Maaxi.cz

Nylander dotáhl Toronto k vítězství nad Tampou, Stolarz opět řádil v brankovišti

Teprve druhou porážku utrpěli v nové sezoně NHL hokejisté Tampy. Konkrétně v Torontu 2:5 poté, co bilancí 2+1 zazářila hvězda domácích William Nylander. Český útočník David Kämpf vyšel v dresu Maple Leafs bodově naprázdno. Brankář Anthony Stolarz udržel i popáté v ročníku úspěšnost zákroků nad 91 procent.

Mohlo by vás zajímat

Siniaková smetla Chorvatku. V Kuang-čou začala výborně

Tenistka Kateřina Siniaková potvrdila v prvním kole v Kuang-čou pozici turnajové jedničky a Petru Martičovou z Chorvatska porazila 6:2 a 6:1.

Třinec se na začátku sezony trápí. ‚Neměli jsme možnost trénovat,‘ viní trenér Moták nabitý program

Pět výher a osm porážek, to je podprůměrná, nebo spíše špatná bilance hokejistů Třince. Držitel posledních pěti mistrovských titulů dokonce prohrál všech šest zápasů venku a v aktuální sezoně se rozjíždí pomaleji.

Tajemný šampion Fuksa. Zpochybnil svoji účast na domácím mistrovství Evropy

Skončil mu čas dovolených, přichází období slavnostních vyhlášení. Dál ale kanoistovi Martinu Fuksovi zůstává řada sponzorských i mediálních setkání jako důsledek životního roku vyšperkovaného olympijským zlatem. Příští rok by mohl být jedním z taháků mistrovství Evropy v Račicích. Jenže naznačil, že se šampionát může obejít bez něj. ...

Fuksa: Nevím, jestli budu na ME v Račicích. Důvody si nechám pro sebe

Olympijský vítěz Martin Fuksa momentálně neví, zda bude příští rok startovat na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice v Račicích. Svou účast na šampionátu před domácím publikem zpochybnil v rozhovoru s novináři po vyhlášení ankety Kanoista roku, v níž skončil druhý za jiným olympijským vítězem Josefem Dostálem. Důvody, proč zvažuje vynechání a ...

Po rekordní sezoně WNBA basketbalistky předčasně vypoví kolektivní smlouvu

Den po finále WNBA, které zakončilo nejúspěšnější sezonu zámořské ligy basketbalistek, hráčská asociace oznámila, že předčasně vypoví kolektivní smlouvu. Soutěž se zejména díky příchodu mladých hvězd v čele s Caitlin Clarkovou těšila velkému zájmu, měla rekordní návštěvnost i sledovanost a výrazně jí díky tomu vzrostl zisk. Hráčská asociace se prot ...

Norská atletka zažila v Česku šok. V posteli jí ležel neznámý muž

Zažila životní sezonu, v jejímž závěru ji potkal nepříjemný šok. Vycházející hvězdičku norské atletiky Lovise Skarbövikovou Andresenovou čekal nevšední zážitek během zářijového mítinku v Ostravě. Když přišla do hotelového pokoje, ležel jí v posteli neznámý muž.

Hroši z Havlíčkova Brodu rozjeli finále skvěle, chybí jim jediné vítězství

Kulisy jsou postavené, show může začít. V Havlíčkově Brodě se ve středu večer pod umělým osvětlením odehraje třetí finálové utkání extraligy mužů v softbale. Domácí Hippos v sérii proti obhájci titulu z Břeclavi vedou 2:0 na zápasy a vědí, že pokud vyhrají, budou před vlastními fanoušky slavit mistrovský titul.

V životě není jen kanoistika, řekl tajemně Fuksa o startu na ME v Račicích

Olympijský vítěz Martin Fuksa zpochybnil svou účast na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice v Račicích v příštím roce. Důvod, proč zvažuje vynechání očekávané domácí akce, blíže nespecifikoval.

