Maaxi.cz

Házenkářky Mostu vyhrály v interlize i druhý zápas, Hodonín porazily 37:25

Házenkářské mistryně z Mostu zvládly bez problémů i druhý zápas v nové interligové sezoně a Hodonín porazily 37:25. „Černí andělé“ vedou díky skóre tabulku společné česko-slovenské soutěže, plný počet bodů mají ještě další čtyři týmy.

Mohlo by vás zajímat

Hokejisté Vsetína vstoupili do první ligy výhrou nad Pardubicemi B

Hokejisté Vsetína, kteří obhajují triumf v první lize, vstoupili do nové sezony výhrou v Chrudimi 4:3 nad Pardubicemi B. Byl to zápas 2. kola, v sobotu totiž Valaši s Frýdkem-Místkem nehráli, stejně jako další dva byl duel odložený kvůli povodním. Suverén základní části z minulé sezony Poruba vyhrála v Kolíně 3:1.

První útok bude strašit soupeře. Od výhry se odpíchneme, říká Smejkal

Pardubičtí hokejisté vstoupili do nové extraligové sezony podle očekávání a plánů. Porazili doma Kladno 5:1 a mají první tři body. Gólem se podílela nová posila Jiří Smejkal, dvě asistence zapsal Roman Červenka.

Lo Celso zařídil dvěma góly výhru fotbalistů Betisu ve španělské lize

Fotbalisté Betisu Sevilla porazili v dohrávce 3. kola španělské ligy Getafe 2:1 a v tabulce se posunuli na šesté místo. Oba góly vítězů dal argentinský záložník Giovani Lo Celso. V týmu Getafe, který je osmnáctý, zůstal jen na lavičce brankář Jiří Letáček.

Fanoušci Sparty se dočkali návratu do Ligy mistrů

ŽIVĚ: Buly – debata expertů. Pardubice přejely Kladno pěti góly, Liberec veze všechny body z Brna

Extraliga se naplno rozjela a šesti zápasy zkompletovala úvodní kolo sezony. Zřejmě největší favorit na titul – Pardubice – vstoupil do nového ročníku jasnou výhrou nad Kladnem 5:1. Vítězné obraty předvedly Mladá Boleslav, Litvínov a také Plzeň. Kromě Západočechů se venku radoval už jen Liberec, který vyloupil led ambiciózní Komety. Českobudějovi ...

První ligu vede stoprocentní Sokolov, Vsetín uspěl proti pardubickému "béčku"

Na čele pořadí první ligy je po dvou odehraných kolech s plným počtem bodů Sokolov, který si doma poradil se Zlínem 3:1. Z domácích celků se radoval už jen Frýdek-Místek. Druhé kolo jinak patřilo hostům – venku se radovaly Litoměřice, Poruba, Přerov i Vsetín.

Duel Boloni se Šachtarem Doněck góly nepřinesl

Fotbalisté Boloni remizovali v úvodním kole Ligy mistrů s Šachtarem Doněck bez branek. I když měl italský celek při svém návratu do nejprestižnější klubové soutěže výraznou střeleckou převahu, nejblíže k vítězné brance byl soupeř. Ve čtvrté minutě ale Heorhij Sudakov neproměnil penaltu.

ONLINE: City hostí v LM Inter, Krejčí v základu Girony. V akci také Slovan

Program exkluzivního týdne fotbalové Ligy mistrů pokračuje i ve středu. Od 18.45 kromě Sparty proti Salcburku (3:0) nastoupila také Boloňa k utkání se Šachtarem (0:0). Zbylé zápasy mají výkop ve 21 hodin. Šlágrem je střetnutí Manchesteru City s Interem Milán, v akci je ale také Paris St. Germain proti nováčkovi ze Girony či Slovan Bratislava na půd ...

Závěr a ohlasy utkání Žabiny Brno – Szekszárd

Fanoušci Sparty se dočkali návratu Ligy mistrů

Vítězný návrat do Ligy mistrů. Sparta v prvním utkání porazila Salcburk

Sparťanští fotbalisté se do Ligy mistrů vrátili tím nejlepším možným způsobem. Na Letné porazili rakouský Salcburk 3:0. O branky se postarali Kairinen, Olatunji a Laci. Podrobnosti připravujeme.

