Maaxi.cz

Dům pro babičku má 65 metrů čtverečních. Báječné překvapení čeká uvnitř

V Argentině vyrostl dokonalý dům pro ženu v seniorském věku, která si může na dvorku v prosklené privátní oáze vychutnávat kávu a hledět do zeleně. Za projektem stojí kreativní architektonická kancelář LOI Arquitectura.

Mohlo by vás zajímat

V Deštném si postavili roubenku, ale bez plotu. Ten správa CHKO nepovolila

Když si Luboš s Dášou pořizovali chalupu v Deštném, netušili, jak moc jim to změní život. Zamilovali se totiž do Orlických hor natolik, že si zde postavili dům a přestěhovali se natrvalo. V té době s nimi bydlely obě jejich děti, a tak všichni společně opustili blízkost a komfort města a vydali se vstříc přírodě, klidu a pohodě. ...

Inspirací pro byt se stala řeka a slunce, patchworkový dekor je všude

Byt v novém činžovním domě je dalším ze zajímavých počinů designérky Kristýny Karešové. Tentokrát zařídila mladistvě a vesele vyhlížející interiér cílený na bydlení pro mladé.

Byt v historickém domě má tolik funkcí jako švýcarský nůž, říkají architekti

Klenby a nosné sloupy jsou hodné obdivu na zámcích, ale nikoli v běžném bytě. S dispozicí nelze prakticky nic udělat, posunout nebo zbourat zeď také nejde. Přesto se architektonické studio Delicode s takovým interiérem vypořádalo více než se ctí.

Koupil jsem pouze parkovací stání. SVJ po mně chce nehorázné poplatky

Koupil jsem venkovní parkovací stání u bytového domu, ve kterém nebydlím. Po převodu vlastnických práv mi přišel od SVJ předpis plateb a záloh k mému nebytovému prostoru na služby a třeba i výtah, který nemohu vůbec využívat, popisuje Roman problémy pro seriál Sousedské války.

Pořídili si chalupu v Bačalkách. Proměna od architektky dopadla skvěle

Iva a Pavel milují zahradničení, ale terasa bytu v pražských Malešicích už jim byla malá. Začali proto hledat chalupu s velkou zahradou, vhodnou pro pěstování i dětské hrátky. Svou vysněnou nemovitost nakonec našli v Bačalkách v Královéhradeckém kraji.

Italský design vládne světu, neodolají mu ani konzervativní Švýcaři

Jedním z mnoha důkazů o „nadvládě“ italského designu je i nově otevřený butikový hotel Grace La Margna, který oživuje historické pohostinství a nabízí originální luxus v italském stylu ve Svatém Mořici.

Dům v Malibu okouzlil filmaře i známou herečku Lindsay Lohan

Jeden z ikonických domů v Malibu, který najdete v srdci jedné z nejvyhledávanějších pobřežních komunit na světě, s „pohlednicovým“ výhledem na Carbon Mesa a Tichý oceán, se rozkládá na pozemku s plochou téměř 50 tisíc metrů čtverečních.

Zpěvák Viktor Sodoma žije v Roztokách. Objevil je díky Miloslavu Šimkovi

Útočiště v podobě dvougeneračního domu v klidné části Roztok u Prahy našel zpěvák Viktor Sodoma už před řadou let. Pro útěk z hlavního města se přitom rozhodl nejen kvůli nezaměnitelnému geniu loci, které místo dozajista má. Velkou inspirací pro volbu nového zázemí pro jeho rodinu byl kamarád Miloslav Šimek (†63). ...

Pronájem malé kanceláře vyšel draho. Za energie má doplatit čtyřicet tisíc

Pro své podnikání jsem si pronajal kancelář, malou špeluňku, kde mám notebook, monitor a čtyři světla. Minulý týden mi majitel oznámil, že mi vznikl za energie nedoplatek čtyřicet tisíc korun, píše Zdeněk do seriálu Pronájem pod lupou.

Dřevostavbu si sám navrhl a postavil. V soutěži se dostal mezi tři nejlepší

Jiří stavěl na prázdném pozemku v podhorské obci, v místě, kde se kdysi pásli koně. Sám si podkrovní dřevostavbu navrhl a v krátkém čase ji i svépomocně vybudoval. Výsledek zaujal porotu architektonické soutěže a novostavba se umístila na přední pozici.

Vzdala se velkého luxusního bytu a je spokojená v malé garsonce

Rázná, chápavá, aktivní. Maminka Anna se ve svých padesáti letech rozhodla k radikálnímu kroku. Prodala svůj velký luxusní byt a peníze zčásti rozdělila mezi své dvě dospělé děti, kteří již žijí samostatně. Zbývající finance použila na pořízení malé garsonky se zaskleným balkonem pro sebe.

