Maaxi.cz

Buffett pokračuje v prodejích dalších akcií! Co ho k tomu vede?

Berkshire Hathaway pod vedením Warrena Buffetta prodala v létě akcie Bank of America v hodnotě 6 miliard dolarů. Tento krok vyvolává otázky, proč Buffett mění svou investiční strategii. Článek Buffett pokračuje v prodejích dalších akcií! Co ho k tomu vede? z webového portálu Finex.cz.

Mohlo by vás zajímat

Nejlepší spořicí účty září 2024. Kde získáte úrok 5,08 % p.a.?

Jaký spořicí účet vám nabídne nejvyšší úrok v září 2024? Podívejte se na naše aktuální srovnání 5 nejlepších spořicích účtů. Článek Nejlepší spořicí účty září 2024. Kde získáte úrok 5,08 % p.a.? z webového portálu Finex.cz.

Nejhorší začátek září pro S&P 500 za více než 70 let! Připravte se na tržní turbulence

Index S&P 500 zažil nejhorší první zářijový týden od roku 1953. Jaké důvody stojí za tímto dramatickým poklesem a co mohou investoři očekávat v následujících týdnech? Článek Nejhorší začátek září pro S&P 500 za více než 70 let! Připravte se na tržní turbulence z webového portálu Finex.cz.

ČEZ sníží ceny energií 1,7 milionu zákazníků! Pošle to akcie do propasti?

Snížení cen plynu a elektřiny může mít negativní vliv na hodnotu akcií ČEZ. Jaké jsou scénáře jejich budoucího cenového vývoje, se podíváme v tomto článku. Článek ČEZ sníží ceny energií 1,7 milionu zákazníků! Pošle to akcie do propasti? z webového portálu Finex.cz.

10 hodnotových akcií, od nichž se v dalších letech očekává výrazný růst!

Po letech dominance růstových akcií se investoři začínají ohlížet po hodnotových titulech. S narůstající koncentrací několika gigantických firem v indexu S&P 500 přichází čas zvážit změnu strategie. Článek 10 hodnotových akcií, od nichž se v dalších letech očekává výrazný růst! z webového portálu Finex.cz. ...

Na kryptoměnách jsme ztratili 178 000 Kč! Kolik nám zbývá? | Milióny v kryptoměnách (65)

Začátkem srpna zažily světové trhy včetně toho kryptoměnového obří propady. Index volatility VIX se dostal na nejvyšší hodnoty od roku 2020. Pojďme se v 65. dílu našeho měsíčníku podívat, co bylo dál. Článek Na kryptoměnách jsme ztratili 178 000 Kč! Kolik nám zbývá? | Milióny v kryptoměnách (65) z webového portálu Finex.cz. ...

Vydělejte na rekordní ceně zlata, díky těmto 2 dividendovým akciím!

Zlato dosáhlo historických maxim a investoři hledají, jak z toho vytěžit maximum. Podívejte se na dvě těžařské společnosti, které nejenže profitují z rekordní ceny zlata, ale také vyplácejí štědré dividendy. Článek Vydělejte na rekordní ceně zlata, díky těmto 2 dividendovým akciím! z webového portálu Finex.cz.

Tyto akcie vyletěly od roku 2023 o 370 %. Je vstup do S&P 500 začátkem nové éry?

Vstup Palantiru do indexu S&P 500 přichází v době, kdy akcie zažívají nevídaný růst. Zjistěte, co tento krok znamená pro budoucí investory a proč jsou analytici opatrní. Článek Tyto akcie vyletěly od roku 2023 o 370 %. Je vstup do S&P 500 začátkem nové éry? z webového portálu Finex.cz.

Velké novinky u Cardana a Polygonu! Pošlou kryptoměny vzhůru? | Finex Coin Week

Cardano a Polygon procházejí velkými změnami. Binance připravuje novinku ve spolupráci se Solanou a všichni vyhlíží 18. září. Tolik týdenní shrnutí z kryptoměn. Článek Velké novinky u Cardana a Polygonu! Pošlou kryptoměny vzhůru? | Finex Coin Week z webového portálu Finex.cz.

4 tipy na akcie s vysokým potenciálem: Palo Alto Networks, Marathon Digital a další

Prozkoumejte nevyužitý potenciál společností Palo Alto Networks, Marathon Digital, Chevron a Dominion Energy! Jsou tyto akcie skrytými klenoty, které investoři hledají? Článek 4 tipy na akcie s vysokým potenciálem: Palo Alto Networks, Marathon Digital a další z webového portálu Finex.cz.

Připravte se na šok: Čeká nás největší snížení úrokových sazeb od roku 2008?

