Maaxi.cz

Na tento televizor jsem čekal roky. Není ovšem pro každého

Televizor může mít ultravysoké rozlišení, famózní barvy, dokonalou černou, zanedbatelnou pohybovou neostrost… a všechno to jde „do kopru“ když se vám přes perfektní obraz leskne okno, půlka osvětleného obýváku, lampa, nebo jiný zdroj světla. Vyzkoušeli jsme první špičkový matný OLED televizor Samsung.

Mohlo by vás zajímat

Recenze sluchátek Apple AirPods 4 s ANC. Skvělý základ, jaký byste nečekali

** Základní AirPody se dočkaly ANC peckové konstrukci navzdory ** Odhlučnění je schopnější, než byste čekali, zvuk také ** S vyšší cenou jsou ještě univerzálnější

Druhý nejlevnější monitor v ČR není až tak hrozný. MSI za 1349 Kč má IPS panel s 100 Hz

Monitor MSI Pro MP225 je podle Heureky druhým nejlevnějším, který v českých e-shopech můžete koupit. Smarty.cz a T.S.Bohemia jej mají jen za 1349 Kč, druhý obchod má v ceně i dopravu až domů. Běžně stojí okolo 1800 Kč. Levnější je přitom jen sedm let starý Acer za tisícovku, který doslova hnije v ...

Místo večerek startupy. Předsudky mizí, větší problém je byrokracie, říkají vietnamští podnikatelé

Druhá generace Vietnamců v Česku mění způsob vietnamského podnikání. Zaměřují se na nové obory a moderní přístupy, pořád ale čelí systémovým překážkám. Článek Místo večerek startupy. Předsudky mizí, větší problém je byrokracie, říkají vietnamští podnikatelé se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Prodej firmy nad 40 milionů se prodraží, říká advokátka. Daň zaplatíte navzdory časovému testu

Nová pravidla budou platit od nového roku, pokud to chcete stihnout, hodně se zapotíte, píše Michaela Puškár Garajová z kanceláře Sedlakova Legal. Článek Prodej firmy nad 40 milionů se prodraží, říká advokátka. Daň zaplatíte navzdory časovému testu se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Komerční rádia rozjela kampaň proti zvýšení rozhlasových poplatků

Asociace provozovatelů soukromého vysílání zesílila lobbing proti zvýšení rozhlasových poplatků. Soukromá rádia nyní spustila portál, který umožňuje odeslat poslancům a senátorům předem připravené e-maily s protestem proti mediální novele.

Snapdragon 8 Elite je nový výkonný čipset pro telefony. Má takt jako u PC, výkonem strčí do kapsy i iPhone 16 Pro

Qualcomm výrazně navýšil výkon nejnovějšího Snapdragonu 8 Elite • Procesor má o 45 % vyšší výpočetní a o 40 % vyšší grafický výkon • Výkonem poráží i Apple A18 Pro u iPhonů 16 Pro

Recenze hry NHL 25. Promarněná šance na lepší hokej

Každým rokem si dělám naděje, že tentokrát to určitě vyjde. Natěšeně nainstaluju nové NHL, toužebně spouštím a po pár hodinách zjišťuji, že hraju stejný hokej jako minulý rok. Jen se to zase trošku jinak hýbe a blýská. 

Tesla začíná vyrábět aktualizovaný Model Y Juniper. Prodej začne z kraje roku 2025

Začátkem června Elon Musk prohlásil , že Tesla letos nepředstaví aktualizovaný Model Y. Zdálo se to poněkud macešské, vždyť právě tohle auto bylo v roce 2023 nejprodávanější na celém světě (bez ohledu na druh pohonu). Přitom zákazníci vidí, jak Modelu 3 prospěl loňský update Highland , řada z nich ...

Zápisky solárníka: Recyklace ani energetická návratnost FVE nejsou tak špatné, jak tvrdí kritici. Panely ale nestačí jen rozbít

Energie ze slunce má pozitivní vliv na energetickou bilanci i životní prostředí. Na tom se shodne většina expertů. Na úspory, nezávislosti na distribuční síti a na ekologický přístup slyší i majitelé nemovitostí. I kritici fotovoltaiky však mají...

Některé majitele iPhonu 16 Pro trápí zamrzání a samovolné restarty. Nepomohla ani aktualizace

V září byly na trh uvedeny nové telefony iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, které slibovaly špičkový výkon a inovativní funkce. Místo bezchybného zážitku se však mnoho uživatelů musí potýkat s nepříjemnými komplikacemi, které ovlivňují každodenní používání těchto zařízení. Několik týdnů po ...