SOUHRN 1. KOLA: Pardubice přejely Kladno pěti góly, Liberec veze všechny body z Brna

Extraliga se naplno rozjela a šesti zápasy zkompletovala úvodní kolo sezony. Zřejmě největší favorit na titul Pardubice vstoupily do nového ročníku jasnou výhrou nad Kladnem 5:1. Vítězné obraty předvedly Mladá Boleslav, Litvínov a také Plzeň. Kromě Západočechů se venku radoval už jen Liberec, který vyloupil led ambiciózní Komety. Českobudějovický ...

SOUHRN 1. KOLA: Boleslav, Litvínov a Plzeň otočily své duely a Motor si poradil s Karlovými Vary

Extraliga se naplno rozjela, šesti zápasy kompletuje úvodní kolo sezony. Mladá Boleslav doma prohrávala s Olomoucí 0:2, nakonec se však radovala po výhře 4:2. Obrat zvládl i Litvínov, který porazil Hradec Králové rovněž 4:2, a také Plzeň, jež uspěla ve Vítkovicích 3:2 po prodloužení. Tři body slaví českobudějovický Motor, jihočeský klub přehrál K ...

Válku cizinek o Euroligu rozhodly Žabiny trestnými hody v posledních vteřinách

Osmnáct let po senzačním pohárovém tažení, které skončilo, titulem brněnských Žabin, se boj o nejprestižnější basketbalovou ligu žen v Evropě do Brna vrátil. Brňanky v azylu městské haly Vodova udělaly úspěšný první krok, když maďarský Szekszárd přehrály po defenzivní taktické přetahované dvěma úspěšnými trestnými body sedm vteřin před koncem 67:66 ...

SOUHRN 1. KOLA: Boleslav otočila duel s Olomoucí a Motor si poradil s Karlovými Vary

Extraliga se naplno rozjela, šesti zápasy kompletuje úvodní kolo sezony. Mladá Boleslav doma prohrávala s Olomoucí 0:2, nakonec se však radovala po výhře 4:2. První tři body slaví také českobudějovický Motor, jihočeský klub přehrál Karlovy Vary 3:0. Na dalších čtyřech stadionech se ještě hraje. Souhrn kola nabídne pořad Buly – debata expertů na Č ...

Žabiny díky skvělému závěru v kvalifikaci Euroligy porazily Szekszárd

Brněnské Žabiny vstoupily do euroligové kvalifikace vítězstvím. V těsném utkání porazily maďarský Szekszárd 67:66. Podrobnosti připravujeme.

Kušej se dohodl s Mladou Boleslaví na prodloužení smlouvy

Úspěšné spojení se ještě víc stvrdilo. Reprezentační hráč Vasil Kušej prodloužil kontrakt v Mladé Boleslavi. Čtyřiadvacetiletý křídelník se upsal klubu, který se představí v hlavní fázi Konferenční ligy, do června 2027.

Chrudim slaví další úspěch, vyhrála ve Varnsdorfu

Chrudimským fotbalistům se podařila dohrávka šestého kola, ve které porazili Varnsdorf 3:0. Po šesté výhře v řaddě jsou v tabulce o bod za vedoucím Zlínem. Varnsdorf je desátý.

Kušej prodloužil smlouvu v Mladé Boleslavi, Baník si pojistil Kpoza

Fotbalový reprezentant Vasil Kušej prodloužil smlouvu v Mladé Boleslavi. Čtyřiadvacetiletý křídelník se upsal účastníkovi hlavní fáze Konferenční ligy do června 2027. Středočeši o tom informovali v tiskové zprávě. Baník Ostrava si pojistil služby ghanského fotbalisty Patricka Kpoza až do konce roku 2026.

Fotbalisté Chrudimi prodloužili vítěznou sérii v druhé lize a stíhají vedoucí Zlín

Fotbalisté Chrudimi v dohrávce 6. kola druhé ligy uspěli 3:0 ve Varnsdorfu a zvítězili pošesté v řadě. Díky další výhře se udrželi o bod za vedoucím Zlínem, který si v úterý poradil 2:1 s rezervou Slavie. Varnsdorf prohrál potřetí za sebou a je na desáté příčce.