Investoři napjatě čekají na srpnovou zprávu o americké inflaci, která rozhodne o směřování úrokových sazeb. Fed může přistoupit k dramatickému snížení o 50 bazických bodů, což by mohlo zásadně ovlivnit trhy. Článek Připravte se na šok: Čeká nás největší snížení úrokových sazeb od roku 2008? z webového portálu Finex.cz. ...

Jak snížení úrokových sazeb může pomoci Amazonu a Nvidii?

Společnosti Amazon a Nvidia se pohybují v trendech, které mění pravidla hry, díky potenciálnímu snížení úrokových sazeb a inovacím čipů s umělou inteligencí. Jaká budoucnost čeká tyto technologické titány? Článek Jak snížení úrokových sazeb může pomoci Amazonu a Nvidii? z webového portálu Finex.cz.

Křetínský novým lídrem českých miliardářů! Jak za rok vydělal 87 miliard korun?

Daniel Křetínský se stal nejbohatším Čechem, když jeho majetek přesáhl 417 miliard korun. Jeho úspěch je důsledkem správné sázky na energetiku a strategických investic. Článek Křetínský novým lídrem českých miliardářů! Jak za rok vydělal 87 miliard korun? z webového portálu Finex.cz.

Toto jsou 3 akcie umělé inteligence pod 200 USD, která vyplácí zajímavé dividendy

Technologické akcie umí během krátké doby vykázat velký cenový růst. Když k tomuto potenciálu připočítáme i dividendy, zrodí se zajímavé příležitosti, na které se nyní podíváme. Článek Toto jsou 3 akcie umělé inteligence pod 200 USD, která vyplácí zajímavé dividendy z webového portálu Finex.cz.

Proč šéf Nvidie prodal akcie za miliony, když je firma vykupuje za miliardy?

Masivní zpětný odkup akcií společnosti Nvidia v hodnotě 50 miliard dolarů vyvolává otázky. Je to projev důvěry v budoucnost firmy? Nebo se jedná o strategickou chybu? Článek Proč šéf Nvidie prodal akcie za miliony, když je firma vykupuje za miliardy? z webového portálu Finex.cz.

Toto je 10 akcií z indexu Dow Jones s nejvyšším dividendovým výnosem

Pokud hledáte stabilní příjem z dividend, tyto akcie z indexu Dow Jones mohou být tím pravým. Přináší nejen vysoký dividendový výnos, ale také dlouhodobou stabilitu a růst. Článek Toto je 10 akcií z indexu Dow Jones s nejvyšším dividendovým výnosem z webového portálu Finex.cz.

Slevy už nestačí! Čínští giganti bojují o přežití v tvrdé americké konkurenci

Konkurence v čínském e-commerce sektoru je nemilosrdná a cenové války dosahují nových výšin. Zatímco čínští prodejci bojují o přežití, americké společnosti využívají své šance. Článek Slevy už nestačí! Čínští giganti bojují o přežití v tvrdé americké konkurenci z webového portálu Finex.cz.

Zničí kybernetické problémy budoucnost Microsoftu, nebo je vhodný čas investovat?

Akcie Microsoftu po velkém kolapsu v oblasti IT čelí turbulencím a ustoupily ze svých rekordních hodnot. Analytici ale vidí ve firmě stále skvělou příležitost. Vypořádá se technologický gigant s aktuálními výzvami a získá zpět důvěru investorů? Článek Zničí kybernetické problémy budoucnost Microsoftu, nebo je vhodný čas investovat? z webového portá ...

Blížící se rozhodnutí Fedu by mohlo poslat Bitcoin o 20 % dolů

Alespoň to tvrdí analytici přední americké kryptoměnové burzy Bitfinex. Z čeho vycházejí? Článek Blížící se rozhodnutí Fedu by mohlo poslat Bitcoin o 20 % dolů z webového portálu Finex.cz.

Umělá inteligence a léčba rakoviny: Tato akcie dobývá trh! Porostou její akcie do nebe?

Navzdory obrovským ztrátám a vlažnému vstupu na burzu se Tempus AI vyšvihlo o 137 % z červnového minima a překonalo veškerá očekávání. Co stojí za tímto překvapivým úspěchem? Článek Umělá inteligence a léčba rakoviny: Tato akcie dobývá trh! Porostou její akcie do nebe? z webového portálu Finex.cz.

Pokles úrokových sazeb je blízko, porostou díky tomu akcie do nebes? Nebo je lepší zůstat více defenzivní?

