Maaxi.cz

Julišova euforie z premiéry: Viděla to celá rodina, škoda, že jsem nedal gól

Za deset minut své premiéry v české fotbalové jedenadvacítce Petr Juliš předvedl několik povedených akcí. Při jedné nebyl daleko od toho, aby v kvalifikačním zápase s Litvou dal gól.

Mohlo by vás zajímat

V Praze startuje Středoevropská rallye, favoritem je Neuville

‚Omlouvám se, že mám jen německý pas.‘ Tuchel se po nástupu k reprezentaci Anglie brání kritice

Němec Thomas Tuchel byl oficiálně potvrzený jako nový trenér anglické fotbalové reprezentace. Národní tým převezme v lednu. Tuchel v Anglii už dříve působil, hned ve své první sezoně na ostrovech dovedl Chelsea k titulu v Lize mistrů. Přesto se po převzetí talentované reprezentace setkává s kritikou ze strany expertů a bývalých hráčů. ...

V Praze startuje Středoevropská rallye

Ševčíková dojela ve scratchi patnáctá, Lavreysen přidal na MS dráhařů další zlato

Pech brzy ukáže nový vůz. Chceme bojovat o čelo, proto jdeme do moderní techniky

Škodovka, citroën, toyota? Nebo znovu ford, ovšem v aktuálnější verzi? Nebo snad jiné překvapení? Plzeňský pilot Václav Pech stále tají, s jakým vozem se bude řítit po tratích rallye v příští sezoně.

Hokejisté Pardubic dál řeší marodku. Už aby kluci byli fit, doufá Čerešňák

Na seznamu sezonních cílů pardubických hokejistů se rozsvítil první křížek. Dynamo po prohře 2:3 po nájezdech v anglickém Sheffieldu končí v Lize mistrů. Na marodku navíc přibyla další opora z útoku, z utkání musel do nemocnice Lukáš Radil.

Kostelecký byl ve finále střeleckého Světového poháru šestý v trapu

Brokař David Kostelecký obsadil šesté místo v trapu ve finále střeleckého Světového poháru v Dillí. Devětačtyřicetiletý olympijský vítěz z Pekingu 2008 se při dvanácté účasti na závěrečné akci sezony posedmé probojoval do boje o medaile, v něm ale jako první propadl po 25 ranách vyřazovacím sítem. Soutěž vyhrál stříbrný olympijský medailista z Paří ...

Ivanův zápis do dějin, bída v Coloradu i zběsilý týden. Co přinesl start NHL?

Po pražském prologu se rozjela naplno. První týden NHL je pryč a že stihl nabídnout řadu pozoruhodných momentů. Spoustu neobvyklých výsledků s vysokým počtem gólů, pro soutěž historický debut Ivana Ivana, další rekordní záznam kolem hattricků či šílené šachování s hráčem, který šest dnů pendloval mezi kluby. Hokejová redakce iDNES.cz pro vás připra ...

Jedenadvacítka v baráži o postup na mistrovství Evropy vyzve Belgii

Čeští fotbalisté do 21 let se v listopadovém play off o postup na mistrovství Evropy 2025 utkají s Belgií. Rozhodl o tom los v Nyonu. Šampionát bude v příštím roce hostit od 11. do 28. června Slovensko.

Nepříjemný los pro Lvíčata. České fotbalisty do 21 let čeká v play off o mistrovství Evropy Belgie

Česká fotbalová reprezentace do 21 let se v listopadovém play off o postup na mistrovství Evropy 2025 na Slovensku utká s Belgií. Los v Nyonu rozhodl o tom, že tým trenéra Jana Suchopárka narazí na papírově nejsilnějšího možného soupeře. Zbývající dvě dvojice baráže tvoří Finsko - Norsko a Gruzie - Chorvatsko.

Lvíčata čeká těžká zkouška, los baráže o Euro jim přisoudil Belgii

Je rozhodnuto. Česká fotbalová reprezentace do 21 let se v listopadovém play-off o postup na mistrovství Evropy 2025 na Slovensku utká se silnou Belgií. Podrobnosti připravujeme.

Ve finále střeleckého SP skončil Kostelecký šestý

Šesté místo obsadil brokař David Kostelecký v trapu ve finále střeleckého Světového poháru v Dillí. Devětačtyřicetiletý olympijský vítěz z Pekingu 2008 se při dvanácté účasti na závěrečné akci sezony posedmé probojoval do boje o medaile, v něm ale jako první propadl po 25 ranách vyřazovacím sítem. Soutěž vyhrál stříbrný olympijský medailista z Pa ...

