Maaxi.cz

PSG nechce doplácet Mbappému 55 milionů eur. Klub se odvolal proti nařízení

Fotbalový klub Paris Saint-Germain se formálně odvolal proti nařízení Francouzské ligové asociace (LFP) doplatit své bývalé hvězdě Kylianu Mbappému 55 milionů eur (zhruba 1,38 miliardy korun). Suma podle kapitána francouzské reprezentace, jenž v létě přestoupil do Realu Madrid, představuje dlužnou část platu a bonusů.

Mohlo by vás zajímat

Miculyčová bere po dvou zlatech na ME stříbro

Třetí zlato nebylo daleko. Iveta Miculyčová skončila na mistrovství Evropy ve freestyle BMX na stříbrné pozici. Obhájkyni titulu z předchozích dvou šampionátů v italském Cadenazzu porazila Britka Sasha Pardoeová.

ONLINE: Hr. Králové - Slovácko, potvrdí hosté stoupající formu?

Od konce července neprohráli, teď fotbalisté Slovácka vyráží do Hradce Králové, jenž se pro změnu pyšní skvělou domácí bilancí. Zápas 9. kola Chance ligy má výkop ve 13.30 a sledovat ho můžete v podrobné online reportáži.

Freestyle cyklistka Miculyčová na třetí zlato z ME nedosáhla, získala stříbro

Česká cyklistka Iveta Miculyčová skončila na mistrovství Evropy ve freestyle BMX na stříbrné pozici a těsně tak nedosáhla na třetí zlato za sebou. Obhájkyni titulu z předchozích dvou šampionátů dnes v italském Cadenazzu porazila Britka Sasha Pardoeová.

ONLINE: Souček s Coufalem na lavičce proti Chelsea, pak v akci Liverpool

Sobotní program 5. kola anglické fotbalové ligy otevírá londýnské derby mezi fotbalisty West Hamu a Chelsea od 13.30. Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem začínají na lavičce. Od 16 hodin se pak představí třeba Liverpool proti Bournemouthu či Tottenham s Brentfordem. Na závěr dne Crystal Palace doma vyzve Manchester United. Všechny zápasy sledujeme v ...

Zemřela česká basketbalistka století

Zemřela česká Basketbalistka století Milena Jindrová. Sedminásobné medailistce z mistrovství světa a Evropy bylo 80 let. O jejím pátečním večerním úmrtí informoval na instagramu basketbalový klub Sokol Pražský, který Jindrová založila.

Po slovním střetu přišel náraz i na ledě. Zápas byl speciální ve všem, přiznal Ryšavý

S Vítkovicemi se liberecký útočník Martin Ryšavý poprvé střetl slovně již uprostřed léta, nyní se se svým bývalým klubem utkal i na ledě. A souboj měl grády. Soupeř ho nejprve vypnul ostrým zákrokem, 21letý útočník se pak Rideře pomstil svým prvním gólem v extralize. Na výhru však jeho trefa nestačila, Vítkovice pod Ještědem vyhrály 4:2. ...

Česká cyklistka Iveta Miculyčová skončila na mistrovství Evropy ve freestyle BMX druhá

Česká cyklistka Iveta Miculyčová skončila na mistrovství Evropy ve freestyle BMX druhá za Britkou Pardoeovou a těsně nedosáhla na třetí zlato v řadě.

Chrudim se po remíze s Táborskem dostala do čela druhé ligy

Fotbalisté Chrudimi v 10. kole druhé ligy remizovali bez branek s Táborskem a body ztratili podruhé v sezoně. I přesto se posunuli do čela neúplné tabulky o skóre před Zlín, který odehrál o zápas méně. Rezerva pražské Sparty zvítězila doma 1:0 nad Vyškovem.

Zemřela česká Basketbalistka století Jindrová. Medailistce z mistrovství světa a Evropy bylo 80 let

Zemřela česká Basketbalistka století Milena Jindrová. Sedminásobné medailistce z mistrovství světa a Evropy bylo 80 let. O jejím úmrtí informoval na instagramu basketbalový klub Sokol Pražský, který Jindrová založila.

Satková skončila v Seu d'Urgell na kanoi druhá, Prskavec pátý

Gabriela Satková skončila ve finále Světového poháru druhá, ztratila 11 setin na Australanku Jessicu Foxovou, která ovládla SP. Jiří Prskavec byl po triumfu na kajaku v Seu pátý na kanoi. Závod vyhrál Španěl Travé, celkové pořadí SP ovládl Slovák Beňuš.

