Maaxi.cz

Na YouTube si rychlost přehrávání nastavíte v jemnějších krocích, přijde časovač spánku a další funkce

Google oznámil , že na YouTube v prohlížeči, mobilech a TV dorazí přes dvě desítky novinek a úprav, které mají usnadnit přehrávání videí. V mobilních aplikacích například půjde měnit velikost a pozici minipřehrávače , v němž běží video, zatímco na YouTubu děláte další věci. Dorazí jemnější ...

Mohlo by vás zajímat

Raketový růst a tragický pád Liama Payna, zesnulé hvězdy slavné kapely One Direction

Smrt jedné pětiny někdejšího slavného boybandu otřásla světem. Tady je několik klíčových momentů v jeho kariéře, na které je třeba pamatovat. Článek Raketový růst a tragický pád Liama Payna, zesnulé hvězdy slavné kapely One Direction se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Netflix a další na víkend: Advokát, ten z Lincolnu. Superman, Důvěrná přítelkyně i James Bond

Advokát Idealistický právník Mickey Haller úřaduje ze zadního sedadla svého Lincolnu a nabourává zavedené pořádky. Jednoho dne se mu ale dostane do rukou zamotaný případ vraždy. Netflix uvádí již ...

Český animák pro mladé puberťáky, ze kterého neumřete trapností! Život k sežrání vás bude fakt bavit

Mladé i dospělé diváky rozesměje loutková novinka hlavně svou přirozeností – a baví i bez prdění, mlácení a mimoňovské trapnosti. Článek Český animák pro mladé puberťáky, ze kterého neumřete trapností! Život k sežrání vás bude fakt bavit se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Největší změna za poslední roky. iPhone 17 Air bude extrémně štíhlý, v portfoliu nahradí iPhone Plus

Příští rok nastane v portfoliu iPhonů velká změna • Místo iPhonu Plus přijde na řadu iPhone Air • Hlavní devizou bude jeho extrémně nízká tloušťka

To nejlepší z říjnového Xbox Partners Preview. Várka nových hororů, oznámení Subnauticy 2 a epický Wuchang

Už je sice po všech velkých veletrzích, ale partneři Xboxu si přece jen našli ještě pár titulů k oznámení. A k našemu překvapení to nebyl vůbec špatný line-up.

Čeští vědci odkryli tajemství ukrytá ve včelím úlu. Královnu sledovali pomocí robotů a umělé inteligence

Vědci z ČVUT pozorovali každý krok včelí královny, a tak získali obrovské množství dat o jejím chování, i chování celého včelstva. Článek Čeští vědci odkryli tajemství ukrytá ve včelím úlu. Královnu sledovali pomocí robotů a umělé inteligence se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Quishing u dobíjecích stanic a parkovacích automatů ohrožuje peněženky motoristů

Národní CSIRT tým provozovaným sdružení CZ.NIC varoval před vlnou quishingu zaměřenou na motoristy. Jedná se o phishing využívající QR kódy. Podvodníci v rámci této praktiky přelepují skutečné QR kódy na dobíjecích stanicích nebo parkovacích automatech falešnými kódy ve snaze zmocnit se platebních údajů.

T-Mobile odhalil, kdy přestane v televizní službě nabízet Voyo

Operátor T-Mobile převede v listopadu své televizní a internetové zákazníky na nové paušály. Součástí dříve oznámených změn bude také ukončení přístupu ke službě Voyo. V nových tarifech pojmenovaných Magenta TV Plus už nebude ani bezplatný výběr Voyo Start, ani plná verze Voyo.

Recenze filmu Výjimečný stav. Hřebejkova komedie bojuje s dezinformacemi pomocí stereotypů

Jeden z nejočekávanějších českých filmů letošního podzimu je tady. S čím se tentokrát vytasil Jan Hřebejk, který prý poprvé točil čistokrevnou komedii a jenž se s novinkou na velká plátna vrací po ...

