Maaxi.cz

Red Bull může v Baku přijít o vedení v F1, pod tlakem začíná být i Verstappen

Pod stále sílícím tlakem vyrazí mistrovská stáj Red Bull s úřadujícím světovým šampionem Maxem Verstappenem do víkendové Velké ceny Ázerbájdžánu formule 1. Zatímco nizozemský pilot, který čeká šest závodů na vítězství, drží v čele stále bezpečný náskok 62 bodů, vedení jeho týmu v Poháru konstruktérů před McLarenem se už smrsklo na pouhých osm bodů. Na městském okruhu v Baku se tak Red Bull pokusí navázat na triumfy z předchozích tří ročníků.

Mohlo by vás zajímat

Můžeme být rádi, že jsme dostali jen pětku, hodnotil debakl Slovanu Strelec

Premiéra se slovenskému velkoklubu mezi evropskou smetánkou nepovedla. Slovan Bratislava schytal na úvod Ligy mistrů výprask 1:5 na hřišti Celticu Glasgow. Zatímco útočník David Strelec byl za pouze pětigólový příděl rád, podle kouče Vladimíra Weisse staršího si jeho tým nezasloužil prohrát o čtyři branky.

Columbus si bude po celou sezonu NHL připomínat zesnulé hokejové bratry

Hokejisté Columbusu si budou celou sezonu připomínat bratry Johnnyho a Matthewa Gaudreauovy, kteří začátkem září tragicky zahynuli při projížďce na kole. Už od začátku přípravy budou mít hráči Blue Jackets na helmách speciální nálepku. V zápasech NHL ponesou na dresu číslo 13, které v posledních dvou sezonách patřilo útočníkovi Columbusu Johnnymu. ...

Jsem rád, že mám první výhru v Lize mistrů, řekl po vítězství nad Salcburkem obránce Sparty Zelený

Devatenáct let čekali fotbalisté Sparty na další účast v Lize mistrů, a ještě skoro o dva roky déle na výhru ve slavné soutěži. V aktuální sezoně ale obě tyto série přerušili. Na úvod Ligy mistrů totiž porazili Salcburk 3:0.

Trenér Šilhavý předčasně končí u reprezentace Ománu, v Asii působil sedm a půl měsíce

renér Jaroslav Šilhavý už nevede ománskou fotbalovou reprezentaci. Dvaašedesátiletý bývalý kouč českého národního celku v arabské zemi po sedmi a půl měsících předčasně skončil, podle tamní asociace po vzájemné dohodě. Ománský svaz o tom informoval na sociální síti X.

Šilhavý už není trenérem Ománu, u týmu skončil po vzájemné dohodě

Asijské angažmá po necelých osmi měsících je už minulostí. Bývalý kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý skončil na lavičce Ománu. Jeho výběru se nepovedl vstup do kvalifikace mistrovství světa 2026, když po venkovní porážce s Irákem (0:1) nestačil doma ani na Jižní Koreu a prohrál 1:3.

Obrat a vítězná premiéra za Plzeň. Bylo to krásné, radoval se gólman Malík

Jako malý kluk chodil na stejný stadion fandit tátovi Markovi, někdejšímu skvělému bekovi, který se prosadil i v NHL. Ve středu si ve Vítkovicích role vyměnili. Otec sledoval gólmana Nicka Malíka, který si odbyl ostrou premiéru v dresu hokejové Plzně.

Dvě porážky a rychlý konec. Šilhavý už není trenérem ománské reprezentace

Až do začátku září měl v asijské kvalifikace o mistrovství světa skvělou bilanci. Jenže po třech vítězstvích a jediné remíze fotbalisté Ománu pod vedením českého trenéra Jaroslava Šilhavého dvakrát prohráli. A tamní asociace ve čtvrtek ráno oznámila bez širších podrobností konec spolupráce.

Zelený po Salcburku: Dopředu jsme byli extrémně efektivní

Messiho půlhodinka nepomohla, vítězná série Miami v MLS skončila proti Atlantě

Fotbalisté Miami přišli v MLS po remíze 2:2 v Atlantě o vítěznou sérii. Šestou týmovou výhru v řadě se v poslední půlhodině marně snažil přidat i Lionel Messi, který po nedávném zranění kotníku začal na lavičce. Majitel osmi Zlatých míčů přišel na hřiště v 61. minutě za stavu 2:1 pro Inter, ale v závěru zařídil dělbu bodů výstavní ranou z dvaceti m ...

