Maaxi.cz

Švábíková byla na Diamantové lize v Curychu šestá. Duplantis předběhl Warholma

O šesté místo se podělila tyčkařka Amálie Švábíková na mítinku Diamantové ligy. V soutěži, která probíhala na hlavním nádraží v Curychu, přeskočila 452 centimetrů, ale přes 467 už se nedostala. Vyhrála olympijská šampionka Nina Kennedyová z Austrálie výkonem 487 centimetrů.

Mohlo by vás zajímat

AS ztratilo v Janově. Zaváhání Interu využila Neapol

Fotbalisté Neapole zvítězili v italské lize v Cagliari 4:0, využili remízy Interu Milán v Monze a vyhoupli se do čela tabulky. U tří branek vítězů byla nová posila Belgičan Romelu Lukaku. Fotbalisté AS Řím hráli v Janově 1:1, o první vítězství v sezoně přišli v šesté minutě nastavení. Atalanta Bergamo zdolala Fiorentinu 3:2 díky obratu v závěru p ...

Pogačar po sólovém úniku vyhrál cyklistickou Velkou cenu Montrealu

Slovinský cyklista Tadej Pogačar vyhrál po sólovém úniku Velkou cenu Montrealu. Letošní šampion Gira d’Italia a Tour de France zopakoval na jednodenním závodu kategorie WorldTour triumf z roku 2022 a připsal si 22. vítězství v sezoně.

Orientační bikeři zakončili MS desátou medailí

Čeští orientační bikeři zakončili mistrovství světa s bilancí deseti medailí. Zlatou tečkou bylo v Bulharsku vítězství ve štafetě.

Hra v oslabení srazila Dynamo. Porážku musí skousnout také Sparta

Pardubičtí hokejisté prohráli ve čtvrtém zápase Ligy mistrů na ledě Straubingu 2:3 a poprvé v soutěži nebodovali. Dynamo inkasovalo všechny branky v oslabení. Neuspěla ani Sparta, která prohrála 0:3 s Eisbären Berlin a klesla mimo postupové příčky.

Sparta v hokejové Lize mistrů nestačila na Eisbaren Berlín a prohrála 3:0, podruhé v řadě padly i Pardubice

Hokejisté Pardubic prohráli ve čtvrtém zápase v Lize mistrů na ledě Straubingu 2:3 a poprvé v soutěži nebodovali. Dynamo inkasovalo všechny branky v oslabení, německý tým uspěl i ve třetím domácím utkání.

Florbalisté Mladé Boleslavi porazili v superlize Chodov

Florbalisté úřadujícího vicemistra Mladé Boleslavi zdolali v úvodním kole superligy doma Chodov 6:4. V pražském derby Sparta zdolala Sokol Králové Vinohrady 4:2 a Česká Lípa zvítězila nad FBC Ostrava 6:5 v prodloužení. Duel Vítkovic s nováčkem Bulldogs Brno byl jako jediný z 1. kola odložen kvůli nepříznivému počasí a povodním. ...

Kanadští tenisté porazili v souboji o čtvrtfinále Davis Cupu Británii

Tenisté Kanady porazili v Davis Cupu v závěrečném zápase skupiny D v Manchesteru 2:1 domácí Brity a postoupili na jejich úkor do čtvrtfinále. Společně s nimi se z této skupiny do listopadového play off kvalifikovala už v sobotu Argentina.

Českými házenkáři sezony se potřetí stali brankář Mrkva a spojka Jeřábková

Brankář Tomáš Mrkva byl potřetí za sebou i v kariéře vyhlášen nejlepším českým házenkářem uplynulé sezony. Mezi ženami rovněž obhájila loňské vítězství Markéta Jeřábková, která si také připsala celkově třetí prvenství.

