Maaxi.cz

Amazon vydělává na reklamách miliardy – předčí YouTube a Netflix?

Amazon rychle získává podíl na trhu s digitální reklamou díky úspěchu služby Prime Video. S více než 1,8 miliardy dolarů v reklamních závazcích během prvního roku se Amazon stává vážnou konkurencí pro YouTube i Netflix. Článek Amazon vydělává na reklamách miliardy – předčí YouTube a Netflix? z webového portálu Finex.cz.

Mohlo by vás zajímat

Budování stabilního pasivního příjmu: 4 investiční nástroje, které byste měli znát

Chtěli byste vydělávat peníze, aniž byste museli neustále pracovat? V tomto článku vám představíme čtyři nejlepší investiční nástroje, které vám pomohou vybudovat stabilní pasivní příjem a dosáhnout finanční svobody. Článek Budování stabilního pasivního příjmu: 4 investiční nástroje, které byste měli znát z webového portálu Finex.cz. ...

Tyto 3 akcie mají fenomenální růstové vyhlídky: Nenechte si ujít tuto šanci!

Nakoupit levně a prodat draze. To je moto většiny investorů. V článku si ukážeme 3 akcie, které toto moto mohou pomoci naplnit. Článek Tyto 3 akcie mají fenomenální růstové vyhlídky: Nenechte si ujít tuto šanci! z webového portálu Finex.cz.

Chcete vydělávat jako Warren Buffett? Do jakých AI akcií investovala Berkshire Hathaway?

Warren Buffett dlouhodobě překonává trh díky pečlivému výběru stabilních firem. Nyní sází na společnosti využívající umělou inteligenci. O jaké společnosti se jedná a proč byste je neměli přehlédnout? Článek Chcete vydělávat jako Warren Buffett? Do jakých AI akcií investovala Berkshire Hathaway? z webového portálu Finex.cz. ...

Investice za pár korun: 2 oblíbené penny akcie obchodované aktuálně ve slevě

Penny (centové) akcie jsou ideální volbou pro nízko kapitalizované investory. Jejich držení je ovšem specifické, ale může nabídnout velmi výrazný kapitálový výnos. Článek Investice za pár korun: 2 oblíbené penny akcie obchodované aktuálně ve slevě z webového portálu Finex.cz.

Dividendový výnos až 10 %? Objevte tajemství pasivního příjmu díky britským akciím

Odhalte tajemství pasivního příjmu s dividendovými akciemi gigantů, jako jsou M&G a British American Tobacco. Mohly by tyto vysoké výnosy být vaším dalším velkým investičním krokem? Článek Dividendový výnos až 10 %? Objevte tajemství pasivního příjmu díky britským akciím z webového portálu Finex.cz.

2 důvody, proč má Nvidia v roce 2025 šanci na další rekordní růst

I když akcie Nvidie v posledních měsících stagnovaly, analytici očekávají, že rok 2025 přinese ohromný nárůst tržeb díky nové generaci AI čipů. Měli byste si akcie Nvidia nyní pořídit? Článek 2 důvody, proč má Nvidia v roce 2025 šanci na další rekordní růst z webového portálu Finex.cz.

Evropská ropná mocnost TotalEnergies: Akcie s potenciálem a stabilními výnosy

TotalEnergies je evropský energetický gigant, který nabízí stabilní zisky, rostoucí dividendy a výjimečný růstový potenciál v oblasti ropy i zelené energie. V tomto článku zjistíte, proč by mohla být tato akcie rozumným doplňkem vašeho investičního portfolia. Článek Evropská ropná mocnost TotalEnergies: Akcie s potenciálem a stabilními výnosy z web ...

(14) Testujeme investiční platformy: Fumbi opět padá! Která platforma nás překvapila růstem ve 3. čtvrtletí?

Jak si vedou naše investice po 13 čtvrtletích pravidelného investování? Fumbi zůstává jedničkou navzdory propadu kryptoměn, zatímco Finax a Fondee zažívají rychlý růst. Přečtěte si podrobnosti o výkonnosti všech platforem. Článek (14) Testujeme investiční platformy: Fumbi opět padá! Která platforma nás překvapila růstem ve 3. čtvrtletí? z webového ...

Tato kryptoměna chce dostat poplatky u Etherea k nule. Spustí velmi brzy

Scroll v jeho zkušební fázi otestovali statisíce uživatelů. Ti budou nyní odměněni airdropem a token projektu se začne obchodovat na největších burzách. Na co si dát pozor před jeho koupí? Článek Tato kryptoměna chce dostat poplatky u Etherea k nule. Spustí velmi brzy z webového portálu Finex.cz.