Plzeňský Markovič poznává novou zemi i klub. Hra na tři obránce? Sžívám se, říká

Čtyřiadvacetiletý stoper Svetozar Markovič přišel do Viktorie před třemi týdny z Partizanu Bělehrad jako náhrada za Robina Hranáče. V Plzni podepsal tříletou smlouvu a hned druhý den si připsal debut v Liberci. Další start přidal v úterní dohrávce s Olomoucí a spolehlivým výkonem přispěl k výhře 2:1.

Inspiruji se v zahraničí, herní koncept si sedá, říká trenér Pardubic Šotnar

Už letos na jaře ve čtvrtfinále play off ukázal nový kouč Jan Šotnar fanouškům Pardubic zblízka, co dovede s basketbalovým mančaftem, který má k ruce. S ústeckou Slunetou, svým tehdejším zaměstnavatelem, Východočechy zničil 4:1 na zápasy. Muž, jenž později s „Pandami“ dokráčel až do finále, se přitom ocitl v mírně schizofrenní situaci, protože tehd ...

Gut. Echt Gut! Nečekaný hrdina Litvínova se učí i od Kašeho: Dost se ptám

Příjmením Dobrý, výkonem výborný. Litvínovský hokejista Michal Gut se nečekaně pasoval do role hrdiny chemiků, obrat s Hradcem Králové gólově odřídil. Prožil první dvoubrankový večer kariéry, přesto po středeční výhře 4:2 v letošní extraligové premiéře euforicky nejančil: „Nemůžeme dělat závěry po jednom zápase.“ ...

Lantošiho liberecká premiéra s gólem za pět minut: Od toho jsem tady

V minulé sezoně ještě v dresu Mladé Boleslavi nasázel slovenský útočník Róbert Lantoši dvacet gólů. Střelecký účet v novém libereckém dresu si otevřel hned po pěti minutách úvodního duelu svého celku v Brně, v němž se postaral o vedoucí trefu a pomohl hostům k výhře 2:1.

Vstřelit branku? To si mohu odškrtnout, těší Smejkala. Soustředit se chce na týmové výkony

Hned v prvním utkání nové extraligové sezony ukázali členové elitního pardubického útoku sílu. Jiří Smejkal otevřel skóre vítězného zápasu proti Kladnu (5:1), reprezentační kapitán Roman Červenka se blýskl dvěma asistencemi a kapitán Dynama Lukáš Sedlák přidal dva body za gól a nahrávku. Východočeši i díky nim zvládli vstup do základní části. ...

Hlavně nepřestřelit, modlil se Kairinen. Splnil si sen a říká: Snad je Finsko hrdé

Zpětně si ani nedokázal vybavit, kolik doteků s míčem před gólem, nejrychlejším v aktuálním ročníku fotbalové Ligy mistrů, vlastně stihnul. „Možná žádný?“ rozesmál se. „Ne, měl jsem snad jedinou přihrávku. Když se pak přede mnou balon vykulil, trochu poskakoval a já si v duchu opakoval, ať to hlavně nepřestřelím.“ Kaan Kairinen nezklamal a nastarto ...

Výprava za dolary, školou i zklamáním. Když Češi vyslyší americké volání

Otevírá se vám svět, na dortu sfoukáváte svíčky, jejichž počet se blíží dvacítce, jste plnoletí a taky už nějaký čas poblázněně hltáte půvabnou hru jménem basketbal. Kam mají vést další kroky v kariéře? Univerzální správná odpověď pro české naděje neexistuje, přesto pro ně může být jedna varianta o něco lákavější. Symbolizují ji čtyři písmena - NCA ...

Zelený: Jeden zápas Ligu mistrů nedělá, ale užíváme si to

Takový výsledek na Spartě snad ani nečekali. A neočekával jej ani Jaroslav Zelený. Sparta vyhrála nad Salcburkem při svém návratu do Ligy mistrů 3:0. Zelený vyzdvihl, že klíčová byla efektivita v zakončení, navíc gól vstřelený hned ve druhé minutě zápasu strhnul fanoušky.

Krejčího Girona prohrála v Paříži, Slovan musí skousnout debakl v Glasgow

Vstup do Ligy mistrů Slovanu Bratislava nevyšel a v Glasgow prohrál s Celticem vysoko 1:5. Neuspěla ani Girona, za kterou nastupuje Ladislav Krejčí ml. Španělský klub prohrál s PSG 0:1. V dalším ze zápasů Boloňa remizovala se Šachtarem Doněck bez branek.

