Maaxi.cz

V testu 16 celoročních pneumatik získala dobré hodnocení pouze jediná

Sloučit vlastnosti letní a zimní gumy do jednoho pláště zůstává těžko řešitelným úkolem. Úspěchy výrobců jsou dílčí.

Mohlo by vás zajímat

Hledáte si na internetu informace o uchazeči o zaměstnání? Pozor na GDPR

Veřejný ochránce práv upozornil na to, že zaměstnavatelé se mohou během výběrových řízení dopouštět diskriminace a chování v rozporu se zákony.

Operátoři reagují na povodně: Vodafone dává zdarma data, T-Mobile také volání

Operátoři v reakci na nelehkou situaci způsobenou aktuálními záplavami přichází se speciálními nabídkami. Zatímco T-Mobile nyní dává svým zákazníkům volání a data zdarma, Vodafone data přidává.

Zaměstnavatele zasáhly povodně, zaměstnanci zůstali doma. Jak to bude se mzdou?

Záplavy se dotkly také celé řady zaměstnavatelů, kteří teď nemohou poskytnout práci svým zaměstnancům. Jak to bude s jejich mzdou?

Zasáhly vás povodně? Požádejte úřad práce o mimořádnou finanční pomoc

Pokud jste se dostali do tíživé situace následkem povodní, je možné obrátit se na Úřad práce ČR s žádostí o dávku mimořádné okamžité pomoci.

Dnes musíte uhradit další ze záloh na daň z příjmů. Je však možné žádat o úlevu

Dnes, 16. září 2024, je nejzazší termín pro platbu jedné z dalších záloh na daň z příjmů. Týká se těch poplatníků, jejichž poslední známá daňová povinnost přesáhla 150 000 Kč, a to ve výši 1/4 poslední známé daňové povinnosti.

eTurista jako alternativa EET? Většina hoteliérů změny vítá, ale má i obavy

Vláda nedávno schválila novelu zavádějící nové povinnosti pro ubytovací služby. Zjistili jsme, co na to říkají hoteliéři a odborníci.

Ostatní nemocenské dávky od roku 2025 a žádost vystavená zaměstnavatelem

Postup u ostatních nemocenských dávek je plánován odlišně od eNeschopenky. Žádost bude od příštího roku vystavovat přímo zaměstnavatel.

Léčba nakupováním: proč a jak funguje „maloobchodní terapie“

Za maloobchodní terapii označuje psychologie nakupování, jehož hlavním cílem není koupit si něco, co potřebujeme, ale koupit si něco, abychom se cítili lépe. Tato terapie skutečně funguje. Její působení je často okamžité, je však třeba ji provádět rozumně. Jak poznat, že se nám její aplikace vymkla z ruky, vysvětluje psycholog Jan Urban. ...

Minimální zálohy pro OSVČ budou nakonec o trochu nižší, než se původně předpokládalo

Návrh nařízení, který prošel připomínkovým řízením, obsahuje nový přepočítací koeficient, který mění výši odhadované průměrné mzdy pro příští rok i výši minimálních záloh pro OSVČ.

KVÍZ: Vyznáte se v placení virtuálními kartami?

Počet virtuálních platebních karet v České republice razantně narůstá. Zatímco v roce 2019 si jich lidé pořídili jen něco málo přes 42 tisíc, o tři roky později jich bylo vydáno skoro 346 tisíc. Víte, jak virtuální karty fungují? Ověřte si své znalosti.

Věcné dary na povodně jsou daňově uznatelné, peněžní pak snižují základ daně

Česku hrozí v následujících dnech záplavy. Pokud se rozhodnete pomoct těm, které povodně postihnou, můžete si dary snížit svoji daňovou povinnost. Je ovšem rozdíl mezi věcnými a peněžními dary.

Evropští obchodníci si dělají zásoby kávy. Víme proč

Rostoucí ceny kávy a klimatické podmínky při jejím pěstování už nejsou jedinou starostí obchodníků s ní. Už brzy se budou muset vypořádat s novými pravidly.