Boleslav na úvod superligy porazila Chodov, Česká Lípa uspěla nad Ostravou

Florbalisté úřadujícího vicemistra Mladé Boleslavi zdolali v úvodním kole superligy doma Chodov 6:4. V pražském derby Sparta zdolala Sokol Králové Vinohrady 4:2 a Česká Lípa zvítězila nad FBC Ostrava 6:5 v prodloužení. 

Mrkva a Jeřábková obhájili vítězství v anketě o hráče a hráčku sezony

Brankář Tomáš Mrkva byl potřetí za sebou i v kariéře vyhlášen nejlepším českým házenkářem uplynulé sezony. Mezi ženami rovněž obhájila loňské vítězství Markéta Jeřábková.

Kaše přinesl do klubu a regionu něco, co nám dlouho chybělo, chválí mistra světa trenér Litvínova Mlejnek

S cílem navázat na loňské semifinále půjdou do nového extraligového ročníku hokejisté Litvínova. Severočechům se i přes proměnu kádru podařilo udržet klíčového hráče - útočníka Ondřeje Kašeho „Já pevně věřím, že v tom bude nadále pokračovat, protože patří do nejlepší pětice hráčů celé Extraligy,“ říká v rozhovoru pro Radiožurnál Sport trenér Litvín ...

Záplavy zasáhly v Opavě také sportoviště

Éra Jaroslava Navrátila u daviscupového týmu je minulostí

Česko na cyklistickém ME nezůstalo bez medaile

Orientační bikeři zakončili MS dalším zlatem

Davidová skončila šestá v městské biatlonové exhibici v Drážďanech

Biatlonistka Markéta Davidová skončila šestá v městské exhibici v Drážďanech. V dešti zvítězili Italka Lisa Vittozziová a sedmatřicetiletý Slovinec Jakov Fak, který odsunul na druhé místo norskou hvězdu Johannese Thingnese Böa.

Davidová na exhibici v Drážďanech skončila šestá

Česká reprezentantka Markéta Davidová po nevydařené třetí střelbě skončila v městské exhibici v Drážďanech na šestém místě. V deětivém počasí se nejlépe vedlo Italce Lise Vittozziové. Norskou jvězdu Johannese Thingnese Böa porazil sedmatřicetiletý Slovinec Jakov Fak.

Britská tenistka Kartalová si došla v Munastíru z kvalifikace pro první titul

Britská tenistka Sonay Kartalová vyhrála souboj překvapivých finalistek turnaje v Munastíru nad Slovenkou Rebeccou Šramkovou 6:3, 7:5 a získala první titul na WTA Tour.

Ostravanky si z Olomouce odváží vysoké vítězství 7:2

Extraliga florbalistek odstartovala prvními letošními duely. Jedním z nich byl ten mezi Olomoucí a Ostravou, který Slezanky vyhrály jasně 7:2. Podrobnosti připravujeme.

ŽIVĚ: Ostravanky si z Olomouce odváží vysoké vítězství 7:2

Extraliga florbalistek odstartovala prvními letošními duely. Jedním z nich byl ten mezi Olomoucí a Ostravou, který Slezanky vyhrály jasně 7:2. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Co to sakra dělá? Zbláznil se? Závod F1 v Baku ukončila divoká havárie

Bojovali o stupně vítězů, dvě kola před cílem Velké ceny Ázerbájdžánu moc času nezbývalo. Sainz předjel Péreze, ten se stačil dostat zpět, když v tom přišla rána. Obě auta se roztříštila o hrazení. Sergio Pérez zuřil: „Co to sakra dělá? To se snad zbláznil? Idiot!“ Na první dobrou jednoznačně vinil Sainze. Ale bylo to tak opravdu? ...

Irish Open vyhrál dánský golfista Höjgaard, o ránu porazil McIlroye

Po skvělém finiši vyhrál dánský golfista Rasmus Höjgaard Irish Open a získal pátý titul na evropském okruhu DP World Tour. Třiadvacetiletý hráč porazil v severoirském Newcastlu o jednu ránu domácího favorita Roryho McIlroye, jenž útočil na čtvrté vítězství v sezoně.