Buffett drží hotovost, technologičtí magnáti akcie prodávají: Blíží se tržní kolaps?

Akciový trh stále posiluje, ale firemní insideři se chovají opatrně a jejich nákupy dosahují desetiletého minima a navíc ve velkém akcie prodávají. Je to znamení blížícího se poklesu, nebo jen běžná úprava portfolií? Článek Buffett drží hotovost, technologičtí magnáti akcie prodávají: Blíží se tržní kolaps? z webového portálu Finex.cz. ...

Nejlepší spořicí účty říjen 2024. Kde získáte úrok 5 % p.a.?

Jaký spořicí účet vám nabídne nejvyšší úrok v říjnu 2024? Podívejte se na naše aktuální srovnání 5 nejlepších spořicích účtů. Článek Nejlepší spořicí účty říjen 2024. Kde získáte úrok 5 % p.a.? z webového portálu Finex.cz.

Tyto 3 britské akcie by mohly být vaší vstupenkou k finanční nezávislosti!

Britský akciový trh nabízí řadu investičních příležitostí, ale které akcie stojí za váš čas a peníze? Podívejme se na tři společnosti, které mají potenciál přinést velké výnosy. Článek Tyto 3 britské akcie by mohly být vaší vstupenkou k finanční nezávislosti! z webového portálu Finex.cz.

Tento token vzrostl za měsíc o 5 500 % a mluví o něm celá kryptokomunita. Přesto jej zatím nezalistovala žádná burza

Jedná se o memetoken SPX6900, který za posledních 30 dní vzrostl o neuvěřitelných 5 500 % a nyní zaujímá tržní kapitalizaci přes 500 milionů USD. Co za jeho růstem stojí? Článek Tento token vzrostl za měsíc o 5 500 % a mluví o něm celá kryptokomunita. Přesto jej zatím nezalistovala žádná burza z webového portálu Finex.cz. ...

Zapomeňte na Amazon! Tyto 2 akcie jsou budoucnost online nakupování!

E-commerce odvětví rychle roste a Etsy a Shopify stojí v čele této revoluce. Jaké příležitosti tyto dvě společnosti nabízejí a proč by mohly být součástí vašeho investičního portfolia? Článek Zapomeňte na Amazon! Tyto 2 akcie jsou budoucnost online nakupování! z webového portálu Finex.cz.

Inflace v USA na třiapůlletém minimu! Dojde ke snížení sazeb a růstu akcií?

Inflace v USA zaznamenala v září nejnižší hodnoty za poslední tři a půl roku. Pokles inflace přináší naději na zlepšení ekonomické situace a snížení úrokových sazeb. Článek Inflace v USA na třiapůlletém minimu! Dojde ke snížení sazeb a růstu akcií? z webového portálu Finex.cz.

Sci-fi realitou: Musk představil samořiditelný vůz za méně než 30 000 dolarů!

Elon Musk představil nový koncept autonomní dopravy. Tesla Cybercab a Robovan slibují, že městská doprava už nikdy nebude stejná. Bez volantu a pedálů, s cenou pod 30 000 dolarů, se tyto vozy mají stát běžnou součástí našich silnic. Článek Sci-fi realitou: Musk představil samořiditelný vůz za méně než 30 000 dolarů! z webového portálu Finex.cz. ...

Zlatá horečka 2024: Přijde další růst nebo je čas prodat? | Kam tečou peníze

Vlastníci zlata a investoři budou na rok 2024 vzpomínat v dobrém. Zlato překonalo jak inflaci, tak i některé světové indexy. Cena zlata se pohybuje na svých historických vrcholech. Článek Zlatá horečka 2024: Přijde další růst nebo je čas prodat? | Kam tečou peníze z webového portálu Finex.cz.

Tchajwanský TSMC investuje v Evropě miliardy! Česká republika je klíčovým partnerem

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) investuje miliardy do evropského trhu a Česká republika je důležitým partnerem. Jaká je naše role v budoucnosti polovodičového průmyslu? Článek Tchajwanský TSMC investuje v Evropě miliardy! Česká republika je klíčovým partnerem z webového portálu Finex.cz.

Akciové trhy jsou drahé jako v roce 2021! Čeká nás opět více než 20% propad jako v roce 2022?

Akciové trhy se opětovně blíží ke stejnému stavu jako v roce 2021. To znamená příliš vysoké valuace, které jsou po delší dobu jednoduše neudržitelné. Článek Akciové trhy jsou drahé jako v roce 2021! Čeká nás opět více než 20% propad jako v roce 2022? z webového portálu Finex.cz.