Poklesy v úrokových sazbách jsou jako zaklínadlo, díky kterému se oči mnohých investorů a spekulantů rozzáří. Z jednoduchého důvodu, myslí si, že akcie porostou. Článek Pokles úrokových sazeb je blízko, porostou díky tomu akcie do nebes? Nebo je lepší zůstat více defenzivní? z webového portálu Finex.cz.

Největší propad v historii: Co stojí za kolapsem akcií Nvidia a začnou opět růst?

Nvidia zaznamenala největší jednodenní ztrátu v historii amerických akcií, když její hodnota klesla o 279 miliard dolarů. Co stojí za tímto dramatickým pádem a jaký bude další vývoj? Článek Největší propad v historii: Co stojí za kolapsem akcií Nvidia a začnou opět růst? z webového portálu Finex.cz.

TOP 2 akcie, které vzrostly o více než 400 %. Bude se jim dařit i nadále růst?

Investiční příležitosti se mohou skrývat kdekoliv. Právě o tom se přesvědčíme v tomto článku, při pohledu na akcie Royal Caribbean a Super Micro Computer. Článek TOP 2 akcie, které vzrostly o více než 400 %. Bude se jim dařit i nadále růst? z webového portálu Finex.cz.

Září je noční můrou pro akciové trhy: Čeká nás opět propad? Historie naznačuje ano!

Historická data ukazují, že září bývá pro americké akciové trhy nejhorším měsícem roku. Očekávaná volatilita a sezónní slabost mohou investory postavit před těžká rozhodnutí. Článek Září je noční můrou pro akciové trhy: Čeká nás opět propad? Historie naznačuje ano! z webového portálu Finex.cz.

Verizon nabízí atraktivní 6,2% dividendový výnos: Je to vaše šance na stabilní příjem?

Investoři se během září tradičně připravují na volatilitu trhu. Může být konzistentní zvyšování dividend společnosti Verizon spolehlivým útočištěm uprostřed ekonomické nejistoty? Článek Verizon nabízí atraktivní 6,2% dividendový výnos: Je to vaše šance na stabilní příjem? z webového portálu Finex.cz.

(16) Investovali jsme 300 000 Kč do akcií: V srpnu opět vládly růstové akcie

Máme za sebou nadmíru úspěšný měsíc srpen a jako obvykle pro vás máme report, ve kterém shrnujeme aktuální změny v našem investičním portfoliu. Za 15 měsíců naše portfolio vykazuje zisk téměř 84 000 Kč, i díky skvělému srpnovému výkonu. Článek (16) Investovali jsme 300 000 Kč do akcií: V srpnu opět vládly růstové akcie z webového portálu Finex.cz. ...

Vše, co potřebujete vědět o iPhonu 16 a jeho revolučních funkcích!

Apple se připravuje na uvedení iPhonu 16 a očekává se, že hlavní novinkou bude integrace umělé inteligence. Jaké AI funkce přinese nový iPhone a změní mobilní technologie jednou provždy? Článek Vše, co potřebujete vědět o iPhonu 16 a jeho revolučních funkcích! z webového portálu Finex.cz.

3 nejlepší dividendové akcie, které vám přinesou stabilní pasivní příjem!

Potřebujete dividendové akcie, na které se můžete spolehnout? Tyto 3 tituly vám nabízejí pravidelné výplaty a rostoucí dividendy. Zjistěte, proč jsou tyto akcie oblíbené mezi investory a jak vám mohou zajistit stabilní příjem. Článek 3 nejlepší dividendové akcie, které vám přinesou stabilní pasivní příjem! z webového portálu Finex.cz. ...

Trhy v chaosu! Proč hodnotové akcie vítězí nad technologickými giganty?

Trhy jsou v napětí a investoři netuší, zda se blíží recese nebo silné rallye. Nové tržní paradigma se zaměřuje na růst americké ekonomiky a hodnotové akcie začínají porážet technologické hvězdy. Článek Trhy v chaosu! Proč hodnotové akcie vítězí nad technologickými giganty? z webového portálu Finex.cz.

3 biotechnologické firmy s obrovským růstovým potenciálem!

Vycházející hvězdy biotechnologií: Objevte tři společnosti, které jsou připraveny do konce roku 2024 prudce růst a které pronikají do nových oblastí buněčné terapie, vzácných onemocnění a licencování. Článek 3 biotechnologické firmy s obrovským růstovým potenciálem! z webového portálu Finex.cz.