Sestřih utkání Riders Pardubice – UNIted Hradec Králové

Sestřih utkání al-Ajn – al-Hilál

Kaká střílí za Prostějov, dal úžasný gól

Ten gól si můžete pustit padesátkrát a stejně se budete pořád kochat. Byl úžasný. Prostějovský obránce Kaká se v zápase druhé fotbalové ligy proti Chrudimi trefil náramně z více než třiceti metrů. „Skvělá střela, klobouk dolů před ním,“ uznal chrudimský trenér Jindřich Tichai. Utkání nakonec skončilo remízou 1:1. ...

Nováčku, plavej! Trenéra Reimera zocelují napínavé ústecké koncovky

Hodili ho do vody, ať plave. A zatím se nováček mezi ligovými trenéry Tomáš Reimer neutopil, byť jeho svěřenci mu nesnadnou roli rozhodně neulehčují. Bilanci má ústecká Sluneta skvostnou, pět výher a jen dvě porážky, už třikrát ale vítězství vybojovala až v nervydrásajících koncovkách. Naposledy v derby v Děčíně, kde v poslední periodě ztratila lux ...

MADE IN ENGLAND: Hodina v oslabení je moc i pro Arsenal. Očekávám, že West Ham oporu potrestá

Porážka Arsenalu v Bournemouthu v anglické fotbalové Premier League, šlágr mezi Liverpoolem a Chelsea a otočky Manchesteru City, Tottenhamu a Manchesteru United. Vše rozebírá ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz bývalý fotbalový reprezentant Daniel Pudil, jenž strávil sedm let kariéry v Anglii, kde nyní i žije.

Je reálné myslet na postup, věří před Ligou mistrů plzeňský futsalista Vnuk

Potřetí v historii si plzeňský Interobal zahraje futsalovou Ligu mistrů. Hostitelem čtyřčlenné skupiny je letos hlavní město Kosova Priština, kde kromě domácího celku narazí český mistr ještě na portugalskou Bragu a MNK Olmissum z Chorvatska, vicemistry svých zemí, které mají díky koeficientu po dvou zástupcích v prestižní soutěži. ...

Po rekordní sezoně WNBA hráčská asociace vypoví kolektivní smlouvu

Den po finále WNBA, které zakončilo nejúspěšnější sezonu zámořské ligy basketbalistek, hráčská asociace oznámila, že předčasně vypoví kolektivní smlouvu.

Olympijský vítěz Fuksa neví, jestli bude příští rok závodit na ME v v Račicích

Olympijský vítěz Martin Fuksa neví, jestli bude příští rok závodit na ME v rychlostní kanoistice v Račicích. Důvody svých pochybností neuvedl.

Nylander řídil výhru hokejistů Toronta nad Tampou Bay, Kämpf nebodoval

Hokejisté Tampy Bay prohráli v Torontu 2:5 a utrpěli druhou porážku v nové sezoně NHL. Vítězství Maple Leafs řídil švédský útočník William Nylander, který dal dva góly a na jeden přihrál. Český útočník David Kämpf vyšel bodově naprázdno.

Hrníčko je po léčbě rakoviny zpět: Doufám, že už to bude jenom lepší

Psal se červenec 2024. Organizaci hokejového Dynama zasáhla během letní přípravy zpráva, kvůli které musel i v tomhle kolosu, kterého běžně zajímají především výhry na ledě, jít všechen sport stranou. Útočník prvoligové rezervy Dominik Hrníčko se dozvěděl o nádoru na varlatech, víceméně jen chvíli poté, co vyléčil zlomenou nohu. ...

V Pardubicích chci být úplně u všeho, říká posila obrany ze zámoří Zbořil

Mezi hokejovými fanoušky dnes už téměř lidový twitterový výrok tiskového mluvčího Pardubic Jana Mroviece z letošního ledna, že „Dynamo je nejlepší v nastolování agendy“ (vyvolává nejvíc reakcí veřejnosti na jednotlivá témata), je zase aktuální. Nebo spíš pořád. Ještě řešíte, kdo bude novým pardubickým hlavním trenérem? Tak na to zapomeňte. ...

Jsem z fotbalové rodiny, smál se po výhře liberecký střelec Bulíř

Jeho gól rozhodčí dlouho zkoumali na videu. Nakonec trefu Michala Bulíře z 51. minuty domácího souboje s Českými Budějovicemi posoudili jako regulérní a hokejisté Liberce díky ní soupeře přetlačili 2:1.