Van der Poel ovládl úvodní spurt v Lucembursku a naznačil formu před MS

Nizozemský cyklista Mathieu van der Poel vybojoval na úvod závodu Kolem Lucemburska jubilejní 50. profesionální vítězství. V závěrečném spurtu první etapy nedal soupeřům šanci a potvrdil výbornou formu před mistrovstvím světa, kde bude obhajovat zlato v silničním závodu.

ŽIVĚ: Fotbalisty Sparty čeká úvodní duel v Lize mistrů, na Letné hostí rakouský Salcburk

Fotbalisté Sparty se ve středu poprvé od prosince 2005 představí v Lize mistrů, kam se probojovali přes tři předkola. Obhájci českého titulu vyzvou od 18.45 v úvodním kole ligové fáze Salcburk, s nímž v červenci remizovali v přípravě 2:2. Utkání odvysílá stanice Radiožurnál Sport v přímém přenosu a iROZHLAS.cz ho bude sledovat v podrobné online rep ...

Hroši se nevzdávají. Finále baseballové extraligy bude pokračovat pátým zápasem

Hroši Brno ještě nechtějí připustit konec finálové série. Ve čtvrtém utkání porazili městské rivaly Draky 7:2 a snížili stav finále na 1:3. Série pokračuje ve čtvrtek pátým duelem. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 18:55 na ČT sport Plus.

ŽIVĚ: Kvalifikace Euroligy Žabiny Brno – Szekszárd

Brněnské Žabiny vstupují do euroligové kvalifikace. Jejich soupeřkami jsou hráčky Szekszárdu. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

ONLINE: Sparta - Salcburk, na hrotu Olatunji, Ryneše zastoupí Wiesner

Poprvé od prosince 2005, po dlouhých devatenácti letech fotbalová Sparta hraje zápas hlavní fáze Ligy mistrů. V prvním kole na Letné hostí obhájce českého titulu rakouský Salcburk, duel můžete od 18:45 sledovat v podrobném online přenosu minutu po minutě.

ONLINE: Jandačův návrat, Jágr proti Červenkovi. Extraliga se naplno rozjíždí

Novou sezonu odstartovalo vítězství Sparty nad Třincem (3:0), dnes hokejová extraliga pokračuje na šesti stadionech. Středeční program začíná v 17.30, kdy se hrají čtyři zápasy. Kometa hostí od 18 hodin Liberec, v Pardubicích se na ledě potkají Roman Červenka a kladenský Jaromír Jágr. Všechna utkání sledujeme v podrobných online reportážích. ...

Ten, co zaběhl čtvrtku pod 45 sekund. Svět si připomíná památku Davise

Byl mužem, který bořil hranice. Zaběhnout čtyřstovku pod 45 sekund? Dlouho nemyslitelné. Až Američan Otis Davis to na olympijských hrách v Římě 1960 dokázal. Právě tento počin si nyní nejen atletický svět připomíná. V úterý totiž Světová atletika informovala, že Davis v 92 letech zemřel.

Ten chlapec má kuráž. Další brazilský zázrak už střílí góly v Lize mistrů

To máte tak. Je vám osmnáct a kousek. Rozeběhnete se sprintem téměř přes celé hřiště, přitom načančaná fotbalová Liga mistrů vás zatím vůbec nezná. Po pravé ruce spěchá krajan Vinicius, který za pár měsíců dost možná dostane Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa za rok 2024. Chce se vám nabídnout na přihrávku nebo alespoň roztrhnout poslední dva obr ...

Na Belgii ještě čas nepřišel, říká Zemanová. Zůstává v českém týmu a cílí na velké šampionáty

Cyklokrosařka Kristýna Zemanová měla znovu celou řadu nabídek ze zahraničních týmů. Přesto zůstává věrná barvám domácí stáje Brilon Racing. Mezi její cíle patří mistrovství Evropy i světa, které pojede v kategorii závodnic do 23 let.

Fotbalisté Sparty do 19 let na úvod Youth League prohráli se Salcburkem

Sparťanští fotbalisté do 19 let vstoupili do Youth League domácí porážkou 2:3 se Salcburkem. Další zápas v ligové fázi soutěže, která je mládežnickou obdobou prestižní Ligy mistrů, odehrají Pražané 1. října ve Stuttgartu.