KVÍZ: Teta, dm, Barevný ráj? Ověřte si, jak dobře znáte české drogérie

Spoustu sortimentu drogérií je v dnešní době možné sehnat v supermarketech. V našem kvízu si však můžete ověřit, co víte o řetězcích drogérií.

Které zboží musí být označeno cenou za jednotku? Pozor, po 15 letech to půjde vymáhat

Přestože povinnost označovat zboží měrnými cenami platí již 20 let, u nepotravinářského sortimentu není 15 let vymahatelná. To se teď změní.

Pro předčasný důchod startuje další zpřísnění. Jak využít předdůchod

Podmínky pro odchod do předčasného důchodu se v Česku dál zpřísňují. Od 1. října 2024 se zvyšuje požadovaná doba pojištění z 35 na 40 let. Kdo zvolí předčasnou penzi, dostanete výrazně méně peněz, než by činil řádný starobní důchod. Kvůli dalšímu zpřísnění podmínek pro předčasný důchod tak nejspíš stoupne zájem o předdůchod. ...

Může si vynutit právo nezbytné cesty přes cizí pozemek jen vlastník sousedního pozemku či celé budovy, nebo i vlastník pouze bytu?

Služebnost, tedy věcné břemeno a právo nezbytné cesty. Co to je a komu svědčí nezbytná cesta jen pro bytovou nebo nebytovou jednotku, ale ne pro dům?

Povodeň nebo záplava? Vyznejte se v pojmech. Pojišťovny vám mohou zaplatit i prevenci

Příroda má své procesy a pojišťovny také. Ukážeme si rozdíly v pojmech a situace, kdy vám pojišťovna zaplatí za to, že škoda nenastala.

Sběratelský předmět? To už u výrobků s halucinogeny neobstojí

Po sladkostech s CBD a dalšími nebezpečnými látkami se na trhu objevují výrobky s halucinogenem muscimol. Ten obsahují muchomůrky červené.

Virtuální adresu využívá každá 4. firma v ČR. Známe rekordmana virtuálních adres

Podnikání z virtuální adresy je v posledních letech stále oblíbenější. Počet firem, které využívají virtuální sídlo, aktuálně překročil 142 000. Nejvíc virtuálních adres je v Praze.

Na vlně podnikání s Janem Peškem o tom, jak ovládat auto mobilním telefonem

Česká společnost Xmarton vstoupila na trh v roce 2016 s unikátním řešením, které svým zákazníkům v té době nenabízely ani prémiové značky. Umožňovala propojení auta s mobilním telefonem, cílem bylo přitom usnadnit sdílení vozidel mezi více řidiči...

Jak se připravit na velkou vodu a co dělat v případě, že vám poničí majetek?

Jak se připravit na důsledky nadcházejících extrémních srážek? Co dělat, když dorazí velká voda a jak likvidovat škody, abyste měli jednání s pojišťovnou co nejsnadnější?

OSVČ a dohodáři by od příštího roku mohli pobírat ošetřovné

Novela o nemocenském pojištění, která přináší změny týkající se ošetřovného, které by náleželo za určitých podmínek i živnostníkům či dohodářů, míří do závěrečného kola schvalování.

Paušální daň v roce 2025? Nakonec bude nižší, než se původně plánovalo

Paušální daň se původně měla pro rok 2025 navýšit o 1267 korun. Změna platila pro první pásmo. Navýšení paušální daně v prvním pásmu bude nakonec nižší.

Nelegální práce podle upravených podmínek od roku 2024

Kontroly nelegální práce již probíhají podle nových pravidel. V čem spočívá změna a čeho se mají zaměstnavatelé v praxi vyvarovat?

Lepší zámek, lepší pojistka

Když si chcete pojistit domácnost proti krádeži, nezapomeňte, že výše náhrady se odvíjí i od kvality zámku.