Cyklistka Neumanová skončila v závodu WorldTour v Číně pátá

Česká cyklistka Tereza Neumanová se po závěrečné etapě třídenního závodu Kolem ostrova Čchung-ming, který patří do elitního seriálu WorldTour, propadla z třetího místa na konečné páté. Stejnou příčku obsadila v hromadném finiši dnešní etapy. Prvenství vybojovala Polka Marta Lachová.

Plzeňské trápení odnesl kanadský útočník Archambault, v týmu skončil

Špatné výsledky a poslední místo v tabulce tlačí vedení hokejové Plzně ke změnám. |Předčasně tak končí angažmá Oliviera Archambaulta. Klub se s ním dohodl na rozvázání smlouvy. Jednatřicetiletý kanadský útočník si v osmi extraligových zápasech připsal gól a tři asistence. Západočeši to uvedli na svém webu.

Kladno při výhře ve Vítkovicích přišlo o Jágra. ‚Jde o zranění v dolní části těla,‘ prohlásil trenér Svoboda

Kladenští hokejisté se v tabulce Tipsport extraligy posunuli na čtvrté místo. V předehrávce dvanáctého kola totiž vyhráli ve Vítkovicích 6:5 v prodloužení. Středočeši přitom hned dvakrát prohrávali o tři góly a navíc se jim zranil hrající majitel Jaromír Jágr.

Pogba po zkrácení dopingového trestu: Jsem ochotný vzdát se peněz, abych mohl hrát v Juve

Bývalý francouzský mistr světa Paul Pogba by rád po vypršení osmnáctiměsíčního dopingového trestu pokračoval v kariéře v Juventusu. Italskému listu Gazzetta dello Sport řekl, že chce opět oblékat dres turínského velkoklubu a že je připraven i na snížení platu.

Nejlepší akce Condeové v utkání USK Praha – Györ

‚Aspoň si mě tam váží.‘ Juniorský mistr světa v krasobruslení Steklý bude reprezentovat Slovensko

České rychlobruslení přišlo o jeden z největších talentů posledních let. Juniorský mistr světa z loňského roku Lukáš Steklý se rozhodl reprezentovat Slovensko. V nových barvách se představil již v předsezonních kontrolních závodech v Inzellu. Jako důvod změny uvedl dlouhodobé problémy v komunikaci s Českým svazem rychlobruslení. ...

Pogba po vypršení trestu: Jsem ochotný vzdát se peněz, abych mohl hrát v Juve

Bývalý francouzský mistr světa Paul Pogba by rád po vypršení dopingového trestu pokračoval v kariéře v Juventusu. Italskému listu Gazzetta dello Sport řekl, že chce opět oblékat dres turínského velkoklubu a že je připraven i na snížení platu.

Šwiateková angažovala Fissetteho. Trénoval Ósakaovou, Clijstersovou či Kvitovou

Nového kouče moc dlouho nehledala. Iga Šwiateková po dvou týdnech od rozchodu s Tomaszem Wiktorowským angažovala Wima Fissetteho. Světová tenisová jednička, jež vynechala poslední velké turnaje v Asii, se pod dohledem bývalého kouče Naomi Ósakaové, Kim Clijstersové nebo i krátce Petry Kvitové připravuje na Turnaj mistryň. Na něm bude za necelé tři ...

Zlepšit si osobní maximum a stoprocentně udělat play-off, hlásí Nečas po startu NHL

Novou kapitolu načal v Carolině útočník Martin Nečas. Podpisem dvouletého kontraktu na konci července se pročistil jeho vztah s klubem a může se naplno soustředit na výkony na ledě. Věří, že to povede k posunu jeho osobního maxima ze sezony 2022/23, rád by také ale prožil s Hurricanes další týmový úspěch, jak se mu to podařilo v květnu na domácím ...

Historie návratů. Jen Jágr, Hašek a pár dalších Čechů ví, co zažívá Vrána

Jakub Vrána si nedokázal vybavit, kdy naposledy slavil gól v NHL před fanoušky Washingtonu. Jednak poslední roky strávil všude možně po Americe – v jiných klubech a na jejich farmách, jednak ho o gólové radosti prožité se zaplněnými tribunami připravila pandemie. „Čtyři a půl roku? Čas letí,“ podivil se Vrána za mořem. ...