Z ostudy příjemné místo. Štěpánčin park v Prachaticích se vyhrabal z izolace

Štěpánčin park leží na hradebním okruhu historického centra Prachatic. Původní romantická zahrada z roku 1881 se proměnila na veřejný park, který začal postupně chátrat a dostal se do izolace. Díky revitalizaci od studií M2AU a Grupeto je park opět krásný a místními obyvateli využívaný.

Přestavěli dodávku na bydlení a jezdí po světě. Ušetří polovinu nákladů

Německý pár Nik a Yas se rozhodl cestovat po světě. Koupili proto dodávku a přestavěli ji na bydlení. Nový životní styl se jim tak zalíbil, že v pojízdném příbytku bydlí i doma v Německu.

Ve staré chalupě můžete spát v Brlohu, nebo dát přednost Euforii

Malebnou chalupu hezky posazenou do tradiční sklářské obce si opravili dva mladí nadšenci, Radek a Katka. Sice si už předtím postavili roubenku, ale když se naskytla šance koupit dům přes údolí, neváhali a tehdejší neudržovanou chalupu v dezolátním stavu si pořídili.

Milovník funkcionalismu má skvělý dům s biotopem i slávistickou kuchyň

Fotbal je týmová hra, ve které je důležitý systém, přesnost, rychlost a rytmus. Tato pravidla má rád i majitel domu, vášnivý fotbalový fanoušek. Je i vyznavačem funkcionalistického designu, nejlépe v černobílých barvách, tedy mimo fotbal. Tady má jasno: jeho obdiv patří červené a bílé. To poznáte i v jeho kuchyni.

Tady se nedá žít, stěžoval si na Prahu. Pak se zamiloval do Vršovic

Lukáš Tvrdý vyrostl na samotě u lesa a zamiloval se do květin. Váže kytice a po práci chodí domů do Vršovic procházkou, při které hledá zeleň a vnímá přírodu. „První půl rok v Praze jsem chodil ulicemi a říkal jsem si, všude samý beton, necítím hlínu, nevidím trávu, tady se nedá žít,“ vzpomíná na období před sedmi lety pro magazín City Life. ...

Vrátili se z Austrálie. Statek na Moravě koupili na dálku a pak ho zachránili

Po deseti letech života v Austrálii jsme se chtěli vrátit do Česka. Svět ovládal covid, cestování bylo omezené a my se rozhodli koupit nemovitost na Moravě na dálku. Možná si řeknete, že jsme blázni, ale my si byli jistí, že to je přesně to, co nás volá, píše Pavla v příspěvku pro seriál Splněný sen.

Kanceláře, kde i schodiště vypadá jako umělecké dílo. Podívejte se

Kancelář nemusí být nudná. Ani sterilní. To dokázal i architekt Jakub Klaška se svými kolegy, když navrhli kanceláře, kde se spojil výrazný architektonický charakter s funkčním uspořádáním. To vyšlo z detailní znalosti fungování firmy a odpovídá měnícím se potřebám kancelářských prostor 21. století.

Jako na zámku. Radek Banga žije v prvorepublikové vile Jágrova předka

Kousek za Kladnem se nachází malebná vesnice, kam před městským ruchem unikl do krásného starého domu zpěvák Radek Banga (42). Ač jsou s manželkou Veronikou (34) oba rodilí Pražané, měli už dlouho stejnou touhu: odejít z města a najít svůj vysněný dům – vilku z první republiky.

Postavili si luxusní vilu u útesu, z něhož se vrhali slavní hrdinové

Hrdinové filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, Paul Newman a Robert Redford, skočili v ikonickém snímku z vrcholu útesu nedaleko odsud, stejně jako James Coburn pro film Our Man Flint. Nádherné místo pro smrt, ale také pro život, to by mohli potvrdit majitelé nově postavené vily nedaleko útesu.

Brno má své moře. V opraveném parku u fontány se můžete válet i si hrát

Brněnský park na Moravském náměstí byl dlouhodobě zanedbaný a nefunkční. K pobytu nelákal a cesty ho rozřezávaly. Město se proto rozhodlo pro revitalizaci podle návrhu studia Consequence forma architects, které tvoří Janica Šipulová a Martin Sládek.

Geniálně vyřešenou malou garsonku zaplnil multifunkční nábytek

Přízemní byt v těsné blízkosti Václavského náměstí v nově zrekonstruovaném činžovním domě má pouze 24 metrů čtverečních, naštěstí s výhledem na jih do klidného dvora. Architektovi Ivanu Zacharovi se zde podařilo vytvořit v již existující dispozici, a to bez stavebních zásahů, útulný a praktický interiér.