Ferrari představilo svůj nejvýkonnější silniční model všech dob. Hypersport F80 trhá asfalt pohledem

Ferrari si nechá za novinku také náležitě zaplatit. Kdo má zájem, musí si připravit desítky milionů korun. Počet kusů bude omezený. Článek Ferrari představilo svůj nejvýkonnější silniční model všech dob. Hypersport F80 trhá asfalt pohledem se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Pět vylepšení, která by se hodila aplikaci Google Peněženka. Hlavně přehlednější karty a jejich přesuny

Peněženka od Googlu a od Applu mají hodně společného • Google by se však mohl u některých funkcí inspirovat • Toto je pět vylepšení, která by peněženku výrazně vylepšila

Netflix zpomalil tempo růstu, ale překonal očekávání trhu

Americká společnost Netflix získala za uplynulé tři měsíce více než pět milionů nových předplatitelů. O milion tím překonala odhady burzovních analytiků. Celkově si přístup k nabídce streamovací služby platí skoro 283 milionů uživatelů.

Chtěli lepidlo a vynalezli pevnou pavučinu. Lze ji vystřelit jako Spiderman

Nový materiál, který se chová podobně jako filmová Spidermanova pavučina, se jako vedlejší produkt při výzkumu silného lepidla podařilo vytvořit vědcům z Tuftsonovy univerzity v Massachusetts. Tým zjistil, že hedvábí z kokonů bource morušového lze přeměnit na lepivý proteinový roztok.

Trh s rozvozy jídel dospívá. Wolt Drive spojuje síly s objednávkovým systémem pro restaurace Objednáme

Když podniku nestačí kapacita vlastního rozvozu, stačí ve špičce kliknout a o určené objednávky se postarají kurýři Woltu. Článek Trh s rozvozy jídel dospívá. Wolt Drive spojuje síly s objednávkovým systémem pro restaurace Objednáme se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Netflix sleduje přes 600 milionů lidí a má nabito na rekordní konec roku

Netflix zveřejnil výsledky za třetí čtvrtletí, šlo o nejúspěšnější tři měsíce v historii společnosti. Firma utržila 9,8 miliardy dolarů, o 15 % více než loni. Čistý zisk činil 2,4 miliardy dolarů, ...

Winamp už zase není open source. Se zdrojovými kódy si přehrávač natloukl nos

**Winamp po necelém měsíci zmizel z Githubu **Zdrojové kódy obsahovaly něco, co do repozitáře nepatřilo **Zejména šlo o Shoutcast DNAS a pár kodeků

Ach jo. Ani v roce 2024 nemá Apple v iOS plně funkční gesto zpět, které byste využili při ovládání jednou rukou

Apple ani v roce 2024 nemá plně funkční univerzální gesto zpět • Místo toho vyžívá tlačítka v rozích displeje • Při jednoručním ovládání na ně ale nedosáhnete...

Hry zadarmo, nebo se slevou: Halloweenský výprodej a stovky demoverzí na Steamu zdarma

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

Nejdražší film Netflixu se ukazuje v prvním traileru. Láká na obří roboty a retrofuturismus 90. let

Ve filmu Pasáž uvidíme Millie Bobby Brown coby dospívající dívku, která se vydává napříč zničenou Amerikou hledat ztraceného bratra. Provází ji robot. Článek Nejdražší film Netflixu se ukazuje v prvním traileru. Láká na obří roboty a retrofuturismus 90. let se nejdříve objevil na CzechCrunch.

V reálném čase překládají řeč během videohovorů z třiceti jazyků. Češi chtějí změnit komunikaci

Pražský startup AiLuvio svou platformu spustil teprve nedávno, hlásí však první investici v řádu milionů korun. Ambice mu nechybí. Článek V reálném čase překládají řeč během videohovorů z třiceti jazyků. Češi chtějí změnit komunikaci se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Remoska chce oslovit i mladší zákazníky. Chystá aplikaci na dálkové ovládání i kurzy vaření

Remoska jde kupředu. Kromě digitalizované továrny chystá i vlastní aplikaci, ve které uživatel najde recepty i nákupní seznam. Článek Remoska chce oslovit i mladší zákazníky. Chystá aplikaci na dálkové ovládání i kurzy vaření se nejdříve objevil na CzechCrunch.