Nebylo to jen o utkání v Sheffieldu, řekl Čerešňák po vyřazení Pardubic z Ligy mistrů

Cesta hokejistů Pardubic v Lize mistrů skončila už po základní části soutěže a na rozdíl od předchozího ročníku si osmifinále nezahrají. Definitivně o tom rozhodl poslední zápas v anglickém Sheffieldu, kde Dynamo prohrálo 2:3 po samostatných nájezdech.

Mobil na toaletě a popsaný papírek. Ukrajinský šachista je podezřelý z podvodu

Šachový velmistr Kirill Ševčenko byl vyloučen ze španělského šampionátu družstev, je podezříván z používání mobilního telefonu při úvodních kolech. Šachista obvinění popírá, jeho tým s ním už rozvázal spolupráci, píše server CNN.

K titulu ve WNBA mají blíž basketbalistky New Yorku. Rozhodly sekundu před koncem

Dramatické třetí finálové utkání basketbalové WNBA vyhrály basketbalistky New Yorku. V hale Minnesoty rozhodly v úplném závěru a po výsledku 80:77 vedou 2:1 na zápasy. První možnost ovládnout premiérově ženskou obdobu NBA bude mít New York v noci na sobotu znovu v hale soupeře v Minneapolis.

Nejlepší šipkaři světa v Praze. Na turnaj PDC dorazí Humphries i kometa Littler

Česká metropole bude o víkendu hostit další ročník prestižního šipkařského turnaje Gambrinus Czech Darts Open, který proběhne od pátku do neděle (18. - 20. října) na výstavišti v Letňanech. Turnaj je součástí série PDC European Tour a přivede do české metropole světovou šipkařskou elitu.

Téměř osm měsíců bez hokeje. ‚Jako bych šel poprvé do školy,‘ přiznal třinecký obránce Jeřábek

Více než půlroční čekání třineckého hokejového obránce Jakuba Jeřábka skončilo. 1. března si v zápase proti Pardubicím zlomil holenní i lýtkovou kost nad kotníkem. Po náročné operaci a následném postupném uzdravovaní a zátěži si zahrál celý středeční duel Ligy mistrů proti Osvětimi. Třinec zvítězil 7:3, Jeřábek trefil tyčku a hlavně ho těšilo, že s ...

Světový rekord potvrzen. Na Oktagonu ve Frankfurtu bylo přes 59 tisíc lidí

Česko-slovenská organizace Oktagon MMA zveřejnila celkový počet diváků na sobotním turnaji, který se konal na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu. V Deutsche Bank Park bylo 59 148 lidí.

Kudy kráčí český fotbal? Jen dohání, dál ho zdobí zavilost a taktická preciznost

První poločas na nule. Šancí pomálu. Prostě trápení, rozklepané nohy, chyby, stres. A když začal druhý poločas, blonďatý brankář Horníček, který v portugalské Braze už třetím rokem dělá komparz, vyčaroval unikátní zákrok pravou dlaní.

Poprvé v základní sestavě. Krejčí dal za Atlantu pět bodů proti Miami

Basketbalista Vít Krejčí ve třetím přípravném zápase Atlanty na sezonu NBA nastoupil poprvé v základní sestavě a při porážce v Miami zaznamenal pět bodů, dva doskoky a tři asistence. Tým Hawks prohrál 111:120, nepovedla se mu třetí čtvrtina, v níž inkasoval 37 bodů a sám dal jen patnáct.

Bouzková v boji o čtvrtfinále v Ósace nestačila na Bogdanovou, Macháč skrečoval v Almaty

Ani do třetice se Marii Bouzkové nepodařilo najít recept na Rumunku Anu Bogdanovou. Tentokrát s ní prohrála v Ósace 0:6 a 6:7 a do čtvrtfinále turnaje nepostoupila. Loučí se i Tomáš Macháč, konkrétně v Almaty, kde vzdal utkání s domácím Bejbitem Žukajevem za stavu 1:3 v prvním setu.