Chrudimští fotbalisté se po remíze s Táborskem posunuli do čela druhé ligy

Fotbalisté Chrudimi v 9. kole druhé ligy doma překvapivě remizovali s Táborskem bez branek a podruhé v sezoně ztratili body. I tak se posunuli do čela neúplné tabulky o skóre před Zlín, který sehrál o zápas méně. Třetí Vyškov prohrál na hřišti sparťanského B-týmu 0:1.

Titul legendě do nebe! Winklerův odkaz nese syn, po finále převzal pohár

Emotivnější než kdy dřív bylo v týdnu pro Draky Brno dobytí titulu v baseballové extralize, který je už jejich pětadvacátým. Na začátku roku Draky postihla rána v podobě úmrtí trenéra Davida Winklera, s nímž se musel vyrovnat jak tým, tak jeho syn Jakub, patřící k oporám mužstva. Po vítězném finále proti Hrochům Brno byl tak Winkler junior prvním, ...

Dna dny a dva rekordy v MLB. Ohtani počtrnácté v sezoně zaznamenal homerun a ukradenou metu

Druhý rekord zámořské baseballové soutěže MLB během dvou dnů překonal hvězdný hráč Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani. Třicetiletý japonský nadhazovač a pálkař v pátečním utkání proti Coloradu Rockies zaznamenal homerun i ukradenou metu, což se mu povedlo ve čtrnáctém zápase v sezoně. O jedno utkání tím vylepšil ligový rekord Rickeyho Hendersona z ro ...

Šest gólů za poločas! Fotbalisté Nice deklasovali nováčka

Tak tahle oslava se opravdu povedla. Francouzský klub OGC Nice k pátečnímu duelu nastoupil ve speciálních dresech k výroční 120. let založení klubu. Zaplněnému stadionu pak předvedl neskutečnou podívanou – nováčka nejvyšší francouzské soutěže Saint-Etienne deklasoval 8:0.

Finále a ohlasy Gabriely Satkové na kanoi v Seu d'Urgell

V 80 letech zemřela Milena Jindrová, česká Basketbalistka století

Zemřela česká Basketbalistka století Milena Jindrová. Sedminásobné medailistce z mistrovství světa a Evropy bylo 80 let. O jejím úmrtí informoval na instagramu basketbalový klub Sokol Pražský, který Jindrová založila.

Zemřela česká Basketbalistka století Milena Jindrová

Zemřela česká Basketbalistka století Milena Jindrová. Sedminásobné medailistce z mistrovství světa a Evropy bylo 80 let. Připravujeme podrobnosti.

Kanoistka Satková uzavřela sezonu druhým místem ve finále SP

Kanoistka Gabriela Satková skončila druhá ve finále Světového poháru ve vodním slalomu v Seu d’Urgell. Ztratila 11 setin sekundy na australskou hvězdu Jessicu Foxovou. Olympijská vítězka Foxová ovládla celkové hodnocení Světového poháru, v němž se za ní seřadily Martina a Gabriela Satkovy.

Ohtani počtrnácté v sezoně zvládl homerun i ukradenou metu a překonal další rekord

Šohei Ohtani překonal během dvou dnů druhý rekord v zámořské soutěži MLB. Hvězdný hráč Los Angeles Dodgers v pátečním utkání proti Coloradu Rockies zaznamenal homerun i ukradenou metu, což se mu povedlo už ve čtrnáctém zápase v sezoně. O jedno utkání tak třicetiletý japonský nadhazovač a pálkař vylepšil ligový rekord Rickeyho Hendersona z roku 19 ...

Ohtani znovu zvládl homerun i ukradenou metu a má další rekord MLB

Druhý rekord zámořské baseballové soutěže MLB během dvou dnů překonal hvězdný hráč Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani. Třicetiletý japonský nadhazovač a pálkař v pátečním utkání proti Coloradu Rockies zaznamenal homerun i ukradenou metu, což se mu povedlo ve čtrnáctém zápase v sezoně. O jedno utkání tím vylepšil ligový rekord Rickeyho Hendersona z ro ...

Messi? Pozdraví i naši uklízečku. Česká trenérka z Interu Miami vypráví

Hned první den po příchodu do Interu Miami na ni kolega houkl: „Mrkni, kdo je za tebou.“ Ano, Lionel Messi. Johana Karbanová byla v létě na stáži v Interu Miami, nejlepším týmu americké MLS. A před pár dny nastoupila na plný úvazek.