Tomáš Mádl, právník mezi betonem a poštovními známkami

Pro Juris Real jsou stále důležitější developerské projekty. Její dceřiná firma staví hlavně v Praze a Středočeském kraji.

Úrok z prodlení prodražuje dávná vytěsnění akcionářů

Bezmála 20 let se vlečou řízení o výši kompenzace při vytěsnění minoritních akcionářů, na významu tak nabírají úroky z prodlení.

Propouštění v zájmu firmy? Tanec mezi paragrafy s nejistým výsledkem

Ekonomové hovoří o zamrzlém trhu práce a požadují jeho rozhýbání. Dát výpověď je dnes složité i podle právníků.

Do insolvence jdou firmy pozdě a věřitelé se často domohou jen zlomku svých peněz

Pokračující provoz podniku v úpadku vede k projídání majetkové podstaty a zvýhodňování vybraných věřitelů.

Revoluce mi od základů změnila život, říká advokát Jiří Matzner

Právníci Jiří Matzner a Jindřich Vítek spojují síly. Vzniká nová advokátní kancelář Matzner & Vítek.

Hackeři přitvrdili, Evropa nařizuje, jak jít jednotně proti nim

Směrnice NIS2 má nastavit minimální standard kybernetické bezpečnosti. Už je jisté, že si ji Česko nestihne osvojit včas.

Nová éra kyberbezpečnosti. Chránit se musí potravináři i zpracovatelé odpadu

Zákon nově dopadne na tisíce firem z různých odvětví. Mnohé z nich o tom v současnosti nemusí vědět.

Proč se mladí právníci do advokacie nehrnou

Sehnat kvalitního zaměstnance je potíž v celé české ekonomice a platí to i pro profesi advokáta. Hned několik předních českých právníků si mi při rozmluvách v poslední době hořce stěžovalo, jak těžké je sehnat vůbec někoho, kdo by o práci v...

Trh práce? Horší a horší

Český trh práce je desátý nejhorší v evropské sedmadvacítce. Sice máme nejnižší nezaměstnanost v unii, ale problémem je nízká flexibilita. Zaměstnanci často nemají šanci pracovat na zkrácený úvazek. To vede k prohlubování nerovností, doplácejí na to...

Peugeot e‑3008: Šarmantní Francouz každým coulem

Třetí generace Peugeotu 3008 prošla radikální proměnou. Zatímco první dvě byly víceméně klasickými rodinnými SUV, novinka sází poprvé na karoserii ve stylu kupé, to znamená se svažující se střechou v zadní části. K tomu designéři použili mohutnou...

Zadýchaná německá mašina

Německé ekonomice se daří hůře než ostatním a letos vykáže nulový růst. V aktualizované prognóze to minulý týden uvedl německý hospodářský institut Ifo. Podle jeho propočtů se německá ekonomická mašina bude zadýchávat i v roce příštím – místo...

Jiří Kunert: Tvrdý konkurent, který hrál vždy fér

Poznal jsem Jiřího Kunerta, když začal svou dráhu v 76. roce v ČSOB. Seděli jsme spolu v „dealingu“ v prvním patře budovy Na Příkopě 14. Byli jsme hraví a zkoušeli hrát všemožné obchody i spekulace na devizových trzích. A docela úspěšně....

Benjamin Franklin: Revolucionář, který se nebál dotknout ani blesku

Málokdo toho v životě stihl jako Benjamin Franklin. I když se narodil v americkém Bostonu do chudých poměrů, dokázal se prosadit ve všem, na co sáhl. Nejprve se stal vlivným novinářem a bojoval za společenské reformy. Vedle toho byl vědcem...

Češi se zapojují do byznysu s léky na obezitu. Mohou pomoci i s alzheimerem

Vlna zájmu o léky na obezitu prodávané pod značkami Ozempic, Rybelsus či Wegovy narostla natolik, že se jejich dánský výrobce Novo Nordisk stal před rokem nejhodnotnější společností v Evropě. Z trůnu sesadil francouzského výrobce luxusního zboží...