O2 začíná nabízet RedCap v privátních 5G sítích, veřejně IoT technologii uvolní příští rok

Příští rok má veřejná síť O2 plně využívat SA verzi 5G. Díky tomu v ní operátor bude schopen nabídnout nový IoT standard RedCap.

Intel a AMD se spojují, Google a spol. postaví jaderné elektrárny pro AI, první barevný Kindle

Mediální přestřelka kvůli kyberzákonu. Intel má nové procesory. Android 15 je zde. Malé modely od Mistralu. Hry na Steamu nevlastníte. Zprávy z IT, každý pátek na Lupě.

Přináší umělá inteligence skutečný pokrok, nebo jde o marketingovou horečku?

Pokud nežijeme v izolaci, nelze nevnímat současný trend umělé inteligence. Obrovské množství organizací a lidí o této technologii mluví a využívá ji. Domnívají se, že používání AI je tou nejlepší volbou a směrem, kterým se má jejich byznys, potažmo lidstvo ubírat. Mělo by se tomuto trendu dostávat takové pozornosti a vkládat do něj tolik nadějí? ...

Týden s technologiemi: AMD a Intel se spojují proti ARM v alianci, která by dříve vypadala jako kartel

Procesory Apple M a nové čipy pro PC od Qualcommu nebo Mediateku ubírají životní prostor tradičním výrobcům procesorů s architekturou x86. Silný společný nepřítel přiměl odvěké rivaly AMD a Intel k uzavření spolupráce. Tento týden vznikla poradní...

Sony skupuje legendy: Pink Floyd prodali katalog za 400 miliónů dolarů

Proplulo to před dvěma týdny internetem: Pink Floydi, jako další z legend, prodali svůj hudební katalog společnosti Sony Music za 400 miliónů dolarů. Co ale bude se všemi těmi alby, koncerty a poslechovými reakcemi na YouTube?

Stahujte ChatGPT pro Windows. Moc navíc toho sice neumí, ale už je ve Storu

OpenAI po dlouhých měsících konečně vydalo aplikaci ChatGPT pro Windows. Najdete ji ve Storu , ale zatím nečekejte žádné velké zázraky. Dostane ve své podstatě to stejné, co znáte z webu, ale v samostatném okénku. Metafyzické debaty s chatbotem nyní i přímo ve Windows Aplikace je k dispozici zatím ...

Jak chytré hodinky monitorují spánek? Úplně přesné nejsou, ale důležité jsou trendy

Jak chytré hodinky a náramky měří spánek? • Co můžete z naměřených hodnot poznat? • Měří hodinky a náramky spánek přesně?

Náhrada hesel bude užitečnější. Přístupové klíče půjde přenášet mezi aplikacemi

Google, Apple a Microsoft se již dva roky snaží ve svých operačních systémech a službách prosadit přístupové klíče (passkeys). Technologie nahrazující hesla pomocí kryptografie se už rozšířila do několika desítek aplikací a služeb , ale má pořád jednu citelnou slabinu. Uváže vás u jednoho ...

Sametová revoluce nebyla jen Václavák. Nová hra ukazuje rok 1989 v Československu, zavede vás i do Teplic

Vývojáři z Charles Games už videoherně zpracovali Sudety, Franze Kafku i klimatickou změnu. Teď představí české osudy z doby před 35 lety. Článek Sametová revoluce nebyla jen Václavák. Nová hra ukazuje rok 1989 v Československu, zavede vás i do Teplic se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Superúplněk a kometa, fotografové oblohy mají žně. Podívejte se.

Dva zajímavé nebeské úkazy nyní lákají mnoho lidí vzhlédnout k obloze. Ne všude ale počasí nebo jiné podmínky dovolí zahlédnout čtvrteční superúplněk a nejjasnější kometu za poslední čtvrt století. Fotografové z celého světa se však činí a tak mohou tento zážitek aspoň zprostředkovat.