Haddadová Maiaová vyřadila obě sestry Kuděrmětovovy, Raducanuová vzdala

Brazilská tenistka Beatriz Haddadová Maiaová porazila během jednoho dne na turnaji v Soulu obě ruské sestry Kuděrmětovovy a postoupila do finále. Nasazená trojka nejprve ve čtvrtfinále zdolala 6:2, 6:1 jednadvacetiletou Polinu a poté v semifinále 6:4, 6:4 o šest let starší Veroniku.

ŽIVĚ: Finále SP ve vodním slalomu Seu d'Urgell. Satková skončila druhá

Den poté, co slalomář Jiří Prskavec vyhrál závod kajakářů ve finále Světového poháru v Seu d'Urgell, se ve Španělsku uskuteční semifinále a finále kanoistů a kanoistek. Gabriela Satková skončila ve finále druhá, ztratila 11 setin na Australanku Jessicu Foxovou, která ovládla SP. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. ...

ŽIVĚ: SP v boulderingu v Praze i s Adamem Ondrou

Nejlepší český lezec Adam Ondra může na Světovém poháru v boulderingu v Praze stále pomýšlet na obhajobu loňského druhého místa. Z páteční kvalifikace bez problémů postoupil do semifinále, které se na Letenské pláni koná právě nyní. Šestičlenné finále je na programu od 18:30. Přímé přenosy sledujte na ČT sport Plus, resp. ČT sport. ...

Trapas fotbalového šampiona. Zakopl o čáru, spoluhráči se váleli smíchy

Patří mezi nejznámější fotbalové vtipálky. Při tréninku Bayernu Mnichov rozesmál Thomas Müller spoluhráče, aniž po tom toužil. „Natočils to? To bude dobré pro kliky,“ duchapřítomně reagoval i pětatřicetiletý šampion.

Grepl o vizitce bouřliváka: Kdo nechce vidět kontext, má mě za magora

Rychle a zběsile přiběhne v šatně k sedícímu Tadeáši Slowiakovi, šermuje před ním rukou a dopálený do běla ječí: Jebem ti! Scéna z dokumentu o minulé sezoně basketbalistů Děčína by mohla vyvolat dojem, že s koučem Tomášem Greplem je k nevydržení, jenže on načíná u Válečníků už sedmou sezonu. Navzdory jeho krutopřísnosti za ním hráči jdou a pod jeho ...

PSG se odvolal proti nařízení ligové asociace doplatit Mbappému 55 milionů eur

Fotbalový klub Paris Saint-Germain se formálně odvolal proti nařízení Francouzské ligové asociace (LFP) doplatit své bývalé hvězdě Kylianu Mbappému 55 milionů eur (zhruba 1,38 miliardy korun). Suma podle kapitána francouzské reprezentace, jenž v létě přestoupil do Realu Madrid, představuje dlužnou část platu a bonusů.

Do finále na kanoi postoupilo na SP kompletní ženské trio a Prskavec

Do finálové jízdy v kanoistických kategoriích v závěrečném závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Seu d'Urgell postoupilo kompletní ženské trio Gabriela Satková, Martina Satková a Tereza Kneblová a mezi muži Jiří Prskavec. Finále startuje v 11:34.

Mercer bude pokračovat v dresu New Jersey, v NHL zatím nevynechal zápas

Předloňský hokejový vicemistr světa Dawson Mercer bude v NHL pokračovat v dresu New Jersey Devils. Kanadský útočník podepsal s klubem coby chráněný volný hráč tříletou smlouvu na 12 milionů dolarů (269 milionů korun).

Formolo byl vyloučen ze závodu Kolem Lucemburska, jel v zakázaném posedu

Italský cyklista Davide Formolo byl vyloučen ze závodu Kolem Lucemburska po páteční královské etapě, v níž obsadil druhé místo a stejná pozice mu patřila i celkově. Důvod diskvalifikace pořadatelé neuvedli. Podle serveru cyclingnews doplatil jednatřicetiletý jezdec stáje Movistar na to, že jel ve sjezdu v posedu na rámu, který pravidla od roku 2021 ...

