Maaxi.cz

Fotbalisté Plzně dokázali po čtyřech zápasech zvítězit, Pardubice porazili 2:0. Trefili se Slončík a Havel

Fotbalisté Plzně v 11. kole první ligy porazili Pardubice 2:0 a nad východočeským soupeřem vyhráli i pátý domácí duel v nejvyšší soutěži. V 56. minutě otevřel skóre Tom Slončík a na začátku poslední ze tří nastavených minut přidal pojistku střídající Milan Havel.

Mohlo by vás zajímat

Most s tureckými soupeřkami nezaváhal a je už jen krok od Evropské ligy

Mostecké házenkářky hladce prošly do závěrečného kola kvalifikace o účast v Evropské lize. Západočešky zvládly oba duely s tureckým vicemistrem Ankara Yenimahalle (55:31 a 44:34). Černí andělé se o účast ve skupinové fázi utkají v listopadu s Borussií Dortmund, aktuálně druhým týmem bundesligy.

SESTŘIH: Sparťanské "béčko" udělilo Prostějovu lekci z produktivity, vedoucí Zlín opět nezaváhal

Nedělní program druhé ligy odstartoval na stadionu Žižkova, kde fotbalisté B-týmu Sparty deklasovali Prostějov 5:2. V 10. minutě sice inkasovali po hlavičce Tomáše Jedličky, ale v dalším průběhu své šance na rozdíl od soupeře proměňovali. Dvakrát skórovali Lukáš Penxa a Radek Šiler, jednou se trefil Daniel Michl. V dresu Moravanů se prosadil i Le ...

Openda vystřelil Lipsku výhru na stadionu Heidenheimu

Čtvrtý gól v sezoně Bundesligy vstřelil belgický útočník Lois Openda a zařídil jím tři body pro Lipsku. To tak zdolalo Heidenheim na jeho stadionu 1:0 a i po šestém kole německé ligy drží neporazitelnost. V 59. minutě rozhodl Openda zápas střelou z úhlu.

ŽIVĚ: Slavia v pražském derby přivítá Spartu, Radiožurnál Sport vysílá přímý přenos

Nedělní derby mezi vedoucí Slavií a obhájcem titulu Spartou bude vrcholem 11. kola fotbalové ligy. Mezi oběma rivaly je tříbodový rozdíl. Utkání v pražském Edenu začne v 18.30 v přímém přenosu Radiožurnálu Sport a server iROZHLAS.cz souboj pražských rivalů sleduje v podrobné online reportáži.

ŽIVĚ 9. kolo extraligy: Hradec Králové – Pardubice 1:0

První východočeské derby v hokejové sezoně. Oba rivalové nemohou být v rozdílnějším rozpoložení. Pardubice drží druhou příčku v tabulce, hostí je Hradec Králové, který je až na předposlední třinácté příčce. Domácí překvapili Dynamo a do vedení je poslal Oskars Batna. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.  ...

Cyklistu Vacka ve spurtu o triumf na Paříž-Tours porazil Francouz Laporte

Mathias Vacek spurtoval ve 118. ročníku jednorázového závodu Paříž-Tours o čtvrté vítězství v kariéře. Do cíle mladý český cyklista dojel po 213,8 km druhý za domácím Francouzem Christophem Laportem, s nímž strávil posledních dvacet kilometrů ve dvoučlenném úniku.

ŽIVĚ 9. kolo extraligy: Hradec Králové – Pardubice 0:0

První východočeské derby v hokejové sezoně. Oba rivalové nemohou být v rozdílnějším rozpoložení. Pardubice drží druhou příčku v tabulce, hostí je Hradec Králové, který je až na předposlední třinácté příčce. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. 

Statečný vzdor Pardubic v Plzni nestačil, Bohemians udolali oslabenou Sigmu, v Boleslavi bez gólu

Roli favoritů ustáli, ale řádně se zapotili. Fotbalisté Plzně v úvodním utkání nedělního programu nejvyšší soutěže zdolali Pardubice 2:0 brankami, o které se po změně stran postarali Tom Slončík a Milan Havel. Viktoria proto po třech remízách v soutěžních zápasech vyhrála a upevnila si třetí místo v neúplné tabulce. Soupeř z východu Čech je i nad ...