Ligu mistrů už kdysi zažil. Ale až teď mám první výhru, radoval se Zelený

Ze sparťanů byl s Veljko Birmančevičem jediný, kdo si do středečního večera zkusil fotbalovou Ligu mistrů. „Je to už pět let,“ mávl rukou Jaroslav Zelený. „A stejně se tím už chlubit nemůžu, protože po dnešku už mají start všichni,“ rozesmál se.

Ani jsem si nedokázal představit, že dám v Lize mistrů gól, usmíval se autor první branky Kairinnen

Sparťanský fotbalista Kaan Kairinen si ani ve snu nepředstavoval, že by mohl v Lize mistrů skórovat. Právě finský záložník v úvodním zápase ligové fáze proti Salcburku už po necelých dvou minutách hry skóroval, čímž položil základ až k nečekaně vysokému vítězství 3:0. O pocitech pak mluvil s novináři.

Sparta mohla dát soupeři pět gólů, chválí letenský velkoklub po výhře nad Salcburkem expert Horváth

Fotbalisté Sparty vyhráli na úvod Ligy mistrů nad Salcburkem 3:0 a při návratu do prestižní soutěže tak po 19 letech naplno bodovali. Podle experta Radiožurnálu Sport Pavla Horvátha byli letenští jednoznačně lepším týmem ve všech směrech a zaslouženě vyhráli.

Gól v Lize mistrů jsem si nedokázal ani představit, zářil Kairinen

Kaan Kairinen si ani ve snu nedokázal představit, že by mohl v Lize mistrů skórovat. Právě finský záložník ale proti Salcburku už po necelých dvou minutách hry skóroval, čímž položil základ k vysokému vítězství 3:0. 

Tatran odčinil úvodní porážku, nováčka z Brna porazil jasně

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice vyhráli v předehrávce 2. kola doma nad nováčkem Bulldogs Brno 11:6 a připsali si první výhru. V sobotu při premiérovém představení domácí nejvyšší soutěže v zahraničí podlehli v německém Chemnitzu 3:6 Bohemians.

Nadšený Friis: Nemohli jsme si přát víc. Proti nejlepším nesmíme být naivní

Devatenáct let se čekalo na trenéra, který fotbalovou Spartu dovede do Ligy mistrů. Dokonce ještě o dva roky déle se táhla pauza od posledního vítězného zápasu v soutěži s hvězdičkami ve znaku. Lars Friis ve středu večer obě série ukončil. Sparťany dovedl k suverénnímu vítězství 3:0 nad Salcburkem a mohl si zajásat.

Florbalisté Střešovic porazili v předehrávce superligy Bulldogs Brno

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice vyhráli v předehrávce 2. kola superligy doma nad nováčkem Bulldogs Brno 11:6 a připsali si ve druhém zápase sezony první výhru. V sobotu při premiérovém představení domácí nejvyšší soutěže v zahraničí podlehli v německém Chemitzu 3:6 Bohemians. Pro Bulldogs, kteří se mezi elitu vrátili po pěti letech, to ...

Pardubice přestřílely v extralize Kladno 5:1, Červenka připravil dva góly. Jágr jednou asistoval

Hokejisté Pardubic vstoupili vítězně do nového ročníku hokejové extraligy a v utkání 1. kola vyhráli nad Kladnem 5:1. O góly Pardubic se podělili hráči z první a druhé útočné formace. Dvakrát se prosadil Martin Kaut, který si navíc připsal i asistenci. Další útočník Roman Červenka ozdobil svůj návrat do české extraligy po osmi letech dvěma přihrávk ...

Hokejisté Vsetína vstoupili do první ligy výhrou nad Pardubicemi B

Hokejisté Vsetína, kteří obhajují triumf v první lize, vstoupili do nové sezony výhrou v Chrudimi 4:3 nad Pardubicemi B. Byl to zápas 2. kola, v sobotu totiž Valaši s Frýdkem-Místkem nehráli, stejně jako další dva byl duel odložený kvůli povodním. Suverén základní části z minulé sezony Poruba vyhrála v Kolíně 3:1.

První útok bude strašit soupeře. Od výhry se odpíchneme, říká Smejkal

Pardubičtí hokejisté vstoupili do nové extraligové sezony podle očekávání a plánů. Porazili doma Kladno 5:1 a mají první tři body. Gólem se podílela nová posila Jiří Smejkal, dvě asistence zapsal Roman Červenka.