Utkání bylo špinavé, my jsme úplně vyhořeli, zlobil se Pešán po prohře

Po třech bodech z Brna přišla pro Bílé Tygry studená sprcha. Z prvního utkání na domácím ledě v letošní sezoně si Liberec nepřipsal ani bod a podlehl Vítkovicím 2:4. Zápas navíc poznamenalo hned 14 vyloučení a hromadná bitka.

VIDEO: Formolo byl diskvalifikován ze závodu Kolem Lucemburska. Doplatil na zakázaný posed ve sjezdu

Italský cyklista Davide Formolo byl vyloučen ze závodu Kolem Lucemburska po páteční královské etapě, v níž obsadil druhé místo a stejná pozice mu patřila i celkově. Důvod diskvalifikace pořadatelé neuvedli. Podle serveru cyclingnews doplatil jednatřicetiletý jezdec stáje Movistar na to, že jel ve sjezdu v posedu na rámu, který pravidla od roku 2021 ...

Formolo byl vyloučen ze závodu Kolem Lucemburska, jel v nedovoleném posedu

Už žádná baráž! Volejbalové Ústí má exotické posily, rozpočet mírně napjatý

Brazilec, Argentinec, Černohorec, Kanaďan. Čtyři noví cizinci, k tomu dvě české posily. Ústecký volejbal překopal pro extraligu svůj tým, aby si odpustil záchranářskou blamáž jako loni. Tým se spasil až v baráži.

Chorý poprvé proti Plzni. Liga slibuje na třaskavý šlágr

Liga je zpět v celé své kráse. Po reprezentační přestávce a odloženém kole, kdy se Česko potýkalo s povodněmi, se fanoušci fotbalové Chance ligy těší na první veliký šlágr této sezony. V sobotu od 19 hodin proti sobě v Edenu nastoupí v současnosti první Slavia Praha proti třetí Viktorii Plzeň. Duel bude o to peprnější, že před aktuálně probíhajícím ...

Góly jsou fajn, potřebujeme ale týmové body, věděl Fridrich

Čtyřiadvacetiletý Petr Fridrich přišel před sezonou z Vítkovic do Olomouce jako velká posila a zatím očekávání naplňuje. Skóroval v prvním kole v Mladé Boleslavi a gól dal i v pátek doma Pardubicím. Sám si pochvaluje, jak na Hané ožil, dobrý pocit z toho mu ale kazí, že Kohouti nesbírají body. Oba zápasy prohráli 2:4. ...

Srážka s klokanem i dýchání kouře z požárů. Jak Morton plní další výzvu

Letos za sebou klidně mohl mít Tour de France či některý ze slavných klasikářských monumentů. Talent i výkonnost by na to měl, několik let ostatně ve World Tour závodil. Jenže Australan Lachlan Morton jednoho dne poznal, že tenhle svět pro něj není. Cyklistiku miluje, ovšem trochu jinak.

Ronaldo potvrdil střeleckou formu a zařídil Piolimu vítěznou premiéru v an-Nasru

Portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo zařídil vítěznou premiéru italského kouče Stefana Pioliho na lavičce fotbalistů an-Nasru. Pětinásobný držitel Zlatého míče otevřel z penalty skóre pátečního utkání saúdské ligy, v němž jeho tým porazil 3:0 al-Ittifák vedeným trenérem Stevenem Gerrardem.

Utah si v NHL pojistil na osm let mladého kanadského útočníka Guenthera

Hokejový klub NHL z Utahu si pojistil na dalších osm let služby mladého útočníka Dylana Guenthera. Jednadvacetiletý Kanaďan se týmu upsal do roku 2033 a vydělá si celkem 57,14 milionu dolarů (1,28 miliardy korun), tedy 7,14 milionu za sezonu.

Procházka kývl na světovou reklamu. Vyžádal si ho slavný herec

Reklama, která nejen v zámoří sklidila obrovský rozruch a sledovanost. V hlavní roli krátké pasáže se navíc představil nejúspěšnější český bojovník MMA Jiří Procházka, jenž kývl na jednu z největších dosavadních spoluprací a vyzkoušel si kooperaci s americkým hercem a svalovcem Dwaynem Johnsonem. Příspěvek jen na sociálních sítích boří hranice. ...

Vsetín, druhý domov. Priority se mění, říká Rob o dlouhém kontraktu na Lapači

Je hrdým Jihočechem, svůj druhý domov ale našel na opačném konci republiky. Ve Vsetíně se mu narodil syn, na Lapači našel hokejovou pohodu. A když se naskytla možnost, prodloužil Luboš Rob mladší s prvoligovým šampionem smlouvu až do roku 2028.