Katastrofa na trzích: Masivní propady akcií, Bitcoinu, Etherea i ropy | Burza s odstupem

Proč za sebou mají americké akcie nejhorší týden za posledních 18 měsíců? Proč pokračovaly masivní výprodeje Bitcoinu a Etherea? Jaké novinky hlásí největší evropské automobilky? Článek Katastrofa na trzích: Masivní propady akcií, Bitcoinu, Etherea i ropy | Burza s odstupem z webového portálu Finex.cz.

Tato akcie je nevybroušený diamant! Investory zaskočil 50% růstem zisku

Společnost Vertiv, která vyrábí produkty pro datová centra, oznámila ohromující růst zisku o 50 %. Přesto se akcie firmy po zveřejnění výsledků propadly o 14 %. Co vedlo k tomuto nepříznivému vývoji? Článek Tato akcie je nevybroušený diamant! Investory zaskočil 50% růstem zisku z webového portálu Finex.cz.

Krize v západním autoprůmyslu: Akcie padají na historická minima!

Odvážné kroky Continentalu na trhu a finanční otřesy společnosti Goodyear slibují, že změní podobu automobilového průmyslu. Jaké strategické zvraty nás čekají? Článek Krize v západním autoprůmyslu: Akcie padají na historická minima! z webového portálu Finex.cz.

10 nejúspěšnějších akcií z indexu S&P 500! Vyplatí se do nich investovat?

Po dramatickém propadu v prvních dnech srpna se S&P 500 podařilo uzavřít měsíc s pozitivním ziskem 2,3 %. Kterým akciím se dařilo vůbec nejlépe? Článek 10 nejúspěšnějších akcií z indexu S&P 500! Vyplatí se do nich investovat? z webového portálu Finex.cz.

Proč akcie Nvidia padají i přes skvělé hospodářské výsledky?

Dominantní postavení Nvidie v oblasti umělé inteligence čelí zkoušce, protože akcie klesají navzdory velice dobrým výsledkům za 2. čtvrtletí. Vysoká očekávání sice byla překonána, ale ne zcela uspokojena. Chtějí investoři po Nvidii opravdu nemožné? Článek Proč akcie Nvidia padají i přes skvělé hospodářské výsledky? z webového portálu Finex.cz. ...

Elon Musk vyhrál soud ohledně Dogecoinu. Znásobí kryptoměna svoji cenu? | Finex Coin Week

Elon Musk si při tweetování o Dogecoinu počínal v souladu se zákony, na Toncoin se navalil další problém a Coinbase si připsala zajímavé prvenství. Tolik týdenní shrnutí z kryptoměn. Článek Elon Musk vyhrál soud ohledně Dogecoinu. Znásobí kryptoměna svoji cenu? | Finex Coin Week z webového portálu Finex.cz.

Je BYD nový král automobilového průmyslu? Jedná se o unikátní investiční příležitost pro následující dekádu?

BYD, mladá čínská automobilka, která rychle dobývá svět, představuje hrozbu pro tradiční automobilky i Teslu. Jak se tato společnost stala lídrem na trhu elektromobilů? Článek Je BYD nový král automobilového průmyslu? Jedná se o unikátní investiční příležitost pro následující dekádu? z webového portálu Finex.cz.

Fed i investoři očekávají klíčovou zprávu! Zlomový týden pro americké akcie

Tento týden se finanční trhy zaměří na klíčovou srpnovou zprávu o zaměstnanosti, která může zásadně ovlivnit rozhodnutí Fedu o úrokových sazbách a pohyb na trzích. Bude to týden plný očekávání a možných změn. Článek Fed i investoři očekávají klíčovou zprávu! Zlomový týden pro americké akcie z webového portálu Finex.cz. ...

Ztratí Nvidia svou dominanci? Proč investoři sázejí na evropské akcie? | Burza s odstupem

Jak se dařilo akciím Nvidia po oznámení hospodářských výsledků? Jakého milníku dosáhl Warren Buffett? Kterým akcím se momentálně věští velmi světlá budoucnost? Článek Ztratí Nvidia svou dominanci? Proč investoři sázejí na evropské akcie? | Burza s odstupem z webového portálu Finex.cz.

Dollar General v krizi: Akcie klesly o 30 % kvůli nečekaným finančním problémům

Akcie společnosti Dollar General se kvůli horším finančním výsledkům propadají na nejnižší hodnoty za posledních 6 let. Může se diskontní gigant odrazit ode dna, když inflace klesá a konkurence se zostřuje? Článek Dollar General v krizi: Akcie klesly o 30 % kvůli nečekaným finančním problémům z webového portálu Finex.cz. ...