ONLINE: Slavia - Sparta, hrají Bořil, Chorý i Chytil. Hosté s Krasniqim

Drží tříbodový náskok a rivalovi mohou odskočit. Fotbalisté Slavie hostí v jedenáctém kole Chance Ligy v rámci pražského derby Spartu. Utkání sledujte v podrobné online reportáži od 18:30.

Manchester United i Chelsea berou jen bod za remízy

Favorité se naplno neprosadili v nedělních zápasech sedmého kola Premier League. Bezgólovou remízou skončil zápas mezi fotbalisty Asrton Villy a Manchesteru United. Ti v prosinci přijedou k zápasu v Evropské lize do Plzně a zatím v sezoně anglické ligy vyhráli jen dvakrát a v tabulce jsou až čtrnáctí. Nerozhodně hrála rovněž Chelsea s Nottinghame ...

Finále Zlaté přilby s ohlasem vítěze Jensena

Cyklista Van der Poel je mistrem světa i v gravelu, Vakoč dojel jednadvacátý

Týden poté, co skončil třetí při obhajobě titulu mistra světa na silnici, se stal nizozemský cyklista Mathieu van der Poel světovým šampionem v gravelu. Devětadvacetiletý favorit v Belgii podobně jako v sobotu jeho krajanka Marianne Vosová rozšířil po cyklokrosu a klasické silnici svoji bohatou sbírku o triumf v dalším cyklistickém odvětví. Nejlepš ...

Čechům se na Zlaté přilbě nedařilo, nejlépe skončil sedmý Kvěch. Pardubický závod ovládl Dán Jensen

Vítězem 76. ročníku tradičního plochodrážního závodu Zlatá přilba se v Pardubicích stal Dán Rasmus Jensen. Český jezdec Jan Kvěch se neprobojoval mezi finálovou šestici, vyhrál ale „malé finále“ a skončil sedmý.

ŽIVĚ: SP horských kol

V Mont Sainte Anne probíhá další ze zastávek Světového poháru v bikerském cross country. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Vackovi dech nedochází. Skončil druhý na slavné klasice Paříž–Tours

Mathias Vacek přidává další skvělý výsledek v letošní sezoně. Dvaadvacetiletý cyklista finišoval druhý na slavné podzimní klasice Paříž–Tours, která se letos jela v obzvlášť deštivých a bahenních podmínkách. Vacka v závěrečném sprintu předčil pouze Christophe Laporte, se kterým v závěrečných fázích závodu zůstali osamoceni na čele. Podrobnosti př ...

Zlatou přilbu vyhrál Dán Jensen, Kvěch ovládl malé finále a skončil sedmý

Vítězem 76. ročníku tradičního plochodrážního závodu Zlatá přilba se v Pardubicích stal Dán Rasmus Jensen. Český jezdec Jan Kvěch se neprobojoval mezi finálovou šestici, vyhrál ale „malé finále“ a skončil sedmý.

ŽIVĚ 9. kolo extraligy: Hradec Králové – Pardubice

První východočeské derby v hokejové sezoně. Oba rivalové nemohou být v rozdílnějším rozpoložení. Pardubice drží druhou příčku v tabulce, hostí je Hradec Králové, který je až na předposlední třinácté příčce. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. 

ŽIVĚ: Extraligu čeká první východočeské derby, hokejisté Hradce Králové hostí Pardubice

Hokejovou extraligu čeká první východočeské derby v sezoně a Pardubice mohou v Hradci Králové opět snížit ztrátu na lídra tabulky Litvínov, jehož v pátek porazili 3:1. Verva se představí v Mladé Boleslavi, Dynamo se na ledě Mountfieldu představí od 17.30 a zápas sleduje živě stanice Radiožurnál Sport.

Zlatou přilbu si nasadil Dán Jensen. Kvěch v Pardubicích vyhrál malé finále a skončil sedmý

V areálu v pardubickém Svítkově proběhl 76. ročník Zlaté přilby. Hlavní českou nadějí byl Jan Kvěch, který vyhrál poprvé v kariéře malé finále a celkově obsadí v Pardubicích sedmou příčku. 