Raducanuová skrečovala čtvrtfinále v Soulu kvůli zranění nohy

Vítězka tenisového US Open z roku 2021 Emma Raducanuová skrečovala čtvrtfinále turnaje v Soulu s nejvýše nasazenou Darjou Kasatkinovou kvůli zranění nohy. Jednadvacetiletá Britka vzdala zápas s ruskou hráčkou po porážce 1:6 v prvním setu.

Návrat v dresu soupeře. Nejprve jsem s tím bojoval, hledal se Kovařčík v Třinci

Po dvou sezonách ve Finsku se vrátil do extraligy. A po dvou kolech na led Třince. Nikoli však v dresu mužstva, v němž začínal, ale coby hráč Českých Budějovic. „Bylo to zvláštní, ta atmosféra,“ zarazil se Ondřej Kovařčík.

Nenahrál jsi na metr a každému urval koleno, gratuluje Voráček Gudasovi

Devátý kapitán v historii Anaheimu Ducks bude mít na zádech české jméno. Radku Gudasovi k céčku na prsou pogratuloval i jeho bývalý spoluhráč z kladenské mládeže Jakub Voráček. I když jak je u něj zvykem, spíš svého vrstevníka popíchl.

Domácí fanoušci jsou jiná dimenze. Favorité měli v kvalifikaci výhodu, přiznává Ondra

Z devíti českých zástupců na domácím Světovém poháru v boulderingu postoupil z kvalifikace jediný. A není to nikdo jiný než obhájce stříbra Adam Ondra. Šestý muž z olympijské kombinace z Tokia i Paříže se mezi 20 nejlepších boulderistů na pražské Letné protlačil z děleného pátého místa.

Schází mu květináče a hledá na jídelníčku zeleninu. Americký kouč USK si zvyká na Prahu

Třeba na něj narazíte, jak brouzdá po Vinohradech a hledá park, který by se jeho pejskovi zamlouval. Zároveň okamžitě poznáte, jak basketbalem žije. David Gale, nový kouč USK Praha, zapáleně vypráví o kamarádství s Blakem Schilbem, zkušenostech z NBA i nezvyklém problému, v české metropoli mu totiž schází květináče. ...

Když ráno vstanu, nevím, co všechno mě bolí. A Jágr i v 52 letech pořád hraje, nechápe trenér Sparty

Jaromír Jágr vítězným gólem zajistil Kladnu první výhru v novém extraligovém ročníku nad pražskou Spartou, která patří mezi favority na zisk titulu. Ve svých 52 letech rozehrál svou 37. sezonu, ve které už ve druhém zápase překonal vlastní rekord nejstaršího střelce extraligy.

Prostředí se tady nezměnilo, říká Beneš. S Jihlavou chce po pauze pryč ze dna

V olomoucké Sigmě se dostal Vít Beneš do hodně nečekané pozice. Nejen, že byl ve 36 letech společně s Martinem Pospíšilem odeslán do druholigového béčka, navíc mu bylo naznačeno, že nebude pravidelně nastupovat ani v Chance Národní lize. „Nikdy, za celou kariéru, jsem nezažil, abych prostě jen trénoval a nehrál zápasy,“ krčí rameny obránce s 335 st ...

Polák dříč, hláškující Švancara. V Brně míří vzhůru kopie slavných otců

Vypadají jako jejich tátové, fotbal hrají stejně jako oni. Danielové Polák a Švancara navazují na své slavné otce ve Zbrojovce. Tátové Jan Polák a Petr Švancara se kdysi na jednom trávníku potkali v lepších časech brněnské kopané, za Lužánkami se před vysokými návštěvami hrála liga. Tu si chtějí zahrát i jejich synové. Sedmnáctiletí benjamínci odvá ...

Perná sobota pro Ujčíka a spol. Minimálně pět hráčů čeká na verdikt od disciplinárky

Těžko říct, jestli v pátek byly nějaké erupce na slunce, ale hokejová extraliga vedle rekordního gólu Jaromíra Jágra zažila hned pět trestů do konce utkání. To je vysoké numero, a tak šéfa disciplinárky Viktora Ujčíka a jeho parťáky čeká před nedělním kolem perná sobota. Navíc není vyloučené, že ještě analytická komise přidá další podněty. ...