Arcane má poslední parádní trailer na druhou sezonu. Netflix ji pustí postupně ve třech týdnech

Druhá sezóna seriálu Arcane bude na Netflixu k dispozici zcela neobvykle nikoliv najednou, ale postupně s týdenním odstupem – 9., 16. a 23. listopadu. Celkem se dočkáme devíti dílů, stejně jako ...

Sáhněme si pro hlasy Pirátů a Starostů. Kandidujme s Fialou, ale připravme se na opozici, říká Grolich

„Lidovci jsou zdravě konzervativní strana, která chápe moderní svět. Za liberály nás nepovažuje snad nikdo,“ říká lidovecký hejtman Jan Grolich. Článek Sáhněme si pro hlasy Pirátů a Starostů. Kandidujme s Fialou, ale připravme se na opozici, říká Grolich se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Recenze sluchátek Sennheiser HD 620S – perfektní zvuk i prostor v uzavřeném provedení

[RateBox: {"rate":"9","ratetext":"","plus":"komfort;perfektní zvuk;pasivní izolace","minus":"absence symetrického kabelu"}] Sennheiser dělí svá sluchátka do několika produktových řad a pokud ...

Zemřel Ward Christensen. Před 46 lety spustil první BBS a položil základ dnešních digitálních komunit

V pátek 11. října 2024 zemřel ve věku 78 let Ward Christensen – jeden z hlavních tvůrců CBBS (Computerized Bulletin Board System), prvního systému BBS, který byl spuštěn prostřednictvím modemového připojení přes telefonní linky. Zásadně tak přispěl ke vzniku dnešních digitálních komunit a v ...

Jak poslat soubory mezi Androidem a iPhonem? Pokud nechcete využít cloud, vyzkoušejte tuto aplikaci

Jednoduchá aplikace umožňuje poslat soubor mezi iOS a Androidem • Nahradí QuickShare i AirDrop, navíc je bez reklam a v češtině • K odeslání a příjmu souboru se využívá Wi-Fi

Elon mění blokování na X. Jestli někoho blokujete, nově vaše příspěvky uvidí. Ale stále na ně nemůže reagovat

Elon Musk tento krok sliboval už dlouho, nyní se konečně začínají věci měnit a aplikace X upozorňuje na blížící se změnu blokovaných účtů . Když vás někdo otravuje pod vašimi příspěvky nebo vám X jeho příspěvky neustále tlačí, můžete jej zablokovat. Zablokovaný účet nemůže na vaše příspěvky ...

Na lovu s černokněžným Range Roverem. Vozem, do kterého můžete v lakýrkách i špinavých holinách

Podlehli jsme černé magii nejnovější generace Range Roveru, který pomůže zdolat jakoukoliv překážku a ještě přitom podává horký ručník a šampaňské. Článek Na lovu s černokněžným Range Roverem. Vozem, do kterého můžete v lakýrkách i špinavých holinách se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Samsung 990 EVO s kapacitou 1 TB zlevnil na 1649 Kč. Lepší SSD za tuhle cenu nekoupíte

SSD střední třídy Samsung 990 EVO s kapacitou 1 TB teď v Alze koupíte za 1649 Kč , za stejnou cenu jej má i T.S.Bohemia , kde je navíc bezplatná doprava. V jiných obchodech stojí od 2000 Kč. T.S.Bohemia pak má v akci i 2TB verzi za 2999 Kč , zatímco jinde je o několik stovek dražší a typicky stojí ...

Amazon spustil AI pomocníka s nákupem ve stylu ChatGPT, natrénoval ho na produktech či recenzích

Amazon ve Spojených státech v ostrém provozu spustil službu Rufus. Jde o chatbota a osobního digitálního asistenta v mobilní aplikace a na webu postaveného na prvcích umělé inteligence, který dokáže odpovídat na dotazy zákazníků. Nejde pouze o základní předpřipravené konverzační stromy, jak u chatbotů tohoto typu známe už několik let, ale o zkušeno ...

Poslanecká sněmovna nasadila umělou inteligenci pro přepis jednání, stenografů ubývá

Poslanecká sněmovna letos v září začala pro přepisy jednání používat prvky umělé inteligence. Nasadila software Beey od české společnost Newton Technologies, který předtím několik měsíců testovala. Technologie se bude ještě průběžně zpřesňovat, sněmovna už jí ale integrovala do procesů.