Senzační záchrany. To je tvrz Bouda, náměstí v Rudě i motorest Čertovy skály

Valašská obec Lidečko postavila v roce 1990 motorest, který nazvala Čertovy skály. Po třiceti letech provozu nastal čas řešit, co s ním dál. Podobnou otázku si pokládala Železná Ruda, která toužila po pěkném náměstí. Obě rekonstrukce dopadly skvěle. Stejně jako proměna vojenského prostoru v Milovicích a záchrana dělostřelecké tvrze Bouda v Těchonín ...

Na půdě plné špíny si postavili vlastní rodinný dům plný světla

Čistá funkční architektura, lehkost prostoru a krásné výhledy. Podkrovní dvoupodlažní byt si mladí manželé nechali podle návrhu interiérové designérky vybudovat v rekonstruovaném domě ukrytém před ruchem velkoměsta blízko přírodní rezervace.

V hračce z 90. let můžete bydlet. Prohlédněte si dům ve stylu Polly Pocket

Fanoušci panenky Polly Pocket z devadesátých let mají nyní možnost se v domě populární hračky ubytovat doopravdy. Neuvěřitelný domek stojí v městě Littleton v americkém státě Massachusetts. Jedna noc v něm vyjde na 89 dolarů, v přepočtu 1 996 korun.

Chalupa v Krkonoších patří do 21. století, respektuje však své okolí

Místo staré a už rozpadající se chalupy v Krkonoších se nový majitel rozhodl pro novou, poctivě postavenou, v řemeslném provedení. Přál si současný vzhled a respekt ke krajině, ovšem s komfortem, který by odrážel naše století.

Dříve v ní mačkali sklo, dnes je ze stavby úžasná rekreační chalupa

Před více než sto lety se tu mačkalo sklo, dneska slouží památkově chráněný objekt v Josefově Dole v Jizerských horách k rekreaci. Manželé Simona a Vácav bývalou industriální budovu zachránili a citlivou rekonstrukcí posunuli do 21. století.

Podivné zvuky od souseda slyším každou půlminutu. Na zahradě se nedá vydržet

Bydlím v rodinném domě s terasou. Těšila jsem se, že na ní budu odpočívat u kávy a kochat se výhledy. Tomu je bohužel konec. Od souseda se začaly linout velmi nepříjemné zvuky. Je to tiché, ale velmi nepříjemné pípání a bzučení, popisuje Anna problémy pro seriál Sousedské války.

Z luxusního sídla se stalo něco mezi blázincem a kulisou Felliniho filmu

Luxusní rodinné sídlo, ale také temná minulost s psychedelickými experimenty či razie FBI, to je historie jedné z historických nemovitostí v New Yorku. Viktoriánské sídlo na obrovitém pozemku včetně dvou jezer prošlo nedávno náročnou rekonstrukcí.

Malý byt v pražském paneláku proměnili architekti ve velmi praktické bydlení

Byt po babičce na pražském sídlišti Petřiny potřeboval radikální proměnu. Interiér v původním stavu působil příliš stísněně a měl málo úložného prostoru. Mladý majitel oslovil architektonické studio Artvibe. Manželé Jana a Jan Kropíkovi úkol splnili na výbornou.

Jedna koupelna čtyřikrát jinak. Sázka na bílou se vždycky vyplatí

Sázka na jistotu? Bílá koupelna. Zatímco obklady s dekorem se vám podle architektů do pěti let okoukají, bílá působí v interiéru čistě a jednoduše, navozuje klid. Funguje dobře i se všemi dalšími barvami, skvěle například s modrou. Jedna koupelna může dostat hned několik podob, inspirujte se.

Češi si na Tenerife koupili apartmán. Otřesné začátky s pronájmem překonali

Koupi nemovitosti v zahraničí jsme nejdřív vůbec neplánovali. Na začátku pandemie se nám narodila dcera a na podzim 2020 jsme odjeli na měsíc na ostrov Tenerife, kde jsme se na konci pobytu začali nezávazně poohlížet po apartmánu, píše čtenářka ve svém příspěvku do seriálu Češi v zahraničí.

V nádherném horském apartmánu nechybí dřevo, ale ani dobrácký medvěd

Na začátku plánování každého interiéru bývá obvykle konkrétní představa. V tomto případě měli manželé jasno: přáli si pohodlný a zároveň luxusní domov. Interiér měl být nenáročný na údržbu, a to s využitím přírodních materiálů, mezi nimiž bude převládat dřevo, kámen a křehké sklo.