Van der Poel přidává do sbírky i gravelový titul z MS. Vakoč neuspěl

Mathieu van der Poel se v belgické Lovani stal v pořadí třetím mistrem světa na gravelu. Nizozemský cyklista rozhodl o svém vítězství nástupem třináct kilometrů před cílem. Další dvě medaile zůstávají v Belgii zásluhou Floriana Vermeersche a Quintena Hermanse. Petru Vakočovi se závod nepodařil a skončil dvaadvacátý s mankem více než dvanácti minu ...

Krejčí pomohl Gironě k výhře, brankář Gazzaniga zneškodnil tři penalty

Takový výkon se jen tak nevidí. Přestože se jedna z nich opakovala, chytil gironský brankář Paulo Gazzaniga v utkání s Bilbaem celkem tři penalty. K vítězství katalánského týmu 2:1 v 9. kole španělské ligy pomohl i český stoper Ladislav Krejčí, na kterého se v nastavení kopal další pokutový kop, jenž proměnil Cristhian Stuani. ...

Vítězné malé finále Kvěcha s jeho ohlasem

Rozhodující nástup Mathieuho van der Poela na MS v gravelu

Zlatou přilbu si nasadí Dán Jensen. Kvěch v Pardubicích vyhrál malé finále a skončil sedmý

V areálu v pardubickém Svítkově proběhl 76. ročník Zlaté přilby. Hlavní českou nadějí byl Jan Kvěch, který vyhrál poprvé v kariéře malé finále a celkově obsadí v Pardubicích sedmou příčku. Přímý přenos programu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

ŽIVĚ: Zlatá přilba v Pardubicích. Kvěch vyhrál malé finále

V areálu v pardubickém Svítkově začal 76. ročník Zlaté přilby. Hlavní českou nadějí byl Jan Kvěch, který vyhrál poprvé v kariéře malé finále a celkově obsadí v Pardubicích sedmou příčku. Přímý přenos programu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Penalty v hlavní roli: Bilbao dvě nedalo a Girona z ní rozhodla po faulu na Krejčího

Fotbalisté Girony s Ladislavem Krejčím v sestavě udolali v 9. kole španělské ligy Athletic Bilbao 2:1. Zápas, v němž hosté neproměnili dva pokutové kopy, rozhodl Stuani, který v deváté minutě nastaveného času proměnil penaltu za faul na českého reprezentanta v pokutovém území Bilbaa.

ONLINE: Kladno hostí Vary, Třinec Plzeň. Chystá se Litvínov i východočeské derby

Hokejová extraliga nabízí v neděli pouze čtyři duely, o zajímavá střetnutí ale nouze není. Kladno od 16 hodin čelí Karlovým Varům, o hodinu později startuje utkání mezi mistrovským Třincem a Plzní. Od 17.30 je v akci také lídr z Litvínova, jenž hraje v Mladé Boleslavi, ve stejný čas začíná i východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Vš ...

ONLINE: United na Aston Ville, Chelsea v anglické lize hraje s Nottinghamem

Nedělní program anglické ligy nabízí tři zápasy. V rámci sedmého kola hrají fotbalisté Manchesteru United s Aston Villou a Chelsea doma s Nottinghamem. Jejich utkání sledujte v podrobné online reportáži od 15 hodin. Později odpoledne se představí Brighton s Tottenhamem.

Juventus pouze remizoval a promarnil šanci vrátit se na druhé místo Serie A

Fotbalisté Juventusu v sedmém kole Serie A pouze remizovali 1:1 s Cagliari. V domácím zápase sice udrželi neporazitelnost v dosavadním průběhu italské ligy, ale už počtvrté v sezoně a zároveň z pěti posledních zápasů hráli nerozhodně a promarnili šanci vrátit se na druhé místo v tabulce. Nyní je turínský celek třetí a na vedoucí Neapol ztrácí šes ...

Statečný vzdor Pardubic k bodům v Plzni nestačil, Doosan Arenu rozjásali Slončík s Havlem

Roli favoritů ustáli, ale řádně se zapotili. Fotbalisté Plzně v úvodním utkání nedělního programu nejvyšší soutěže zdolali Pardubice 2:0 brankami, o které se po změně stran postarali Tom Slončík a Milan Havel. Viktoria proto po třech remízách v soutěžních zápasech vyhrála a upevnila si třetí místo v neúplné tabulce. Soupeř z východu Čech je i nad ...

ONLINE: Ml. Boleslav - Baník, hosté ve formě. Překazí ji pohárový zástupce?