Už jsem stoprocentně připravený, hlásí uzdravený karvinský stoper Endl

Odborníci o něm říkají, že patří k nejtalentovanějším stoperům v Česku. Ostatně trenér fotbalistů MFK Karviná Martin Hyský o jednadvacetiletého Lukáše Endla hodně stál. Jenže až v neděli proti Českým Budějovicím nastoupil v lize za Karvinou poprvé v základní sestavě. Byl to jeho třicátý start mezi elitou.

Plzeňský útočník Vydra si v Ostravě zavzpomínal na Baník a první gól

Na ostravský Baník má pěkné vzpomínky. V jeho dresu po přestupu z Jihlavy skočil do první ligy a odrazil se do světa. Útočník plzeňských fotbalistů Matěj Vydra si při sobotní výhře v Ostravě 3:1 připomněl svůj start mezi elitou.

Rasta z města Vechta. V Lize mistrů jdou Češi na německé překvapení

Nymburští basketbalisté se poprvé představí v novém ročníku Ligy mistrů domácímu publiku, v pražské hale Královka přivítají v úterý německý tým Rasta Vechta. Svěřenci trenéra Franceska Tabelliniho chtějí navázat na triumfy z palubovek Promitheasu Patras a Galatasaray Istanbul a upevnit si vedení ve skupině D. Duel začne v 18:30. ...

Pravá! Slyšel Čanturišvili od slávistů. Tak vypálil levou a dal krásný gól

Unikátní trefou svojí slabší levačkou z rohu pokutového území do protější šibenice okořenil gruzínský fotbalový záložník Vachtang Čanturišvili výtečný prvoligový duel na Střelnici. Body však nepřinesla, jeho Jablonec podlehl v neděli doma pražské Slavii 1:2.

Tajnosti a strach ze špionáže. Finové sedí na zlatém dole, jejich vynález změní lyžování

Ve světě běžeckého lyžování se nejspíš rodí revoluce, která je ale zatím obestřena neprostupnou zdí mlčenlivosti a tajností. Finský vynález už na konci minulé sezony začal překopávat zažité pořádky a znepokojuje konkurenci, která k němu nemá přístup.

Góly jako odpustky pro útočníky? Pryč míří z Hradce Králové jen jeden

Ještě před dvěma týdny byl jejich pohled na statistiky tristní. A neobešlo se to bez odezvy ze strany vedení klubu. „I podle našeho názoru jsou těžce za očekáváním. Tito hráči by měli být tahouny a rozhodovat zápasy, což se prozatím neděje,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web po zápase v Olomouci. ...

Toronto si poradilo s Tampou, dvakrát pálil útočník Nylader

Pondělní program hokejové NHL nabídl jediný zápas. Toronto v něm přehrálo Tampu Bay jasně 5:2 i díky třem bodům švédské hvězdy Williama Nylandera (2+1). Výhru na ledě slavil i jediný český účastník, centr David Kämpf.

Parní válec poprvé doma. Bohačík věří ve vyprodanou Královku

Basketbalisté Nymburka se poprvé představí v novém ročníku Ligy mistrů před domácími fanoušky, v pražské hale Královka dnes přivítají německý celek Rasta Vechta. Svěřenci trenéra Francesca Tabelliniho chtějí navázat na triumfy z palubovek Patrasu a Galatasaraye Istanbul a upevnit si vedení ve skupině D. Zápas začne v 18:30. ...

Bojovat o zlato, nebo za Írán? Nový film přibližuje dilema íránských sportovkyň, společně jej natočil Izraelec a Íránka

Minulý týden vstoupil do českých kin film Tatami, který na příběhu íránské judistky přibližuje těžké dilema sportovců, nucených volit mezi láskou ke své vlasti a bojem o medaile. Jak moc má do sportovních bojů vstupovat politika?