Lo Celso zařídil dvěma góly výhru fotbalistů Betisu ve španělské lize

Fotbalisté Betisu Sevilla porazili v dohrávce 3. kola španělské ligy Getafe 2:1 a v tabulce se posunuli na šesté místo. Oba góly vítězů dal argentinský záložník Giovani Lo Celso. V týmu Getafe, který je osmnáctý, zůstal jen na lavičce brankář Jiří Letáček.

Fanoušci Sparty se dočkali návratu do Ligy mistrů

ŽIVĚ: Buly – debata expertů. Pardubice přejely Kladno pěti góly, Liberec veze všechny body z Brna

Extraliga se naplno rozjela a šesti zápasy zkompletovala úvodní kolo sezony. Zřejmě největší favorit na titul – Pardubice – vstoupil do nového ročníku jasnou výhrou nad Kladnem 5:1. Vítězné obraty předvedly Mladá Boleslav, Litvínov a také Plzeň. Kromě Západočechů se venku radoval už jen Liberec, který vyloupil led ambiciózní Komety. Českobudějovi ...

První ligu vede stoprocentní Sokolov, Vsetín uspěl proti pardubickému "béčku"

Na čele pořadí první ligy je po dvou odehraných kolech s plným počtem bodů Sokolov, který si doma poradil se Zlínem 3:1. Z domácích celků se radoval už jen Frýdek-Místek. Druhé kolo jinak patřilo hostům – venku se radovaly Litoměřice, Poruba, Přerov i Vsetín.

Duel Boloni se Šachtarem Doněck góly nepřinesl

Fotbalisté Boloni remizovali v úvodním kole Ligy mistrů s Šachtarem Doněck bez branek. I když měl italský celek při svém návratu do nejprestižnější klubové soutěže výraznou střeleckou převahu, nejblíže k vítězné brance byl soupeř. Ve čtvrté minutě ale Heorhij Sudakov neproměnil penaltu.

ONLINE: City hostí v LM Inter, Krejčí v základu Girony. V akci také Slovan

Program exkluzivního týdne fotbalové Ligy mistrů pokračuje i ve středu. Od 18.45 kromě Sparty proti Salcburku (3:0) nastoupila také Boloňa k utkání se Šachtarem (0:0). Zbylé zápasy mají výkop ve 21 hodin. Šlágrem je střetnutí Manchesteru City s Interem Milán, v akci je ale také Paris St. Germain proti nováčkovi ze Girony či Slovan Bratislava na půd ...

Závěr a ohlasy utkání Žabiny Brno – Szekszárd

Fanoušci Sparty se dočkali návratu Ligy mistrů

Vítězný návrat do Ligy mistrů. Sparta v prvním utkání porazila Salcburk

Sparťanští fotbalisté se do Ligy mistrů vrátili tím nejlepším možným způsobem. Na Letné porazili rakouský Salcburk 3:0. O branky se postarali Kairinen, Olatunji a Laci. Podrobnosti připravujeme.

SOUHRN 1. KOLA: Pardubice přejely Kladno pěti góly, Liberec veze všechny body z Brna

Extraliga se naplno rozjela a šesti zápasy zkompletovala úvodní kolo sezony. Zřejmě největší favorit na titul Pardubice vstoupily do nového ročníku jasnou výhrou nad Kladnem 5:1. Vítězné obraty předvedly Mladá Boleslav, Litvínov a také Plzeň. Kromě Západočechů se venku radoval už jen Liberec, který vyloupil led ambiciózní Komety. Českobudějovický ...

SOUHRN 1. KOLA: Boleslav, Litvínov a Plzeň otočily své duely a Motor si poradil s Karlovými Vary

Extraliga se naplno rozjela, šesti zápasy kompletuje úvodní kolo sezony. Mladá Boleslav doma prohrávala s Olomoucí 0:2, nakonec se však radovala po výhře 4:2. Obrat zvládl i Litvínov, který porazil Hradec Králové rovněž 4:2, a také Plzeň, jež uspěla ve Vítkovicích 3:2 po prodloužení. Tři body slaví českobudějovický Motor, jihočeský klub přehrál K ...