Fotbalisté ostravského Baníku neprohráli už pětkrát v řadě, v jedenáctém kole Chance Ligy hrají v Mladé Boleslavi, na hřišti českého zástupce v evropských pohárech. Utkání sledujte v podrobné online reportáži od 15:30 hodin.

ONLINE: Sigma - Bohemians, natáhnou domácí šňůru na tři vítězství v řadě?

Dukla, Sparta a teď i Bohemians? Fotbalisté olomoucké Sigmy hrají v jedenáctém kole Chance Ligy proti dalšímu klubu z Prahy. První dva porazili, prodlouží doma vítěznou šňůru? Utkání sledujte v podrobné online reportáži od 15:30.

Muchová svůj druhý titul na okruhu WTA nezískala. Ve finále turnaje v Pekingu podlehla Gauffové

Tenistka Karolína Muchová titul na turnaji v Pekingu nezískala. V nedělním finále nestačila na Američanku Coco Gauffovou a podlehla jí 1:6, 3:6. Duel se šestou hráčkou světového žebříčku prohrála za hodinu a sedmnáct minut.

Muchová na titul v Pekingu nedosáhla, recept na Gauffovou nenašla ani do třetice

Úspěšné tažení Karolíny Muchové na turnaji WTA v Pekingu skončilo porážkou ve finále. Česká tenistka v něm nestačila na šestou hráčku světového žebříčku Coco Gauffovou z USA, které podlehla po setech 1:6 a 3:6. Podrobnosti připravujeme.

ŽIVĚ: MS v gravelu

V belgické Lovani závodem mužů vrcholí světový šampionát v jízdě na gravelu. České ambice spočívají hlavně v Petru Vakočovi, letošním vítězi seriálu Grand Prix. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Mistrovství světa v League of Legends. Dominanci týmů z Asie se pokusí ukončit i český hráč ‚Humanoid‘

Evropští fanoušci esportu si mohou naživo vychutnat mistrovství světa v League of Legends. Šampionát v této strategické počítačové hře začal před týdnem v Berlíně, později se přesune do Paříže a Londýna. „Většina lidí by za favorita asi označila korejský tým Gen.G nebo čínské BLG. Úroveň těchto regionů je ale tak vysoká, že vítězem může být téměř k ...

Proč ovládly derby sparťanky? Hlad po titulu, posily ze Slavie i nové pořádky

Sklouzly se nadšeně před fanoušky po bahnitém trávníku. Za zvuku hitovek Sweet Caroline a Letná. Některé měly na krajíčku. Euforie i dojetí. A divíte se? Tři roky po sobě si fotbalistky Sparty nesáhly ani na titul, ani na domácí pohár. Osmkrát v řadě v derby neokusily výhru. A teď? Kanonáda 5:1.

SESTŘIH: Sparťanské "béčko" udělilo Prostějovu lekci z produktivity, Vyškov poskočil na třetí místo

Nedělní program druhé ligy odstartoval na stadionu Žižkova, kde fotbalisté B-týmu Sparty deklasovali Prostějov 5:2. V 10. minutě sice inkasovali po hlavičce Tomáše Jedličky, ale v dalším průběhu zápasu své šance na rozdíl od soupeře proměňovali. Dvakrát skórovali Lukáš Penxa a Radek Šiler, jednou se trefil Daniel Michl. V dresu Moravanů se prosad ...

SESTŘIH: Sparťanské "béčko" udělilo Prostějovu lekci z produktivity, soupeři nasázelo pět gólů

Nedělní program druhé ligy odstartoval na stadionu Žižkova, kde fotbalisté B-týmu Sparty deklasovali Prostějov 5:2. V 10. minutě sice inkasovali po hlavičce Tomáše Jedličky, ale v dalším průběhu zápasu své šance na rozdíl od soupeře proměňovali. Dvakrát skórovali Lukáš Penxa a Radek Šiler, jednou se trefil Daniel Michl. V dresu Moravanů se prosad ...

Ohlasy po utkání Sparta Praha B – Prostějov

ONLINE: Muchová hraje finále v Pekingu, o prestižní titul soupeří s Gauffovou

Karolína Muchová se pokouší završit povedený turnaj kategorie WTA 1000 v Pekingu a získat druhý titul v kariéře. Osmadvacetiletá česká tenistka ve finále bojuje s dvacetiletou Američankou Coco Gauffovou, kterou zatím neporazila, utkává se s ní potřetí. Zápas sledujeme v podrobné reportáži.