Paříž jsem ještě nevstřebala. Po olympiádě jsme hned naskočili na další turnaj, říká golfistka Kousková

Při premiérové účasti na olympijských hrách obsadila Sára Kousková 55. místo. Nejen o vystoupení v Paříži si povídala v pořadu Na place s moderátorem Pavlem Nečasem. Jak náročné bylo soutěžit na greenech v Paříži? Jak vychází s hráčkami na okruhu v Evropě? Jak vzpomíná na studia v zahraničí?

Půjdou fotbalisté do stávky? Je blízko, trpíme, říká hvězda Manchesteru City

Kalendář bobtná, zápasů je čím dál víc, oddechu je čím dál méně a fotbalisté už mají rostoucí zátěže dost. Těch, kteří program kritizují, přibývá. Naposledy se přidal Rodri, opora Manchesteru City a španělské reprezentace. „Když jsem odpočatý, když nejsem unavený, podávám lepší výkony. A pokud lidé chtějí vidět lepší fotbal, musíme odpočívat,“ burc ...

Basketbalisté Nymburka se v kvalifikaci o Ligu mistrů utkají s Trepčou z Kosova

Basketbalisté Nymburka se v pátečním semifinále kvalifikace o postup do Ligy mistrů utkají s kosovským týmem Trepča. Ten dnes porazil v úvodní fázi kvalifikačního turnaje v Antalyi kyperský Keravnos 82:79. Vítěz se v nedělním rozhodujícím duelu střetne ve finále o jediné postupové místo s jedním z trojice Tbilisi, Levice, Kalev/Cramo. ...

Devatenáctka Sparty v úvodu Youth League nestačila na Salcburk

Sparťanští fotbalisté do 19 let vstoupili do Youth League domácí porážkou 2:3 se Salcburkem. Další zápas v ligové fázi soutěže, která je mládežnickou obdobou prestižní Ligy mistrů, odehrají Pražané 1. října ve Stuttgartu.

Devatenáctka Sparty na úvod Youth League nestačila na Salcburk

Sparťanští fotbalisté do 19 let vstoupili do Youth League domácí porážkou 2:3 se Salcburkem. Další zápas v ligové fázi soutěže, která je mládežnickou obdobou prestižní Ligy mistrů, odehrají Pražané 1. října ve Stuttgartu.

ŽIVĚ: Finále baseballové extraligy Hroši Brno – Draci Brno

Netradičně ve středu pokračuje finálová série baseballové extraligy. Utkání bylo v původním sobotním termínu odloženo kvůli nepříznivé předpovědi počasí. Draci vedou v sérii nad městskými rivaly Hrochy 3:0 na zápasy a už dnes mohou oslavit další titul. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Nejdřív přivykání novým jménům. Otazníky kolem hokejového Hradce

Možná to s tím až zase tak nesouvisí, ale v případě Mountfieldu za jeho působení v Hradci se toto vysvětlení nabízí. Během jedenácti uplynulých extraligových sezon do nich vstoupil výhrou jen třikrát. Že by v jejich úvodech trpěl tím, že se jeho hráči po letních změnách oproti soupeřům sehrávají přece jen pomaleji? ...

Salcburk kupuje největší talenty, říká brankář Stejskal. Jeho fotbalová akademie je věhlasná, dodává

Erling Haaland nebo Sadio Mané. Taková jména světového fotbalu se během své kariéry zlepšovala v rakouském Salcburku, který bude soupeřem pražské Sparty v úvodním zápase Ligy mistrů. Tamní akademii, která rok co rok produkuje hráče pro elitní evropské soutěže, poznal i český brankář Adam Stejskal, který momentálně chytá v jiném rakouském klubu WSG ...

Ohtani se přiblížil metě 50 homerunů a 50 ukradených met v sezoně

Laboratoř pro budoucnost. Jak Salcburk hledá a piplá fotbalové talenty

Sedmadvacet let uteklo od chvíle, kdy se fotbalová Sparta v soutěžním zápase naposledy potkala se Salcburkem. Pamatujete? Léto 1997 pomalu končilo a země se pořád ještě vzpamatovávala z největší živelné katastrofy za desítky let: také tehdy Česko spláchla velká voda, která zvlášť na Moravě a ve Slezsku ničila celé vesnice. ...

