londýně třetí grandslam sezony, do hlavní soutěže Wimbledonu vstoupí jedenáct Čechů, o čtyři víc než na Roland Garros. Páteční los napověděl, jak se tenisová slavnost na trávě může vyvíjet. Kdo má v bílém úboru největší šanci uspět?

Choupenitch má tajného kouče: Nemůžu ho odhalit, trénujeme v garážích

Na obhajobu olympijského bronzu z Tokia se naladil skvěle – třetím místem na mistrovství Evropy v Basileji. Fleretista Alexander Choupenitch je především rád, že se na hry do Paříže kvalifikoval, protože ještě před půl rokem příliš nadějí neměl. A prozradil, že mu pomáhá i netradiční model přípravy: trénuje pod vedením kouče, jehož identitu nesmí p ...

Znova na Letné. Fotbalisté Ukrajiny odehrají další zápas v Praze

Před osmi měsíci nastoupili na Letné ke kvalifikačnímu zápasu na Euro proti Severní Makedonii, na podzim letošního roku využijí českého azylu znova. Fotbalisté Ukrajiny odehrají 7. září od 20:45 utkání Ligy národů B proti Albánii na neutrálním hřišti v Epet areně, která je domovem pražské Sparty. Informovala o tom Ukrajinská fotbalová asociace na s ...

Hvězdy, kde jste? Euru vládne muž, kterého spojíme s Ronaldem nebo Čechem

Žádný Harry Kane, Kylian Mbappé nebo Cristiano Ronaldo. Tabulka střelců na fotbalovém Euru má zatím nečekaného lídra. Jmenuje se Georges Mikautadze, reprezentuje Gruzii a je téměř jisté, že si (nejen) třemi zásahy v základní skupině vystřílel nové věhlasné angažmá. Zřejmě i díky muži, jenž v minulosti pozitivně ovlivnit kariéry několika superstar. ...

Jedničkou draftu NHL se stal Celebrini, Jiříčka si na 16. pozici vybralo St. Louis

Žádné překvapení. Macklin Celebrini, největší hokejový talent letošního draftu NHL, byl vybrán San Jose Sharks jako celková jednička. Nejvýše draftovaným českým hráčem byl plzeňský obránce Adam Jiříček, na kterého ukázalo St. Louis z šestnácté pozice. Na dalšího Čecha v prvním kole už nedošlo.

Sto let basketbalu: trofej pro vítěze NBA i spoluhráč Kareema s českými kořeny

Koše přímo v centru Prahy na náměstí Republiky, v nedalekém Obecním domě trofej pro vítěze NBA, mezi hosty nejvýznamnější funkcionáři z celého světa. Takto ve čtvrtek vrcholilo připomínání sta let organizovaného basketbalu v Česku a na Slovensku. Oslavy daly vzpomenout i na pozoruhodné příběhy tuzemských rodáků, kteří se vydali za oceán. ...

Očekávám divokou a bojovnou Tour. Závěrečná časovka bude spravedlivá, říká bývalý cyklista Tesař

Vingegaard nebo Pogačar? To je otázka, kterou si mnozí kladou před 111. ročníkem Tour de France, která začíná v sobotu ve Florenci. Vingegaard se vrací po zranění. „Jeho tým ví, že ho musí co nejvíc šetřit. Druhá věc je, že jezdci z UAE ví, že musí Vingegaarda trápit. O to to bude zajímavější,“ říká pro IROZHLAS.cz bývalý profesionální cyklista Lub ...

Modrič chce můj dres? divila se hvězda Španělska. Chce ji Barcelona

Pokud ho před Eurem někdo neznal, tak teď už o něm jistě ví. Španělský křídelník Nico Williams patří k hvězdám fotbalového svátku v Německu. Gól nebo asistenci sice na šampionátu zatím nemá, ale představení, které rozbalil proti Itálii (1:0), bylo působivé. „Řekl bych, že jsem odehrál skvělý zápas. Ovšem podobná utkání jsem měl i v sezoně v Bilbau, ...

Celebrini se stal jedničkou draftu NHL, St. Louis si vybralo českého obránce Jiříčka

Kanadský hokejový útočník Macklin Celebrini se podle očekávání stal jedničkou draftu kanadsko-americké NHL. Osmnáctiletého hráče si vybralo San Jose. Nejvýše draftovaným českým hráčem se stal plzeňský obránce Adam Jiříček, kterého si jako šestnáctého vybralo St. Louis.

Vítězí s odlišným pohledem na svět. Paraplavec Kratochvíl zabojuje v Paříži

Má odlišný pohled na svět. Je mu jedno, jestli má holka na sobě make-up, nebo jestli je někdo hubený, tlustý nebo plešatý. Lidi kolem sebe ani soudit podle vzhledu nemůže, což mu paradoxně pomáhá lépe je poznat. Je mistrem světa v paraplavání, dvojnásobným světovým rekordmanem a čeká ho start na prvních paralympijských hrách. Řeč je o Davidu Kratoc ...

Božská komedie Tour. Za osm milionů eur se převlékla do italského hávu

Na nádraží Santa Maria Novella ve Florencii panuje v pátečním poledni dokonalý chaos, ale na vině není jen mohutný nápor fanoušků cyklistiky. Kvůli závadě na rychlodráze Řím – Florencie nabírají vlaky až dvouhodinové zpoždění, hala je přeplněna davy mačkajících se a čekajících cestujících.

Druhá liga v ohrožení? Už ne, Slovan uhradil většinu z třímilionového dluhu

Konec nejistoty, ústecký hokejový Slovan drtivou většinu dluhů zkrotil a druhou ligu hrát bude. Oznámil to Lukáš Vobecký, šéf nového spolku HC Slovan Ústečtí Lvi.