Sotva se probudil, myslel na alkohol. Závislost Tom Holland zvládl, teď uvádí vlastní verzi piva

„Dobrý soused Spider-Man“ pod značkou Bero uvádí tři typy plechovek nealkoholického piva. Spolu s tím nasazuje své značce prémiový, lifestylový punc. Článek Sotva se probudil, myslel na alkohol. Závislost Tom Holland zvládl, teď uvádí vlastní verzi piva se nejdříve objevil na CzechCrunch.

První lidé na Měsíci v tomto tisíciletí budou nosit Pradu

Společnost Axiom Space představila skafandry, které vyvinula spolu s luxusní italskou módní značkou Prada. Nové modely jsou tvořeny pro agenturu NASA, která by je měla použít při misi Artemis III, jež vrátí lidi poprvé od roku 1972 na povrch Měsíce. Axiom Space je jednou ze dvou firem, které pro NASA právě lunární skafandry vyvíjejí. ...

O2 hlásí výpadek sítě. Nemusí fungovat data, ani hlasové služby. Operátor příčinu zjišťuje

O2 se aktuálně potýká s plošným výpadkem svých služeb. Nedostupné mohou být datové přenosy i hlasové služby, včetně pevných linek. Operátorovi dokonce nefungují ani vlastní webové stránky. Podle vyjádření na síti X zatím není jasná příčina komplikací. „Vážení zákazníci, někteří z vás se aktuálně ...

O2 má výpadek sítě, celorepublikově nefungují mobily, data ani pevné linky

Operátora O2 postihl masivní výpadek mobilních i pevných služeb, hlasových i datových. Lidem nefungují pevné linky, ani volání a data přes mobilní telefony. Nedostupnost hlásí lidé na sociálních sítích ze všech koutů republiky. A mimo provoz je momentálně i web společnosti.

Přichází první Kindle s barevným displejem. Amazon také vylepšil tři další čtečky a zrušil poslední tlačítkový model

Poslední týdny se spekulovalo o vylepšeném základním Kindlu, což Amazon včera večer potvrdil a přihodil k tomu ještě další tři novinky. Ty všechny mimochodem prezentoval čerstvý šéf divize zařízení Panos Panay, který v minulosti tvořil Surfacy v Microsoftu. [********************] ...

Potřebuje váš e-shop mobilní aplikaci? Odpovězte si na tyto otázky, než se pustíte do vývoje

V digitálním studiu GoodRequest se specializují na tvorbu mobilních a webových aplikací. Nemusí však být pro každou firmu. Co je zásadní vědět? Článek Potřebuje váš e-shop mobilní aplikaci? Odpovězte si na tyto otázky, než se pustíte do vývoje se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Dynamic Island, magnetické nabíjení a tlačítko pro focení. Tyto funkce chtějí čínské značky nabídnout co nejdříve

Čínské značky se opět inspirují iPhony • Připravují vlastní podobu tlačítka pro focení i Dynamic Island • Na trh se chystají hned tři různá řešení magnetického nabíjení Androidů...

Jsou nejlepší, je těžké je nenabízet. Čínská firma Huawei bere útokem byznys se soláry

Čínským společnostem se díky dlouhodobé strategii podařilo stát největšími hráči v oblasti solární energetiky. Teď se k nim přidává firma Huawei, vůči níž Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) koncem roku 2018 vydal stále platné bezpečnostní varování. Huawei mimo jiné ...

Předplaťte si nás, jinak za dva týdny končíme. Herní web Vortex překvapil fanoušky, přišla kritika i happy end

Ostrým jazykům na internetu to připomnělo Brašnářství Tlustý. Ale Jiří Bigas a Zdeněk Princ takový příměr odmítají – a vysvětlují, proč. Článek Předplaťte si nás, jinak za dva týdny končíme. Herní web Vortex překvapil fanoušky, přišla kritika i happy end se nejdříve objevil na CzechCrunch.