V Chua Chin viděli nejdelší ženský zápas od roku 2011, vyhrála Siegemundová

Německá tenistka Laura Siegemundová a Číňanka Wang Si-jü sehrály na turnaji v Chua Chin nejdelší zápas na elitní úrovni od roku 2011. Šestatřicetiletá Siegemundová zvítězila v druhém kole 7:6, 4:6, 7:6 za čtyři hodiny a devět minut.

Diamantová liga slibuje atletům výrazně vyšší prémie

Atletická Diamantová liga zvýší prémie bezmála o třetinu oproti pocovidovému období 2021-2024, v roce 2025 bude rozdělovat 9,24 milionu dolarů (přibližně 208 milionů korun). Je to nejvyšší suma, která se od založení tohoto elitního seriálu jednorázových mítinků v roce 2010 vyplácela. Organizátoři Diamantové ligy o tom informovali na webu. ...

Věrný až do konce. Van Aert se na „doživotí“ upsal týmu Visma

Belgický cyklista Wout van Aert, jedna z největších hvězd silničního pelotonu, se upsal svému týmu Visma-Lease a Bike až do konce kariéry. Nizozemská stáj ve středu na webu uvedla, že se na „doživotním“ kontraktu strany dohodly bez větších průtahů.

Chceme být důslední a zdatní, hledá Veber recept k plzeňskému úspěchu

Herní přípravu zvládli skvěle, z devíti utkání osm vyhráli. Ale to je minulost, sílu hokejové Plzně prověří až ostrá soutěž, ve středu Škoda rozehraje extraligu ve Vítkovicích.

Zavedl bych platové stropy, navrhuje Novotný. Veterány v Motoru obdivuje

Ve funkci sportovního manažera začíná druhou sezonu. Přivedl reprezentačního útočníka Ondřeje Kovařčíka nebo kanadského beka Willa Reillyho. Bývalý útočník Jiří Novotný věří, že doplněný tým budějovického Motoru i s nimi může dojít až do semifinále nebo ještě dál. Ve středu Jihočeši startují extraligu doma od 17.30 hodin proti Karlovým Varům. ...

Kajakář Dostál a kouč Davídek vzpomínají na Hry v Paříži

Kane po neobvyklém hattricku: Ani jsem nevěděl, co udělat při třetí penaltě

Kanonýr Harry Kane po "penaltovém" hattricku v úvodním utkání Ligy mistrů proti Dinamu Záhřeb přiznal, že sám nevěděl, jaké zakončení při pokutových kopech ještě zvolit. Kapitán anglické reprezentace v úterý přispěl čtyřmi brankami k rekordní výhře Bayernu 9:2 a potvrdil výbornou formu na začátku sezony.

Fotbal fokus podcast: Rozpaky z repre, měl zůstat Hašek? Šulc v ráži + Chorý vs. Šádek

Ivan Hašek zůstává trenérem reprezentace. Je to správně? A byla vůbec na stole jiná varianta? Co slova Václava Černého o strašidelné návštěvě na zápase s Ukrajinou? Nový díl Fotbal fokus podcastu s Petrem Neradem a Jonášem Bartošem řeší i formu Pavla Šulce a pozice Slavie s Plzní před víkendovým šlágrem kola. Moderuje Ondřej Nováček. Budeme rádi, ...

OBRAZEM: Extraliga kultivuje dresy. Kdo se (ne)zbavil reklamních poutačů?

Reklamy mizely z dresů klubů hokejové extraligy jen při speciálních událostech. Většinou šlo o výroční uniformy, jindy ale přehršel sponzorů tvořil až křiklavě barevnou mozaiku, ve které fanoušci s námahou hledali loga týmu. To se mění, partneři totiž z velké části souhlasili s proměnou a na většině domácích souprav se schovají do neutrálních barev ...

Když hraju s ním, tak dávám góly, těší Chytila spolupráce s Chorým v útoku. Slavia vede ligu o skóre

Fotbalová liga má po odehraných sedmi kolech nového lídra. V dohrávce toho šestého vyhrála Slavia v Mladé Boleslavi 2:0 a posunula se do čela tabulky o skóre před obhájce titulu ze Sparty. Ve slávistickém útoku vedle sebe poprvé v základní sestavě nastoupili Tomáš Chorý s Mojmírem Chytilem.