Debakl z respektu i odkaz, který přežil Jugoslávii. Benaček vypráví o Draženovi

Tehdy hrál ještě za mládežnickou reprezentaci Jugoslávie, když se na něj na tréninku obrátil Aleksandar „Aco“ Petrovič a chlubil se: Poslyš, mám mladšího bráchu a ten je ještě větší talent než já. „Ale tehdy jsme ještě netušili, jak daleko to může dotáhnout,“ vzpomíná trenér Predrag Benaček na Dražena Petroviče, jednoho z nejlepších evropských bask ...

Stupidní vyloučení baví internet. Náhradník dvakrát při oslavách sundal dres, klub ho velebil

Na Instagramu umístil klub jeho fotku a výstižný vzkaz: „Pamatujte, že po 90 minutách není konec.“ Chorvatský obránce Matej Rodin z klubu Raków Čenstochová se postaral o jedno z nejšílenějších a zároveň nejstupidnějších vyloučení v sezoně napříč fotbalovými soutěžemi. Proti Štětínu po gólu svlékl dres. Video ale jeho vítěznou trefu zrušilo, což nep ...

Hokej bez červené (134. díl): Proč se v extralize tak prosazuje defenzivní hokej?

V extralize nadále přetrvávají výrazné rozdíly v rozměrech ledových ploch jednotlivých klubů. Co však mají týmy společné, je stále složitější střílení gólů. Proč a jak ubývá branek v nejvyšší soutěži? Podcast Hokej bez červené s šéfkomentátorem ČT sport Robertem Zárubou hodnotí také přesun brněnského odchovance Jakuba Zbořila ze zámoří do Pardubi ...

Dieta v NHL. V jediném zápase stál Kämpf na straně vítězů

Klid před bouří. Tak by se dal nazvat stav v NHL. Zatímco v noci se odehrálo jediné utkání, tak v noci z úterý na středu půjde do akce všech dvaatřicet týmů. Toronto a Tampa si jako jediné týmy střihnou dva zápasy ve dvou dnech. Ve vzájemném duelu zvítězil ten kanadský nad americkým v poměru 5:2. V dresu Maple Leafs nastoupil ve čtvrté formaci Davi ...

Zábranský o 20 letech v Kometě: Jsem hrdý, že jsme dokázali vychovat mladé a zároveň bojovat o medaile

Čech, kterého zkoušeli v City. Oblíbil si ho Foden, teď fotbal komentuje

Před finále letošního mistrovství Evropy mezi Anglií a Španělskem mu na mobilu blikla zpráva od známého fotbalového skauta Milana Holuba s fotografií Phila Fodena a popiskem: „Phil tě zdraví!“ Vojtěch Šilhan si tak zase vzpomněl na staré časy. „Nevím, jestli mu to Milan připomněl, nebo si na mě opravdu ještě pamatuje,“ poví s úsměvem Šilhan, v souč ...

Wood potvrdil střeleckou formu a zařídil Nottinghamu výhru nad Crystal Palace

Nottingham porazil v 8. kole anglické fotbalové ligy Crystal Palace 1:0. Zápas rozhodl v 65. minutě svým pátým gólem v této sezoně Premier League novozélandský útočník Chris Wood, který nachytal brankáře Deana Hendersona střelou zpoza vápna k tyči.

Duel nejhorších týmů španělské ligy vyhrálo Las Palmas

Duel nejhorších týmů španělské ligy vyhrálo Las Palmas, které zvítězilo ve Valencii 3:2. Díky prvnímu tříbodovému zisku se dostalo z posledního místa.

Nottingham udolal Crystal Palace, výhru zařídil střelec Wood

Nottingham porazil v 8. kole anglické fotbalové ligy Crystal Palace 1:0. Zápas rozhodl v 65. minutě svým pátým gólem v této ligové sezoně novozélandský útočník Chris Wood, který nachytal brankáře Deana Hendersona střelou zpoza vápna k tyči.

Monza se jako poslední z týmů dočkala v italské lize vítězství

V 8. kole italské fotbalové ligy se jako poslední ze všech týmů dočkala výhry také Monza. Svěřenci Alessandra Nesty zvítězili na hřišti Verony 3:0 díky gólům portugalského útočníka Danyho Moty a jedné brance Alessandra Bianca. V tabulce se posunuli z předposledního místa na 16. pozici.