Broadcom, Nvidia a Super Micro Computer na vzestupu: Jak jim pomohl split akcií?

Štěpení akcií je fenomén, který přitahuje pozornost investorů. Jak se stock split projeví na růstu Broadcomu, Nvidie a Super Micro Computer? Zjistěte, proč byste měli být součástí této akciové vlny. Článek Broadcom, Nvidia a Super Micro Computer na vzestupu: Jak jim pomohl split akcií? z webového portálu Finex.cz.

Nejlepší termínované vklady říjen 2024. Kde získáte úrok 5,00 % p.a.?

Jaký termínovaný vklad vám nabídne nejvyšší úrok v říjnu 2024? Podívejte se na naše aktuální srovnání 5 nejlepších termínovaných vkladů. Článek Nejlepší termínované vklady říjen 2024. Kde získáte úrok 5,00 % p.a.? z webového portálu Finex.cz.

Varování pro investory: Masivní propad akcií může být za dveřmi!

Investoři by měli být na pozoru, neboť pokles americké peněžní zásoby M2 varuje před možným propadem akciového trhu. Tento historický indikátor spolehlivě předpovídal ekonomické krize již v minulosti, a teď znovu signalizuje problémy. Článek Varování pro investory: Masivní propad akcií může být za dveřmi! z webového portálu Finex.cz. ...

TOP 3 růstové akcie v korekci, o kterých by měl vědět každý investor

Vysoká volatilita je pro růstové akcie typická. Proto si v tomto článku ukážeme, jak profitovat na volatilitě a jak řídit investiční riziko. Článek TOP 3 růstové akcie v korekci, o kterých by měl vědět každý investor z webového portálu Finex.cz.

Čínské akcie padají! Insideři prchají z trhu. Blíží se korekce? | Burza s odstupem

Proč je na místě zpochybňovat další růst akcií navzdory jejich novým rekordům? Z jakého důvodu se propadly akcie Tesla o 12 % během jediného dne? Proč boom okolo umělé inteligence zdaleka nekončí? Článek Čínské akcie padají! Insideři prchají z trhu. Blíží se korekce? | Burza s odstupem z webového portálu Finex.cz.

Nevzdává se! Příběh muže, který vyhodil bitcoiny na skládku, nabral nečekaný spád

James Howells je již několik let známý pro svou smůlu – roku 2013 totiž omylem vyhodil harddisk s 8 000 bitcoiny. Od té doby jej usilovně hledá. A nyní ho napadlo jít k soudu. Článek Nevzdává se! Příběh muže, který vyhodil bitcoiny na skládku, nabral nečekaný spád z webového portálu Finex.cz.

Co je ekonomická recese? Jak její příchod rozpoznáte s předstihem?

Ekonomická recese je značný pokles v hospodářské aktivitě a je z kvantitativního a kvalitativního hlediska definovatelná. Co to znamená pro vaše investice a jak byste na její příchod měli reagovat? Článek Co je ekonomická recese? Jak její příchod rozpoznáte s předstihem? z webového portálu Finex.cz.

Jak proměnit svůj první milion v deset? Investiční strategie, které fungují

Máte milion korun a chcete ho znásobit na deset? Tento článek vám ukáže, jak pomocí diverzifikovaných investic, nemovitostí a podnikání dosáhnout svých finančních cílů. Článek Jak proměnit svůj první milion v deset? Investiční strategie, které fungují z webového portálu Finex.cz.

Ethereum poroste! Je čas prodat bitcoiny a nakoupit ethery? | Finex Coin Week

Opět přinášíme to nejdůležitější, co se ve světě kryptoměn událo za posledních 168 hodin. Je Ethereum na cestě vzhůru? Několik indikátorů ukazuje, že ano! Článek Ethereum poroste! Je čas prodat bitcoiny a nakoupit ethery? | Finex Coin Week z webového portálu Finex.cz.

(17) Investovali jsme 300 000 Kč do akcií: Proč naše portfolio v září selhalo, zatímco trhy rostly?

Máme za sebou poměrně poklidný měsíc září, během něhož se hodnota našeho portfolia téměř nezměnila. Za 16 měsíců tak vykazujeme zisk okolo 83 000 Kč. Článek (17) Investovali jsme 300 000 Kč do akcií: Proč naše portfolio v září selhalo, zatímco trhy rostly? z webového portálu Finex.cz.