Novo Nordisk v ohrožení: Eli Lilly a Zealand Pharma útočí na trh s léky na hubnutí

Lékové hity společnosti Novo Nordisk jsou hnací silou masivního růstu prodeje, ale hrozící obavy o bezpečnost a tvrdá konkurence by mohly otřást její dominantní pozicí na trhu. V čem je problém? Článek Novo Nordisk v ohrožení: Eli Lilly a Zealand Pharma útočí na trh s léky na hubnutí z webového portálu Finex.cz.

Příští týden může konečně nabídnout vzrušující vzestup Bitcoinu

Bitcoin jen na pár dní vystřelil na 64 000 USD a nyní je zase v "nudné" zóně pod 60 000 USD. Srpen uzavřel s 9% propadem. Blýská se na lepší časy? Článek Příští týden může konečně nabídnout vzrušující vzestup Bitcoinu z webového portálu Finex.cz.

3 Dividendoví králové, kteří vám zajistí pasivní příjem na celý život!

Chcete si zajistit stabilní a rostoucí pasivní příjem? Investujte do dividendových králů – firem, které vyplácí a zvyšují dividendy nepřetržitě více než 50 let. Článek 3 Dividendoví králové, kteří vám zajistí pasivní příjem na celý život! z webového portálu Finex.cz.

Sázka na Bitcoin se vyplatila všem, až na tuto skupinu

Ke konci roku 2022 šlo 1 bitcoin nakoupit za 16 000 USD. Ani ne o rok a půl později dosáhl 73 500 USD. Ne všem se však vývoj kolem největší kryptoměny tak moc vyplatil. Článek Sázka na Bitcoin se vyplatila všem, až na tuto skupinu z webového portálu Finex.cz.

Tomáš Čupr v ofenzivě: Německá firma a Pilulka pod jeho kontrolou?

Tomáš Čupr, zakladatel Rohlik Group, opět zasahuje – jeho TCF Capital plánuje převzetí německého výrobce dětské výživy Töpfer a zároveň investuje do české skupiny Pilulka Lékárny. Co to znamená pro trh? Článek Tomáš Čupr v ofenzivě: Německá firma a Pilulka pod jeho kontrolou? z webového portálu Finex.cz.

Tato Buffettova akcie skvěle poslouží jako zajištění proti krachu trhu!

V době, kdy na trhu rostou obavy z prudce rostoucího ocenění společností jako je například Nvidia, se Berkshire Hathaway Warrena Buffetta jeví jako maják stability. Jaké je Buffettovo tajemství? Článek Tato Buffettova akcie skvěle poslouží jako zajištění proti krachu trhu! z webového portálu Finex.cz.

Tato zajímavá kryptoměna, o které jste asi neslyšeli, vzrostla za rok o 16 000 %

Slyšeli jste o Nosaně? Pravděpodobně ne. A o Solaně, GPU a umělé inteligenci? To už někteří jistě ano. A právě Nosana toto všechno spojuje. Článek Tato zajímavá kryptoměna, o které jste asi neslyšeli, vzrostla za rok o 16 000 % z webového portálu Finex.cz.

21 dividendových akciích Donalda Trumpa: Máte je ve svém portfoliu také?

Dividendové akcie dokáží generovat zajímavý pasivní příjem. To ví také Donald Trump, na jehož dividendové portfolio se v tomto článku podíváme. Článek 21 dividendových akciích Donalda Trumpa: Máte je ve svém portfoliu také? z webového portálu Finex.cz.

Na prahu finanční Krize: Jaké signály sledovat? | Kam tečou peníze

Nedávná krize nám ukázala, že jsou trhy značně nervózní. Blíže se další krize? Pokud ano, jaké signály sledovat abyste byli schopni ochránit své portfolio? Článek Na prahu finanční Krize: Jaké signály sledovat? | Kam tečou peníze z webového portálu Finex.cz.

Růst zisku o 85 %: Tyto technologické akcie letí nahoru po fenomenálních výsledcích hospodaření!

Dell Technologies zaujala investory svým působivým 85% nárůstem zisku, poháněným boomem v oblasti umělé inteligence. Tržby za druhé čtvrtletí dosáhly 25,03 miliardy dolarů, čímž překonaly očekávání analytiků. Článek Růst zisku o 85 %: Tyto technologické akcie letí nahoru po fenomenálních výsledcích hospodaření! z webového portálu Finex.cz. ...

Máte volné peníze? 2 technologické akcie, které můžete držet dalších 10 let!

Technologie jsou pro investory velmi lákavým segmentem. V tomto článku se podíváme na 2 technologické akcie, které již prokázaly, že zvládají raketový růst. Článek Máte volné peníze? 2 technologické akcie, které můžete držet dalších 10 let! z webového portálu Finex.cz.