Po roce na place. Neymar si po vážném zranění konečně zahrál zápas

Brazilec Neymar si zahrál první fotbalový zápas po roční pauze způsobené zraněním kolena. Dvaatřicetiletý útočník nastoupil za al-Hilál v závěru utkání asijské Ligy mistrů na hřišti al-Ajnu, které jeho tým vyhrál 5:4. Neymar vystřídal v 77. minutě Sálima Davsárího, jenž chvíli předtím zkompletoval hattrick.

Menšík přehrál Popyrina i ve Vídni a je ve druhém kole

Jakub Menšík postoupil na turnaji ve Vídni do druhého kola. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci ho v rakouské metropoli nezastavil ani osmý nasazený Alexei Popyrin, český tenista přehrál Australana za hodinu a tři čtvrtě 7:6, 6:2.

Menšík ve Vídni navazuje na tažení v Šanghaji, v prvním kole si vyšlápl na Popyrina

Po skvělém vystoupení na Masters v Šanghaji, kde ho až ve čtvrtfinále zastavil Srb Novak Djokovič, si Jakub Menšík drží vysoce nadprůměrnou formu. Na turnaji ATP ve Vídni už je po úspěšné kvalifikaci ve druhém kole. Osmého nasazenéno Alexeie Popyrina z Austrálie porazil v rakouské metropoli 7:6 a 6:2. Podrobnosti připravujeme. ...

Hokejisté Vsetína se v první lize přiblížili k vedoucímu Zlínu na dva body

Hokejisté druhého Vsetína vyhráli ve 14. kole první ligy díky hattricku útočníka Tomáše Janduse ve Frýdku-Místku 4:1 a přiblížili se na rozdíl dvou bodů vedoucímu Zlínu, oproti kterému mají ještě zápas k dobru. Zlín zvítězil v nedělní předehrávce na ledě čtvrté pražské Slavie 2:1 po samostatných nájezdech. Třetí Sokolov porazil doma Litoměřice 2:1. ...

Neymar je po roční pauze zpět, v asijské Lize mistrů byl u devítigólového thrilleru

Nejdražší fotbalista historie Neymar si zahrál první zápas po roční pauze způsobené zraněním kolena. Dvaatřicetiletý útočník nastoupil za al-Hilál v závěru utkání asijské Ligy mistrů na stadionu al-Ajnu, které favorizovaný tým vyhrál 5:4. Hvězdný Brazilec vystřídal v 77. minutě Sálima Davsárího, jenž chvíli předtím zkompletoval hattrick. ...

Vsetín vyhrál na ledě Frýdku a přiblížil se prvnímu Zlínu na dva body

Hokejisté druhého Vsetína vyhráli ve 14. kole první ligy díky hattricku útočníka Tomáše Janduse ve Frýdku-Místku 4:1 a přiblížili se na rozdíl dvou bodů Zlínu, oproti kterému mají ještě zápas k dobru. Lídr zvítězil v nedělní předehrávce na ledě čtvrté pražské Slavie 2:1 po samostatných nájezdech. Třetí Sokolov porazil doma Litoměřice 2:1. ...

Čeští reprezentanti si v Koreji vyzkoušeli jokgu, místní obdobu nohejbalu

Český nohejbal a korejské jokgu – dva sporty, které vznikly nezávisle na sobě, přesto jsou si hodně podobné. Na korejské pozvání se český nohejbalový tým vydal do Soulu, aby ukázal své umění, tentokrát ale v asijské podobě.

Nohejbalisté sehráli exhibici v jokgu na náměstí v Soulu

Nohejbalisté sehráli exhibici v jogku na náměstí v Soulu

Čeští reprezentanti si v Koreji vyzkoušeli jogku, místní obdobu nohejbalu

Český nohejbal a korejské jogku – dva sporty, které vznikly nezávisle na sobě, přesto jsou si hodně podobné. Na korejské pozvání se český nohejbalový tým vydal do Soulu, aby ukázal své umění, tentokrát ale v asijské podobě.

Neymar si zahrál první zápas po roční pauze

Nejdražší fotbalista historie Neymar si zahrál první zápas po roční pauze způsobené zraněním kolena. Za al-Hilál nastoupil v asijské Lize mistrů.