Pulp Fiction oslavilo 30 let. Jeho chytrá a brutální popkulturní hra se sama stala kulturním milníkem

Pulp Fiction patří mezi nejzásadnější filmy 90. let, ovlivnilo nezávislý film a stalo se synonymem slova „kultovní“. Teď oslavilo 30 let od vydání. Článek Pulp Fiction oslavilo 30 let. Jeho chytrá a brutální popkulturní hra se sama stala kulturním milníkem se nejdříve objevil na CzechCrunch.

OpenAI zprovoznila rozšířený hlasový režim v ChatGPT i uživatelům v EU

Necelý měsíc po uvedení nástroje ChatGPT pro pokročilou hlasovou komunikaci svým platícím uživatelům mimo EU, Velkou Británii, Švýcarsko, Island, Norsko a Lichtenštejnsko se dočkali i evropští uživatelé.

Milionový trh. Čeští vědci vyvíjí látky, které by mohly fungovat nejen na obezitu, ale i Alzheimera

Ústav organické chemie a biochemie už slavil úspěch s objevem léků na AIDS. Teď má zaděláno na opakování s léky na obezitu i Alzheimera. Článek Milionový trh. Čeští vědci vyvíjí látky, které by mohly fungovat nejen na obezitu, ale i Alzheimera se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Proč je škoda, že Seznam nebude na burze? Rozhýbal by kapitálový trh a posunul Česko vpřed

Kapitálový trh v Česku i v celé EU potřebuje rozvířit. Tady se to mohlo povést, kdyby na burzu zamířil Seznam, jak krátce uvažoval jeho majitel. Článek Proč je škoda, že Seznam nebude na burze? Rozhýbal by kapitálový trh a posunul Česko vpřed se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Regulace podle NIS2: Brusel nalinkoval, co má být považováno za závažný incident

V tuzemsku si o tom regulované subjekty v režimu nižších povinností rozhodují samy. Naopak v přísnějším režimu mají hlásit i ty nevýznamné.

Filip Lukáč (Sloneek): Nabírat v téhle době peníze? Je to nanic

Chceme vytvořit virtuální asistentku s AI. Aby uměla převést mluvenou řeč na text, porozuměla mu a pak automaticky vykonala daný úkol, říká zakladatel HR startupu, který s velkou investicí začal táhnout na Evropu.

Poprvé prokázáno. Pohled z očí do očí synchronizuje psům a lidem mozky

S žádným jiným zvířetem nás nevážou tak pevná pouta jako se psem. Tyto vazby se promítají do práce mozku zvířete i člověka. Dochází u nich dokonce k synchronizaci mozkových vln.

Vývoj zvukových karet pro platformu IBM PC po vydání karty AdLib

Po zvukové kartě AdLib s čipem OPL2 se pro platformu PC začaly vydávat i další zvukové karty. Ty přinesly možnost přehrávání zvuků přes D/A převodník, mnohé taktéž měly A/D převodník (nahrávání).

IPv6 v infrastruktuře, síť Meshtastic a serverová bezpečnost na LinuxDays

V sobotu 12. října proběhl první den letošní konference LinuxDays. Mluvilo se o IPv6, adresaci uvnitř Kuberenetes, meshové síti Meshtastic, penetračních testech serverů a informačních systémech v dopravě.

Které mapové aplikace používáte? Co máte v autě a s čím chodíte do přírody?

Dnešní anketa bude bez vybraných odpovědí, protože jich pravděpodobně budete mít více? Které mapové aplikace a služby používáte? Máte něco zvlášť pro navigaci v autě, něco jiného pro sport a turistiku? Používáte stejný software doma i v zahraničí? Znáte nějaké specializované aplikace, které ...

QLED televizory TCL řady C765 s vylepšeným MiniLED podsvícením slibují vysoký jas i temnou černou

Společnost TCL začala na našem trhu prodávat televizor QLED řady C765. Oficiálně byla tato řada představená na veletrhu IFA 2024 a letos získala ocenění EISA v kategorii „nejlepší herní TV“. Tato ...

Čech ušel přes 4 000 kilometrů nejdivočejší cestou světa. Sbalil i rolničky, aby se ubránil medvědům

Continental Divide Trail patří k tomu nejprestižnějšímu, co lze absolvovat. Jakub Jonáš si na to věřil – a po téměř 150 dnech hlásí úspěšný návrat. Článek Čech ušel přes 4 000 kilometrů nejdivočejší cestou světa. Sbalil i rolničky, aby se ubránil medvědům se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Meteorický roj ze zbytků Halleyovy komety může přinést i bolidy

Meteorický roj Orionidy sice nepatří k těm nejbohatším, ale zase láká na opravdu výrazné meteory. Objekty, které při něm vlétají do atmosféry, patří k těm nejrychlejším ze známých létavic, a tak je větší šance, že některý z nich zazáří natolik, že ho budeme moci označit za bolid.