Hra v oslabení srazila Dynamo. Na ledě Straubingu prohrálo o gól

Pardubičtí hokejisté prohráli ve čtvrtém zápase Ligy mistrů na ledě Straubingu 2:3 a poprvé v soutěži nebodovali. Dynamo inkasovalo všechny branky v oslabení.

Reprízu jarního semifinále vyhrály o gól házenkářky Slavie, Most přehrál Hodonín

Ještě na začátku druhého poločasu v Chebu vedl Kynžvart o čtyři branky 14:10, ale slávistky měly lepší závěr a vyhrály o jediný gól 21:20. Bezproblémovou výhru si připsaly v neděli házenkářky Mostu. Úřadující mistryně zvítězily 37:25 nad Hodonínem.

Házenkářky Mostu vyhrály v interlize i druhý zápas, Hodonín porazily 37:25

Házenkářské mistryně z Mostu zvládly bez problémů i druhý zápas v nové interligové sezoně a Hodonín porazily 37:25. „Černí andělé“ vedou díky skóre tabulku společné česko-slovenské soutěže, plný počet bodů mají ještě další čtyři týmy.

Barcelona vyškolila Gironu a je stále stoprocentní, Krejčí do hry nezasáhl

První pozici ve španělské lize si fotbalisté Barcelony udrželi i po nedělním duelu v Gironě. Katalánské derby totiž ovládli jednoznačně 4:1 a oplatili tak porážku z minulého ročníku. Český reprezentant Ladislav Krejčí v dresu Girony utkání sledoval opět ze střídačky.

Výstřednost v uchu. Je to sázka, tuhle paráda ještě musím nosit, říká Rosický

Když bude Liga mistrů, nechám si nastřelit náušnici. Sportovní ředitel sparťanských fotbalistů Tomáš Rosický v boji o Champions League přinesl do kabiny s dobrou náladou i „vlastní oběť“. Široká veřejnost si u něj nezvyklého módního doplňku všimla, když byl v neděli hostem ve studiu stanice Canal+Sport během šlágru anglického ligy mezi Tottenhamem ...

Tenisový svaz chce jako součást nové vize obměnit celý realizační tým, o Berdycha byl zájem delší dobu

Daviscupový tým bude mít po osmnácti letech nového kapitána. Končí tak dlouhé období Jaroslava Navrátila, který české tenisty vedl ještě tento týden při finálové skupině ve Valencii, a novým mužem na lavičce bude dvojnásobný vítěz nejslavnější týmové soutěže Tomáš Berdych. Vedení Českého tenisového svazu o tom informovalo s odkazem na dlouhodobou k ...

Belgičané na domácí půdě slaví díky Merlierovi. Jedinou českou medaili z ME získala Dubcová

Cyklistika zná nového mistra Evropy. V belgickém Hasseltu se jím po 222 kilometrech stal domácí Tim Merlier. Na evropském trůnu střídá Christopha Laporta. Pavel Bittner v závěrečném hromadném sprintu finišoval na sedmém místě. O jedinou českou medaili z ME se tak postarala Štěpánka Dubcová v závodě juniorek.

ŽIVĚ: Extraliga florbalistek Olomouc – Ostrava

Extraliga florbalistek startuje duelem Olomouce s Ostravou. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Gabrielova hlava rozhodla londýnské derby. Tottenham se na odpověď nezmohl

Fotbalisté Arsenalu vyhráli v londýnském derby na hřišti Tottenhamu 1:0 zásluhou brazilského obránce Gabriela a posunuli se na druhé místo tabulky Premier League. Na stoprocentní Manchester City ztrácejí dva body, o které přišli v minulém kole při domácí remíze s Brightonem.

Záplavy zasáhly i fotbalový stadion v Opavě, hřiště je pod vodou

V Opavě zasáhla rozvodněná řeka stadion druholigového fotbalového klubu. Voda se dostala i na hřiště.