Sestřih utkání Sparta Praha B – Prostějov

Vyškov je třetí po výhře nad rezervou Olomouce, raduje se i Jihlava

Fotbalisté Vyškova porazili ve 12. kole druhé ligy gólem v závěru B-tým Olomouce 1:0 a posunuli se na třetí místo. Rezervní mužstvo Sparty přestřílelo Prostějov 5:2. Jihlava vyhrála na hřišti nováčka Ostravy B 2:1 a opustila sestupové příčky.

Trochu stresující, ale o něčem takovém jako kluk sníte, řekl Jaroš

Fotbalový brankář Vítězslav Jaroš měl z debutu v dresu Liverpoolu v 7. kole anglické ligy proti Crystal Palace úchvatný pocit. V rozhovoru pro klubový web přiznal, že zároveň byl pro něj trochu stresující, jelikož do hry zasáhl až v 79. minutě, kdy vystřídal zraněného Alissona. I tak udržel nulu a přispěl k výhře 1:0. ...

Ať bude Chorého v derby bránit kdokoli, bude to mít těžké. Jeho práce tělem je výjimečná, říká Podaný

Fotbalisté Slavie se jako vedoucí tým Chance ligy utkají s druhou Spartou. Utkání začne v 18.30 v přímém přenosu Radiožurnálu Sport a už dopředu můžeme tušit, o kom se bude ve vysílání často mluvit. První derby „S“ zažije reprezentační útočník Tomáš Chorý, který přišel do Edenu v létě z tábora dalšího velkého rivala, z plzeňské Viktorie. ...

Rychlovského farma neminula, z Detroitu zamířil do Grand Rapids

Hokejový útočník Jakub Rychlovský opustil přípravný kemp Detroitu a přesunul se na farmu do Grand Rapids do nižší AHL. Nejlepší střelec základní části minulého ročníku extraligy v barvách Liberce podepsal 3. června jako nedraftovaný volný hráč s Red Wings dvouletý nováčkovský kontrakt a vydal se bojovat o NHL.

Na závěr posun vzhůru. Kousková na turnaji LET v Číně skončila desátá

Golfistka Sára Kousková skončila na turnaji LET v Šen-čenu na děleném desátém místě. Po skvělém pátečním začátku a sobotním kole v paru dnes na závěr zapsala skóre -4 a celkově zahrála deset ran pod normu hřiště Mission Hills. Jejím maximem tak na okruhu zůstala dva týdny stará bronzová příčka z Alicante. V Číně dnes triumfovala Francouzka Céline B ...

ONLINE: Plzeň - Pardubice, favorit čeká na výhru. Dočká se proti tápajícím?

Už čtyři soutěžní utkání nevyhráli. V jedenáctém kole Chance Ligy hrají plzeňští fotbalisté proti Pardubicím a ze třetího místa v tabulce jsou jasnými favority. Utkání sledujte v podrobné online reportáži od 13 hodin.

Sparťanské "béčko" udělilo Prostějovu lekci z produktivity, soupeři nasázelo pět gólů

Nedělní program druhé ligy odstartoval na stadionu Žižkova, kde fotbalisté B-týmu Sparty deklasovali Prostějov 5:2. V 10. minutě sice inkasovali po hlavičce Tomáše Jedličky, ale v dalším průběhu zápasu své šance na rozdíl od soupeře proměňovali. Dvakrát skórovali Lukáš Penxa a Radek Šiler, jednou se trefil Daniel Michl. V dresu Moravanů, jímž pat ...

ŽIVĚ: Sparťanské "béčko" udělilo Prostějovu lekci z produktivity, soupeři nasázelo pět gólů

Nedělní program druhé ligy odstartoval na stadionu Žižkova, kde fotbalisté B-týmu Sparty deklasovali Prostějov 5:2. V 10. minutě sice inkasovali po hlavičce Tomáše Jedličky, ale v dalším průběhu zápasu své šance na rozdíl od soupeře proměňovali. Dvakrát skórovali Lukáš Penxa a Radek Šiler, jednou se trefil Daniel Michl. V dresu Moravanů, jímž pat ...