V české strategii Country of Fortune postavíte osadu jedním kliknutím. Místo města spravujete celou zemi

Velkolepá hokejová akce v Praze opět neproběhne. Organizátoři zrušili prosincové Winter Hockey Games

Už to tady mělo být několikrát, Winter Hockey Games jsou ale zřejmě prokleté. Prosincová akce pod širým nebem opět neproběhne. Článek Velkolepá hokejová akce v Praze opět neproběhne. Organizátoři zrušili prosincové Winter Hockey Games se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Kde chce mít Slavii za pár let? A co rivalita se Spartou? Pavel Tykač popíše nejen pohled na fotbal

Jeden z nejbohatších Čechů vystoupí ve čtvrtek 7. listopadu na byznysové konferenci Money Maker a bude hovořit o společnosti i investicích do sportu. Článek Kde chce mít Slavii za pár let? A co rivalita se Spartou? Pavel Tykač popíše nejen pohled na fotbal se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Nová bezpečnostní funkce najde malware v reálném čase. Zatím ji ale Android 15 ještě nemá

Google ještě letos vyztuží bezpečnost Androidu • Skenování Play Protect bude hlídat hrozby v reálném čase • Ale jen u Androidu 15, proto je tento update velmi důležitý

Před 20 lety vyšlo první Ubuntu. Byl to pěkný divočák

Píše 20. říjen 2004 a na svět přichází Ubuntu 4.10 Warty Warthog (bradavičnatý divočák). Úplně první verze nové linuxové distribuce sice přišla na trh ovládaný Red Hatem, SUSE nebo Debianem, ale velmi rychle si zjednala respekt. Systém vsadil na čerstvý software a odvážný marketing. „ Ubuntu je ...

Dar, který budou v Kuvajtu otevírat i za 200 let. Za dobrý nápad se vyplatí dát milion, říkají ze studia NMDS

Nebojí se velkých emocí ani patosu. Studio NMDS dělá originální kampaně pro Maserati, TON nebo sklárnu Rückl. Článek Dar, který budou v Kuvajtu otevírat i za 200 let. Za dobrý nápad se vyplatí dát milion, říkají ze studia NMDS se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Kam míří obří datová centra. Žerou energii a rostou, generují teplo a koupou se ve speciální lázni

Pro provoz největších datových center jsou potřeba vlastní elektrárny a speciální systémy chlazení. Servery si tak často užívají kapalinovou lázeň a teplo je odváděno do obecních teplovodů.

Půl miliardy pro vývojáře Mafie. Brněnští tvůrci pracují na pokračování a významně navýšili obrat

A pak že se zločin nevyplácí! Studiu 2K Czech, které právě pracuje na čtvrtém díle nejmilovanější české hry, se v roce 2022 dařilo. Článek Půl miliardy pro vývojáře Mafie. Brněnští tvůrci pracují na pokračování a významně navýšili obrat se nejdříve objevil na CzechCrunch.

iPhone jen připevníte na stěnu. Nová řada magnetických dobíječek už nepotřebuje podložku na stůl

Nový doplněk pro iPhony umožní nabíjení na stěně • Magnetická nabíječka nepotřebuje žádný stojánek • Současně přes kabel dobije třeba iPad

Program pro OpenAlt je připraven, přijeďte 2. a 3. listopadu do Brna

Letošní OpenAlt nabídne přibližně 50 přednášek a workshopů rozdělených do pěti tematických tracků. Čekají vás přednášky, workshopy, bohatý doprovodný program a řada novinek připravených pro letošní ročník.

Při silovém tréninku bílkoviny, při kardiu zase sacharidy. Co jíst pro lepší sportovní výkon?

Různá strava může pomoci při různých typech sportu, ale také při regeneraci. Klíčová je při sportovním výkonu i správná hydratace. Článek Při silovém tréninku bílkoviny, při kardiu zase sacharidy. Co jíst pro lepší sportovní výkon? se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Vlakový dopravce hlásí pokrytí všech svých linek rychlým internetem. Používá 5G od T-Mobilu a Vodafonu

Vlakový dopravce Leo Express láká na rychlý a dostupný internet pro cestující na všech svých linkách. Ke zlepšení dostupnosti jeho bezplatné Wi-Fi ve vagonech mohlo dojít díky pokrytí koridorů, po nichž se jeho vlaky pohybují, sítí 5G. Pokrytí by se mělo zvýšit z původních 60 % až téměř na 100 %. ...