ONLINE: Výlety do Německa. Pardubice hrají ve Straubingu, Sparta v Berlíně

Hokejová liga mistrů v neděli završuje první etapu zápasů. Jak Pardubice, tak Sparta hrají čtvrtá utkání v Německu. Dynamo vyzývá Straubing, Pražané zavítali do hlavního města, kde měří síly s tamními Eisbären. Oba duely můžete sledovat prostřednictvím podrobných reportáží online.

Drsné. Van Persie v roli začínajícího kouče prohrál v nizozemské lize 1:9

Někdejší znamenitý fotbalista Robin van Persie musel na lavičce Heerenveenu strávit zatím nejhorší porážku své začínající trenérské kariéry. Jeho svěřenci utrpěli v sobotu v nizozemské lize debakl 1:9 v Alkmaaru. Nejlepší střelec nizozemské reprezentační historie chce, aby tým pokračoval ve svém stylu hry a nenechal se drtivou prohrou traumatizovat ...

Velkou cenu Ázerbájdžánu ovládl Piastri, po srážce v předposledním kole závod nedojeli Sainz a Pérez

Velkou cenu Ázerbájdžánu vozů formule 1 vyhrál Australan Oscar Piastri z McLarenu a získal druhý triumf v kariéře. Druhý skončil Charles Leclerc z Ferrari, třetí byl George Russell z Mercedesu. Závod na městské trati v Baku se dojel v režimu virtuálního safety caru poté, co se necelé dvě kola před koncem v souboji o třetí místo srazili Carlos Sainz ...

V Baku se raduje Piastri. Závěr Velké ceny ovlivnila kolize

Velkou cenu Ázerbájdžánu vyhrál Oscar Piastri z McLarenu, který si připsal druhý triumf v kariéře. Druhý skončil Charles Leclerc, třetí byl George Russell. Závod na městské trati v Baku se dojel v režimu virtuálního safety caru poté, co se necelé dvě kola před koncem v souboji o třetí místo srazili Carlos Sainz a Sergio Pérez. ...

AS ztratilo v Janově, o první výhru přišli Římané až v nastavení

Fotbalisté AS Řím hráli ve čtvrtém kole italské ligy v Janově 1:1, o první vítězství v sezoně přišli v šesté minutě nastavení. V hektickém závěru dostal červenou kartu jejich trenér Daniele De Rossi, který se příliš vehementně domáhal ukončení zápasu.

ONLINE: Třaskavé derby o Londýn, Tottenham čelí oslabenému Arsenalu

Je tu největší a nejvypjatější londýnské derby. Fotbalisté Arsenalu se představí na stadionu Tottenhamu, utkání můžete od 15.00 sledovat v online reportáži. V druhém nedělním utkání Wolverhampton hostí od 17.30 Newcastle.

Konečně to cinklo. Juniorka Dubcová má evropský bronz

Štěpánka Dubcová se na mistrovstvá Evropy juniorek postarala o první českou medaili. Osmáctiletá cyklistika si v Belgii dospurtovala pro bronz, vyhrála Nizozemka Puck Langenbargová před Němkou Messane Bräutigamovou.

Kneblová jela finále kajak krosu i na SP v Itálii, skončila čtvrtá

Tereza Kneblová obsadila na Světovém poháru ve vodním slalomu v Ivree čtvrté místo v kajak krosu. Finále vyhrála britská slalomářka Mallory Franklinová, na dalších místech za ní dojely olympijské medailistky z Paříže Britka Kimberley Woodsová a Noemie Foxová z Austrálie.

Kayakcross v Irvee patřil Britům, Kneblová dojela čtvrtá

Světový pohár vodního slalomu již tradičně uzavřel kayakcross, ve kterém si třetí finálovou účast v letošní sezoně připsala Tereza Kneblová. Ostatním českým reprezentantům závěrečné jízdy v italské Irvee tolik nevyšly. Finále si naopak podmanili Mallory Franklinová a Jonny Dickson z Velké Británie.