3 akcie s ohromujícím růstem: Nvidia, Sweetgreen a Sea Limited pokračují ve svém vzestupu

Akcie Nvidia, Sweetgreen a Sea Limited jsou prudce rostoucí akcie, které popírají zákony gravitace. Jejich potenciál přitom zdaleka není u konce. Co je důvodem pro jejich raketový růst? Článek 3 akcie s ohromujícím růstem: Nvidia, Sweetgreen a Sea Limited pokračují ve svém vzestupu z webového portálu Finex.cz.

Akcie Microsoft, Apple a Tesla. Má ještě smysl do nich investovat?

Dává stále smysl investovat do největších akciových společností? Co nám říká technická analýza u akcií Microsoft, Apple a Tesla? Článek Akcie Microsoft, Apple a Tesla. Má ještě smysl do nich investovat? z webového portálu Finex.cz.

Proč by mohly akcie Nvidia do konce dekády vyletět o dalších 540 %?

Investice do Nvidie se v posledních dvou letech ukázala jako neuvěřitelně výnosná. Jeden z analytiků však předpovídá další masivní růst akcií díky rozmachu umělé inteligence a novým technologiím, který by mohl do roku 2030 zvýšit hodnotu akcií až o 540 %. Článek Proč by mohly akcie Nvidia do konce dekády vyletět o dalších 540 %? z webového portálu ...

Dle JPMorgan bude Bitcoin následovat zlato. Jak moc vystřelí? | Finex Coin Week

JPMorgan zaujímá býčí pohled na Bitcoin, HBO možná odhalí identitu Satoshiho Nakamota, Coinbase stahuje stablecoiny a další zajímavosti z uplynulého týdne v kryptu přináší Finex Coin Week! Článek Dle JPMorgan bude Bitcoin následovat zlato. Jak moc vystřelí? | Finex Coin Week z webového portálu Finex.cz.

Budujete pasivní příjem díky dividendám? Tak to se musíte seznámit s těmito 3 akciemi

Pasivní příjem díky dividendám je jedním z velkých benefitů investování do těchto cenných papírů. V tomto článku si představíme 3 akcie se zajímavých dividendovým výnosem. Článek Budujete pasivní příjem díky dividendám? Tak to se musíte seznámit s těmito 3 akciemi z webového portálu Finex.cz.

Zisky akcií raketově rostou! Může trh dál stoupat, nebo přijde krach?

Akcie v USA dosahují nových maxim díky snižování sazeb ze strany Fedu. Investoři si kladou otázku, zda trh stále nabízí investiční příležitosti, nebo hrozí výrazná korekce. Jednu z odpovědí nabízí i Buffettův indikátor. Článek Zisky akcií raketově rostou! Může trh dál stoupat, nebo přijde krach? z webového portálu Finex.cz. ...

Tesla chystá zásadní oznámení! Bude to gamechanger pro vaše investice?

Trhy se připravují na týden plný důležitých událostí – Tesla odhalí své revoluční robotaxi, zatímco JPMorgan a BlackRock představí své finanční výsledky. Zveřejněna bude i zásadní zpráva o inflaci (CPI). Článek Tesla chystá zásadní oznámení! Bude to gamechanger pro vaše investice? z webového portálu Finex.cz.

Velké ohlédnutí za Q3 2024. Víte, která akcie byla nejvýkonnější nebo jak si vede americký dolar?

Ve třetím čtvrtletí jsme byli svědky rekordního růstu zlata a překvapivé rally Ripple. V tomto článku se podíváme na výkonnost různých tržních segmentů jako jsou akcie, komodity, měny nebo kryptoměny. Článek Velké ohlédnutí za Q3 2024. Víte, která akcie byla nejvýkonnější nebo jak si vede americký dolar? z webového portálu Finex.cz. ...

Akcie AT&T a Royalty Pharma: Ideální dividendové akcie pro dlouhodobý pasivní příjem

Chcete inkasovat pasivní příjem z akciových investici? Tyto dvě dlouhodobě stabilní dividendové akcie vám ho zajistí i s poměrně nízkou částkou. Článek Akcie AT&T a Royalty Pharma: Ideální dividendové akcie pro dlouhodobý pasivní příjem z webového portálu Finex.cz.

Obří investice a masivní hodnota: OpenAI překonává 87 % společností z indexu S&P 500

OpenAI se již dnes stala jednou z nejhodnotnějších firem světa, ale růst přináší nové výzvy. Podaří se jí obstát v konkurenčním boji a udržet si masivní tržní hodnotu? Článek Obří investice a masivní hodnota: OpenAI překonává 87 % společností z indexu S&P 500 z webového portálu Finex.cz.

Taková příležitost tu ještě nebyla! Kam investují biliony dolarů BlackRock a Microsoft?