Válku cizinek o Euroligu rozhodly Žabiny trestnými hody v posledních vteřinách

Osmnáct let po senzačním pohárovém tažení, které skončilo, titulem brněnských Žabin, se boj o nejprestižnější basketbalovou ligu žen v Evropě do Brna vrátil. Brňanky v azylu městské haly Vodova udělaly úspěšný první krok, když maďarský Szekszárd přehrály po defenzivní taktické přetahované dvěma úspěšnými trestnými body sedm vteřin před koncem 67:66 ...

SOUHRN 1. KOLA: Boleslav otočila duel s Olomoucí a Motor si poradil s Karlovými Vary

Extraliga se naplno rozjela, šesti zápasy kompletuje úvodní kolo sezony. Mladá Boleslav doma prohrávala s Olomoucí 0:2, nakonec se však radovala po výhře 4:2. První tři body slaví také českobudějovický Motor, jihočeský klub přehrál Karlovy Vary 3:0. Na dalších čtyřech stadionech se ještě hraje. Souhrn kola nabídne pořad Buly – debata expertů na Č ...

Žabiny díky skvělému závěru v kvalifikaci Euroligy porazily Szekszárd

Brněnské Žabiny vstoupily do euroligové kvalifikace vítězstvím. V těsném utkání porazily maďarský Szekszárd 67:66. Podrobnosti připravujeme.

Kušej se dohodl s Mladou Boleslaví na prodloužení smlouvy

Úspěšné spojení se ještě víc stvrdilo. Reprezentační hráč Vasil Kušej prodloužil kontrakt v Mladé Boleslavi. Čtyřiadvacetiletý křídelník se upsal klubu, který se představí v hlavní fázi Konferenční ligy, do června 2027.

Chrudim slaví další úspěch, vyhrála ve Varnsdorfu

Chrudimským fotbalistům se podařila dohrávka šestého kola, ve které porazili Varnsdorf 3:0. Po šesté výhře v řaddě jsou v tabulce o bod za vedoucím Zlínem. Varnsdorf je desátý.

Kušej prodloužil smlouvu v Mladé Boleslavi, Baník si pojistil Kpoza

Fotbalový reprezentant Vasil Kušej prodloužil smlouvu v Mladé Boleslavi. Čtyřiadvacetiletý křídelník se upsal účastníkovi hlavní fáze Konferenční ligy do června 2027. Středočeši o tom informovali v tiskové zprávě. Baník Ostrava si pojistil služby ghanského fotbalisty Patricka Kpoza až do konce roku 2026.

Fotbalisté Chrudimi prodloužili vítěznou sérii v druhé lize a stíhají vedoucí Zlín

Fotbalisté Chrudimi v dohrávce 6. kola druhé ligy uspěli 3:0 ve Varnsdorfu a zvítězili pošesté v řadě. Díky další výhře se udrželi o bod za vedoucím Zlínem, který si v úterý poradil 2:1 s rezervou Slavie. Varnsdorf prohrál potřetí za sebou a je na desáté příčce.

Van der Poel ovládl úvodní spurt v Lucembursku a naznačil formu před MS

Nizozemský cyklista Mathieu van der Poel vybojoval na úvod závodu Kolem Lucemburska jubilejní 50. profesionální vítězství. V závěrečném spurtu první etapy nedal soupeřům šanci a potvrdil výbornou formu před mistrovstvím světa, kde bude obhajovat zlato v silničním závodu.

ŽIVĚ: Fotbalisty Sparty čeká úvodní duel v Lize mistrů, na Letné hostí rakouský Salcburk

Fotbalisté Sparty se ve středu poprvé od prosince 2005 představí v Lize mistrů, kam se probojovali přes tři předkola. Obhájci českého titulu vyzvou od 18.45 v úvodním kole ligové fáze Salcburk, s nímž v červenci remizovali v přípravě 2:2. Utkání odvysílá stanice Radiožurnál Sport v přímém přenosu a iROZHLAS.cz ho bude sledovat v podrobné online rep ...

Hroši se nevzdávají. Finále baseballové extraligy bude pokračovat pátým zápasem

Hroši Brno ještě nechtějí připustit konec finálové série. Ve čtvrtém utkání porazili městské rivaly Draky 7:2 a snížili stav finále na 1:3. Série pokračuje ve čtvrtek pátým duelem. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 18:55 na ČT sport Plus.

ŽIVĚ: Kvalifikace Euroligy Žabiny Brno – Szekszárd

Brněnské Žabiny vstupují do euroligové kvalifikace. Jejich soupeřkami jsou hráčky Szekszárdu. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.