České firmy se Afriky bojí a přicházejí tak o obrovskou příležitost, říká Michal Jirkovský

Afrika je perspektivní a v mnoha ohledech bohatý kontinent, na kterém by české firmy mohly dělat skvělý byznys. Jenže se toho bojí, případně nemají lidi s potřebnými jazykovými schopnostmi či ochotou pracovat delší dobu v zahraničí. A tak si podle...

Autoland vs. Green Deal. Český autoprůmysl se změní od základů

O budoucnost se musí bát výrobci součástek s malou přidanou hodnotou. Budoucnost patří softwaru či umělé inteligenci.

Automotive čelí gigantické vlně změn, téměř polovina továren Green Deal nepřežije, říká Petr Knap

Velké změny, které čekají český „autoland“, se nevyhnou celému evropskému automobilovému průmyslu. Tradiční a silný hospodářský sektor v dnešní podobě téměř s jistotou nepřežije a na jeho budoucí podobu bude mít vliv mnoho faktorů...

Poplatky klesnou, investice zlevní. Teď se střadatelé musí zbavit už jen strachu, říká Martin Řezáč

V Česku investuje kolem 20 procent populace, to je výrazně méně než v západních zemích. Podle šéfa Erste Asset Management (EAM) Martina Řezáče ovšem není jiná dlouhodobá alternativa, jak se zabezpečit na stáří, než skrze investice. A to i přesto, že...

Živly ničí majetky Čechů. Pojištění ale nemá přes milion a půl nemovitostí

Tornádo, které zničilo majetek lidí za několik miliard korun, odhalilo v Česku v roce 2021 obrovský problém. Tisíce lidí nemělo svůj majetek a nemovitosti pojištěné nebo jen na nízké částky. Podle analýzy České asociace pojišťoven se však situace ani po třech letech nelepší a lidé dál riskují. Nepojištěných zůstává 1,6 milionů nemovitostí a 1,7 mil ...

Teambuildingy jsou opět „in“. Jejich náplň se ale mění

Dříve se slovo teambuilding skloňovalo snad ve všech pádech. S covidem vše ustalo, postupně se k nim ale firmy zase vrátily. Cíle přitom sledují různé, odpovídají tomu i programy, které na tyto firemní akce připravují. S čím se lze setkat?

Paušální daň 2025: Některým podnikatelům se celkově za rok zvýší platby o víc než 15 tisíc korun

Někteří podnikatelé v režimu paušální daně budou platit příští rok víc. A ne o málo. Platby se jim za celý rok navýší o více než 15 tisíc korun.

I u ponožek se podvádí na daních. Úřady zabránily chystanému daňovému úniku

Pražský finanční a celní úřad odhalily připravovaný podvod na DPH. Úřadům se podařilo zadržet kamion s 15 tunami ponožek, se kterými měl podvod proběhnout.

Víme, o kolik se od ledna 2025 zvýší důchody a příplatky k důchodu

Už je jasné, o kolik přesně se zvýší od ledna důchody a také příplatky k důchodu. U průměrné penze dojde k navýšení o 352 Kč.

Minimální zálohy OSVČ vzrostou v roce 2025 o něco míň, než bylo navrhováno

Původně měly podle návrhu vzrůst minimální zálohy OSVČ na o 934 Kč u sociálního pojištění a o 193 Kč u zdravotního pojištění. V rámci připomínkového řízení ale došlo k úpravě přepočítávacího koeficientu a zálohy tak vzrostou o něco nižší částku.

Sníží novela zákona o DPH administrativu? Odborníci mluví o opaku

V těchto dnech by poslanecká sněmovna měla projednávat novelu zákona o DPH přinášející do této oblasti mnoho změn a slibující zjednodušení dosavadních postupů.