Na povodeň se připravovali i opavští basketbalisté. Halu pomáhali zabezpečit fanoušci, hráči i sponzoři

Současná povodňová situace ovlivňuje také sportovní dění. Starosti má například basketbalová Opava, tamní hala je totiž v zátopové oblasti. Klub proto v budově vyklidil celé první patro a také odpojil elektřinu. Se zabezpečením arény pomáhali i fanoušci, dorazilo jich odhadem 150.

ŽIVĚ: Kayakcross na SP v Irvee, Kneblová dojela čtvrtá

Závěrečný den Světového poháru v italské Irvee patří již tradičně kayakcrossu. Do finále se jako jediná česká reprezentantka probojvala Tereza Kneblová, v něm však na soupeřky nestačila. Přímý přenos závodu sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

ONLINE: Kvalifikace v Ázerbájdžánu pro Ferrari. Skončí dominance Red Bullu?

Tří poslední Velké ceny Ázerbájdžánu formule 1 ovládl tým Red Bull. Ačkoli kvalifikace pokaždé patřila Charlesi Leclercovi. I letos ovládl jízdu proti času Monačan s vozem ferrari, ale na rozdíl od předchozích let už Ferrari na Red Bull v závodě rychlostně neztrácí. Bude to konečně stačit na vítězství?

Další klopýtnutí házenkáři Plzně nedopustili, Zubří do Prahy nejelo

Házenkáři Plzně po těsné porážce ve Frýdku-Místku v úvodním domácím zápase extraligové sezony nezaváhali a porazili Jičín o deset gólů 34:24. Úřadující vicemistr Talent tým byl od začátku lepší, ve 13. minutě měl k dobru osmibrankový náskok a nakonec přehrál soupeře dvouciferným rozdílem. Jičínští zůstali zkraje ročníku bez bodu. ...

ŽIVĚ: Kayakcross na SP v Irvee s českou účastí

Závěrečný den Světového poháru v italské Irvee patří již tradičně kayakcrossu. Do vyřazovacích jízd se probojovali až na Víta Přindiše všichni čeští zástupci. Přímý přenos závodu sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

První medaile z ME. Juniorka Dubcová vybojovala bronz v hromadném spurtu

Osmnáctiletá cyklistka Štěpánka Dubcová získala na mistrovství Evropy v Belgii v silničním závodě juniorek bronz a tím i první medaili pro českou výpravu. Zvítězila Nizozemka Puck Langenbargová před Němkou Messane Bräutigamovou.

Elvise nám zakázali. Mrázkovi o hudbě i přípravě na další sezonu mezi elitou

Od nové krasobruslařské sezony už nejsou aktuálními mistry světa mezi juniory, ale třináctým světovým párem mezi elitou. Čeští sourozenci z Nymburka se ve světě tanců na ledě rychle rozkoukávají a neskrývají ambice, přestože společně bruslí teprve čtvrtým rokem. Kromě kvalifikace na olympijské hry čeká v nadcházejících měsících osmnáctiletou Kateři ...

Plzeň napravila úvodní prohru a přehrála Jičín. Karviná deklasovala Maloměřice

Úřadující vicemistr házenkářské extraligy si spravil chuť po úvodním zaváhání sezony. Plzeň v prvním kole těsně nestačila na Frýdek-Místek (22:23), ale nyní doma jasně porazila Jičín 34:24. Úřadující mistr Baník Karviná ve druhém kole nové sezony opět nastřílel více než čtyřicet branek. Svěřenci trenéra Michala Brůny vyhráli 46:31 na hřišti Malom ...

Ingebrigtsen si vyzkoušel půlmaraton: Držel se v čele, pak přišel propad

Dva dny po vítězství ve finále Diamantové ligy v Bruselu v běhu na 1500 metrů si hvězdný norský atlet Jakob Ingebrigtsen vyzkoušel půlmaraton v Kodani a při svém debutu na této trati skončil na 34. místě v čase 1:03:13.