Sdílení souborů s aplikacemi se ve Windows 11 zjednoduší. Půjde to rovnou z kontextové nabídky

**Microsoft vydal nová sestavení Windows 11 v kanálech Dev a Beta **Jedna zjednodušuje sdílení, ušetříte si tak jedno klepnutí **Opět se ladí náhledy nad hlavním panelem včetně animací

EA Sports FC 25: Tipy a triky pro začínající i pokročilé fotbalisty

Karta se obrací. iPhony už si nedrží cenu tak dlouho jako dřív, naopak Samsungy se zlepšují

iPhone je považován za  „držák“ hodnoty, časy se ale mění • Každá generace iPhonu má roční pokles hodnoty vyšší • Samsung je na tom opačně, každou generací pokles stahuje

V domácnostech už bude miliarda 4K UHD televizorů, odpovídající televizní vysílání ale chybí. Ještě že máme streamovací služby

Dle společnosti Omdia od roku 2013 dodali výrobci do obchodů po celém světě už celkem jednu miliardu televizorů s 4K UHD rozlišením. Drtivou většinu z nich mají ve svých domácnostech lidé v Evropě, ...

Voyo a Prima+ po roce. Deset korun někdy udělá velký rozdíl

Jak se s odstupem jednoho roku změnily streamovací služby českých komerčních stanic? Vývoj není vždycky pozitivní.

Jak provádět autorizaci digitálního úkonu u online podání

S pojmem autorizace digitálního úkonu se budeme v souvislosti s digitalizací setkávat stále častěji. Co autorizace je, kdy se používá a jakými dvěma základními způsoby se dá provádět?

Grandhotel Evropa se vrací na Václavské náměstí pod luxusní značkou Marriottu. Nově i s přístavbou

Je to ikonické znovuzrození, říkají provozovatelé Grandhotelu Evropa, který se vrací jako W Prague. Dominovat mu bude secese, zlato a zeleň. Článek Grandhotel Evropa se vrací na Václavské náměstí pod luxusní značkou Marriottu. Nově i s přístavbou se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Nabídneme lidem předplatné. Lákají nás centra měst, chystáme malé prodejny, říká šéfka Decathlonu

Anna Szymanek stojí v čele českého Decathlonu rok a půl a v rozhovoru popisuje nejen plány firmy v digitálu, ale i chystanou expanzi do dalších měst. Článek Nabídneme lidem předplatné. Lákají nás centra měst, chystáme malé prodejny, říká šéfka Decathlonu se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Hackeři napadli robotické vysavače. Ty zdivočely a začaly sprostě nadávat

Nedávný hackerský útok postihl vysavače značky Ecovacs napříč několika americkými městy. Robotičtí pomocníci začali po bytech majitelů pronásledovat zvířecí mazlíčky a nahlas při tom vulgárně nadávat. Tyto robotické vysavače můžete najít i na českém trhu.

Huawei chystá HarmonyOS NEXT, Ubuntu 25.04 bude Plucky Puffin

Firma Huawei je připravena oficiálně vydat open-source operační systém HarmonyOS NEXT. Ubuntu 25.04 ponese kódové jméno „Plucky Puffin“. Společnost Google pracuje na nativní aplikaci Linux Terminal pro systém Android.

Postřehy z bezpečnosti: nula sem, nula tam, aneb zranitelnost nultého dne

Přečteme si, jak jak se dá zneužít Zero-Day zranitelnost, jaký problém může způsobit neaktualizovaný Firefox, jak policie chytá kyberlumpy, o škodlivých aplikacích na Google Play nebo komu unikla data.

Limitovanou edici Audio-Technica ATH-M50xBT2 LAB vybrali fanoušci těchto kultovních bezdrátových sluchátek

Japonská Audio-Technica vyrábí studiová sluchátka ATH-M50x už od roku 2014, před pár lety navíc dostala tato dnes už kultovní sluchátka také bezdrátovou variantu a nyní se vyrábí druhá generace. ...

Qubity: První kvantový krach, kvantově odolná kreditní karta, nová roadmapa IBM

Pravidelný přehled novinek z rozsáhlého a rozvíjejícího se oboru kvantových počítačů, který vydáváme ve spolupráci s blogem Qubits.cz.

Substance je jako death metalová Barbie. Tělesný horor kritizující standardy krásy vám zvedne žaludek

Film oceněný na letošním festivalu v Cannes za scénář s šokující důsledností kritizuje svět, v němž se hodnota člověka odvíjí od mládí a krásy. Článek Substance je jako death metalová Barbie. Tělesný horor kritizující standardy krásy vám zvedne žaludek se nejdříve objevil na CzechCrunch.

Recenze telefonu Nothing Phone (2a) Plus. Středem pozornosti snadno a rychle

Glyph Interface působí jako efektní hračka, mají ale i praktické využití • Výborná výdrž a rychlé nabíjení převažují nad chybějící nabíječkou • Čisté prostředí blízké Pixelům příjemně překvapí