Umělá inteligence je nejspíše největší investiční příležitostí této dekády. V tomto článku si nastíníme projekt, který hodlá BlackRock ve spolupráci s Microsoft realizovat. Článek Taková příležitost tu ještě nebyla! Kam investují biliony dolarů BlackRock a Microsoft? z webového portálu Finex.cz.

Nejhorší krize za dekádu! Čeká nás kolaps automobilového průmyslu?

Automobilky po celém světě čelí dramatickému poklesu poptávky. Co způsobuje tento útlum na trhu a jaké dopady to může mít na jejich akcie a na globální ekonomiku? Článek Nejhorší krize za dekádu! Čeká nás kolaps automobilového průmyslu? z webového portálu Finex.cz.

Čínské akcie si připisují i více než 100 %! Ujel investorům vlak? Vyplatí se investice do čínského akciového trhu?

Některé nejkvalitnější čínské akciové tituly si dokázaly v letošním roce připsat zisk i více jak 100 %. Proč Čína nyní tolik roste? A dalo se to předpokládat? Článek Čínské akcie si připisují i více než 100 %! Ujel investorům vlak? Vyplatí se investice do čínského akciového trhu? z webového portálu Finex.cz.

Akcie Samsung se hroutí v přímém přenosu: Kteří konkurenti ho válcují?

Samsung bojuje na všech frontách – se zaměstnanci, klesajícími prodeji polovodičů a silnou konkurencí. Může tato krize znamenat konec jedné éry? Článek Akcie Samsung se hroutí v přímém přenosu: Kteří konkurenti ho válcují? z webového portálu Finex.cz.

TOP 3 dividendové akcie, které vám vydělají peníze, i když spíte!

Hledáte stabilní pasivní příjem a nadprůměrné výnosy? Realty Income, MAA a Vici Properties jsou tři dividendové akcie, které nejenže nabízejí vysoký výnos, ale také dlouhodobě zvyšují své dividendy. Článek TOP 3 dividendové akcie, které vám vydělají peníze, i když spíte! z webového portálu Finex.cz.

Formulář 13F: Klíč k portfoliím velkých hráčů na trhu

Formulář 13F odhaluje, co nakupují a prodávají největší investiční hráči na světě. V tomto článku se dozvíte, jak tato data využít pro své investiční rozhodování. Článek Formulář 13F: Klíč k portfoliím velkých hráčů na trhu z webového portálu Finex.cz.

2 technologické akcie, které můžete držet po následující dekádu

Podle analytiků z Wall Street jsou Broadcom a Crowdstrike dvěma společnostmi, které mají potenciál dlouhodobě růst a přinášet investorům zisky. Podívejte se, proč jsou tyto akcie tak atraktivní. Článek 2 technologické akcie, které můžete držet po následující dekádu z webového portálu Finex.cz.

XTB spojuje investování a platby. V aplikaci XTB je nyní k dispozici multiměnová karta!

XTB přináší revoluci v oblasti financí díky své nové elektronické peněžence a kartě pro více měn, která hladce spojuje investice a platby do jediné aplikace. Zajímá vás, jak na to? Článek XTB spojuje investování a platby. V aplikaci XTB je nyní k dispozici multiměnová karta! z webového portálu Finex.cz.

Proč jsou autonomní vozidla budoucností dopravy a jak na nich vydělat?

Revoluce v autonomní dopravě přichází! Technologické firmy jako Tesla a Google připravují svět na změny, které ovlivní nejen automobilový průmysl, ale také pojišťovnictví a nemovitosti. Článek Proč jsou autonomní vozidla budoucností dopravy a jak na nich vydělat? z webového portálu Finex.cz.

Dává smysl nyní kupovat energetické akcie? Je budoucnost Nvidie v ohrožení? | Burza s odstupem

Jaký dopad měl íránský raketový útok na ceny ropy, akcií i kryptoměn? Jakého skvělého úspěchu dosáhl Amazon? Pokračoval i nadále růst čínských akcií? Článek Dává smysl nyní kupovat energetické akcie? Je budoucnost Nvidie v ohrožení? | Burza s odstupem z webového portálu Finex.cz.

Září mělo být pro Bitcoin nejhorším měsícem, ale my jsme vydělali! Kolik? | Milióny v kryptoměnách (66)

Ačkoli historicky bývá září pro kryptoměny nejhorším měsícem, letos tomu bylo jinak a my jsme na tom dokázali vydělat. Dokonce jsme překonali "benchmark" v podobě Bitcoinu! Článek Září mělo být pro Bitcoin nejhorším měsícem, ale my jsme vydělali! Kolik? | Milióny v kryptoměnách (66) z webového portálu Finex.cz.