Pastrňák čtvrtým gólem v sezoně pomohl Bostonu přetlačit Colorado, výhry slaví i Dostál nebo Kämpf

David Pastrňák pomohl čtvrtým gólem v sezoně k výhře Bostonu nad Coloradem 5:3. Anaheim v brance s Lukášem Dostálem porazil v prodloužení Utah 5:4, naopak David Rittich poprvé nastoupil jako jednička v dresu Los Angeles, ale po polovině zápasu střídal. Kings prohráli s Torontem 2:6. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby jako desátý hokejista v NHL dosá ...

Bouzková si čtvrtfinále v Ósace nezahraje. Na cestu schytala kanára

Marie Bouzková se o postup do čtvrtfinále turnaje v Ósace snažila marně. S rumunskou tenistkou Anou Bogdanovou prohrála i třetí vzájemný zápas. Tentokrát po výsledku 0:6, 6:7.

Pastrňák opět skóroval a přispěl ke skalpu Colorada, Crosby se zapsal do historie NHL

I v nové sezoně NHL prokazuje David Pastrňák roli obávaného střelce. Tentokrát pomohl čtvrtým gólem v ročníku k vítězství Bostonu nad Coloradem 5:3. Anaheim v brance s Lukášem Dostálem zdolal v prodloužení Utah 5:4, naopak David Rittich poprvé nastoupil jako jednička v dresu Los Angeles, ale po polovině zápasu nuceně střídal. Kings i proto prohrá ...

V Česku podruhé začne Středoevropská rallye, Neuville může slavit titul

V Praze odstartuje podruhé v historii Středoevropská rallye, předposlední závod mistrovství světa. Stejně jako před rokem může být po ní korunován nový šampion, jímž se může stát Belgičan Thierry Neuville. Jezdec továrního týmu Hyundai má v čele seriálu náskok 29 bodů na druhého Otta Tänaka z Estonska. Soutěž skončí v neděli v Pasově. ...

Pastrňák se trefil proti Coloradu, Toronto vyhnalo Ritticha z brány

Pátý zápas sezony a čtvrtý vstřelený gól. Hvězdný útočník David Pastrňák si na startu hokejové NHL drží skvělou formu. Naposledy Bostonu gólem pomohl k výhře 5:3 na ledě trápícího se Colorada. Gólman David Rittich vydržel v bráně Los Angeles jen polovinu řádné hrací doby. Po čtyřech inkasovaných gólech pustil do akce parťáka, Toronto nakonec zvítěz ...

Že by konečně? Věčně druhý Neuville může na Středoevropské rallye slavit

Ne, že by k tomu někdy už nedošlo. Stalo se to několikrát. I jezdcům, kteří jsou dnes legendami. Takový Walter Röhrl například. Carlos Sainz. Marcus Grönholm. Ostatně sám Thierry Neuville ví, jaké to je ztratit pozici lídra šampionátu WRC pouhé dva závody před jeho vrcholem. A nechce tentýž zmar prožít znovu.

Jsem rád, že mi to tam teď padá, ale pořád je přede mnou spousta práce, ví Pour

Po nepovedeném startu do sezony Hradec Králové pomalu stoupá extraligovou tabulkou vzhůru. Jednou z východočeských jistot jsou výkony Jakuba Poura, který v předehrávce 17. kola přispěl k výhře 5:1 nad Karlovými Vary dalšími dvěma góly. Se sedmi brankami je nejlepším střelcem týmu.

Život jedničky draftu. Už nevaří, nemyje nádobí a chce kila navíc jako Krejčí

Neprovází ho takové očekávání jako před rokem krajana Victora Wembanyamu, přesto do Zaccharieho Risachera vkládají v Atlanta Hawks naději. Vždyť si ho vybrali jako jedničku draftu. Svou mladou francouzskou hvězdu tak okamžitě vtáhli do fascinujícího světa basketbalové NBA. „Už teď se mi líbí jeho nasazení,“ pochvaloval si kouč Quin Snyder. ...

Šéf ruského sportu končí, nedostal závodníky do Paříže. Přijde Fetisov?

Stanislav Pozdňakov rezignoval na pozici prezidenta Ruského olympijského výboru. V poločase funkčního období. Proč? O své vlastní vůli? Protože musel? Druhá možnost je vysoce pravděpodobná.

Veselý za 10, Satoranský za 1. Barcelona si doma poradila s Monakem

Basketbalisté FC Barcelona s přispěním deseti bodů Jana Veselého porazili ve 3. euroligovém kole AS Monako 86:71. Český pivot také zaznamenal šest doskoků a v této herní činnosti jako teprve čtvrtý hráč v historii soutěže přesáhl metu 1700. Druhý český reprezentant v barcelonské sestavě Tomáš Satoranský přispěl k první porážce monackého celku jední ...

Veselý pokořil metu 1700 doskoků jako čtvrtý hráč v historii Euroligy

Basketbalisté Barcelony s přispěním deseti bodů Jana Veselého porazili v dohrávce 3. kola Evropské ligy Monako 86:71. Český pivot také zaznamenal šest doskoků a v této herní činnosti jako teprve čtvrtý hráč v historii soutěže přesáhl metu 1700. Druhý český reprezentant v barcelonské sestavě Tomáš Satoranský přispěl k první porážce monackého celku ...

Lavreysen má 14. zlato z MS dráhařů, Nizozemci vyhráli týmový sprint

Nizozemský cyklista Harrie Lavreysen se už v první den světového šampionátu dráhařů v dánském Ballerupu zapsal do historie. Byl členem vítězné sestavy v týmovém sprintu a získal již 14. světové zlato, tím vyrovnal dosavadního rekordmana Arnauda Tournanta z Francie. Češi skončili už v kvalifikaci.

Třinec narazí v play-off Ligy mistrů na Spartu, Pardubice končí

Oceláři si po dvou porážkách v extralize spravili chuť v Lize mistrů, když si na závěr skupinové fáze poradili s Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play-off, kde se střetnou se Spartou. Základem pohodlného triumfu Třince nad polským klubem byla úvodní dvacetiminutovka, kterou český mistr ovládl 5:1. Ve vyřazovacích bojích budou naopak chybět ...

Hlavní soutěž na ME stolních tenisů se týká Matelové, Jančaříka a Širučka

Hana Matelová, Lubomír Jančařík a Pavel Širuček budou na mistrovství Evropy ve stolním tenisu českými zástupci v hlavní soutěži. Na šampionátu v Linci byla Matelová do dvouhry nasazena přímo mezi 64 nejlepších, Jančařík a Širuček si účast zajistili v kvalifikaci.

KP Brno podlehlo na domácí palubovce španělskému Ferrolu, Chomutov padl v Lyonu

EuroCup basketbalistek pokračuje druhými zápasy. Po úvodním vítězství v soutěži na Azorách KP Brno doma zaváhalo, podlehlo španělskému Ferrolu 59:73. Druhý český účastník soutěže Chomutov utrpěl debakl 50:86 v hale favorizovaného Lyonu.

Bezfosilní palivo, mapa motoru, pneu křížem? Jak se ladí závoďák na rallye

Středoevropská rallye je zpátky, závod seriálu mistrovství světa se v Česku pojede podruhé. Jak na takovou událost vyladit vůz? Vypráví Věroslav Cvrček, pilot Škody Fabia RS Rally2, který se prestižního klání také účastní.

Play-off Ligy mistrů si z českých klubů zahraje kromě Sparty jen Třinec, Pardubice končí

Oceláři si po dvou porážkách v extralize spravili chuť v Lize mistrů, když si na závěr skupinové fáze poradili s Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play-off. Základem pohodlného triumfu Třince nad polským klubem byla úvodní dvacetiminutovka, kterou český mistr ovládl 5:1. Libor Hudáček zaznamenal dva góly a stejný počet asistencí. Ve vyřazov ...

Třinečtí hokejisté zvítězili v posledním utkání Ligy mistrů nad Osvětimí 7:3 a zahrají si osmifinále

Třinečtí hokejisté vyhráli v posledním utkání základní části Ligy mistrů doma nad Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play-off. Oceláři rozhodli v úvodu, v souboji českého a polského šampióna vedli už v 18. minutě 5:0. O výhru se zasloužil čtyřmi body Libor Hudáček (2+2). V sestavě vítězů nastoupil po téměř osmi měsících Jakub Jeřábek, který ut ...

Basketbalistky USK slaví první výhru v Eurolize, na domácí palubovce porazily Györ 82:68

Basketbalistky ZVVZ USK Praha porazily v domácím utkání 2. kola Evropské ligy Györ 82:68 a vybojovaly první vítězství v tomto ročníku soutěže. České mistryně vedla španělská reprezentantka María Condeová, která zaznamenala double double za 26 bodů a 10 asistencí. Její spoluhráčka Emese Hofová přidala dalších 18 bodů. V maďarském týmu dala 14 bodů D ...