Ruině vdechli život. Zámek v Tmani u Berouna proměnili na domov pro seniory

Zámek v Tmani býval sídlem šlechtických rodů už od čtrnáctého století. O šest století později sloužil vojenským účelům, což se podepsalo na jeho celkovém stavu. Díky návrhu a přestavbě pod taktovkou studia Ginger Architecture získal zpátky důstojnost. Dnes funguje jako domov pro seniory.

Tuto vilu závidí majitelům jejich okolí už téměř 700 let. Je úžasná

Luxusní vila patřící Davanzati, patricijské rodině z Florencie , byla postavená v toskánském stylu už ve 14. století. Je jedním z nejpozoruhodnějších a nejexkluzivnějších historických domů v této oblasti.

Úžasná proměna. Z ostudy Varů je barokní perla, která láká na ubytování

Dům Zlatý jelen se nachází v srdci historického centra Karlových Varů v bezprostřední blízkosti Vřídla a kolonády, naproti Městskému divadlu. Byl postaven kolem roku 1737 a je jednou z posledních dochovaných hrázděných staveb ve městě.

Roubenku si postavili u Tábora. Velkým problémem se stala příjezdová cesta

Alena s Jakubem si po vysoké škole hledali místo ke svému bydlení. Z celé republiky padla volba na malé městečko nedaleko Tábora. Do zdejší krásné krajiny se okamžitě zamilovali. Nastěhovali se do bytu a začali hledat vhodný pozemek na stavbu domu.

Hugh Hefner dal milion dolarů za to, aby mohl odpočívat vedle Marylin Monroe

Přání některých lidí sahají i do doby po jejich smrti. Navíc náhrobní turistika fascinuje hřbitovní nadšence, lovce hrobů a tafofily (řecky taphos znamená hrob), kteří mají vášeň pro návštěvy neobvyklých míst. Na hřbitovech klidně cvičí jógu nebo pořádají pikniky.

Interiér z první republiky měl styl, dnešní podoba je ještě lepší

Prvorepublikové vily mívají velké kouzlo, které však často narušila necitlivá rekonstrukce. To platí i o domě v Podolí, kde byt 4+kk zaujímá celé jedno podlaží. Kompletní rekonstrukce, při níž se řešily jak stavební a dispoziční úpravy, tak konečný interiér, trvala dva roky, i kvůli předchozím nevhodným zásahům.

Bydlete u moře. V nabídce je Chorvatsko, Španělsko, Seychely i Omán

V Česku je na prodej velké množství domů, bytů a apartmánů s výhledem na moře. Vybírat můžete například z tradičního Chorvatska a Španělska, ale také si lze pořídit nemovitost na Seychelách a v Ománu. Nemovitosti jsou v perfektním stavu a jejich součástí je vždy bazén. Podívejte se, co je na prodej.

V CHKO si postavili šikovný dům z katalogu. Těší se na zimu v šortkách

Rodina nejdříve hledala místo, kam utéct – kousek zeleně, kde by se mohli Petra s Jirkou a jejich dva synové volně nadechnout. Pozemek našli nedaleko Litoměřic. Byl v mírném svahu, z kterého viděli v dálce Říp. Místo jim okamžitě učarovalo.

Bydlí ve vile v zámeckém stylu, chrání je dokonce mříže a ochranka

Hradby či obdobná opevnění obklopující města nebo alespoň městské čtvrti fungují i dnes. Uzavřené komunity ze sociálně historických důvodů existují především ve Spojených státech. Jejich účelem je poskytnout svým obyvatelům bezpečí a soukromí a výrazně nižší kriminalitu. Ovšem za peníze.

Hudebník Doctor P.P. má na zahradě skutečnou Černou perlu Jacka Sparrowa

Hudebník, právník a spolumajitel jednoho z našich největších hudebních festivalů Benátská! s Impulsem, Petr Pečený alias Doctor P.P., zakotvil v Mníšku pod Brdy. Zde si vybudoval svoje království, kde má prostor na všechny věci, které sbírá, mimo jiné i na kopii lodi Černá perla ze série filmů Piráti z Karibiku.

Srub amerického sex symbolu Burta Reynoldse má neskutečnou atmosféru

Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století byl urostlý herec a bývalý fotbalista nejlépe placeným hollywoodským hercem a kulturní ikonou. Vlastnil řadu domů, ale jeho nejmilejším byl atypický srub v Highlands v Severní Karolíně, v malém městečku, kde i dnes žije sotva tisícovka obyvatel.

Neotřelý a osobitý interiér bytu vás nadchne, autoři sáhli i po „zlatu“

Jako jedno z mála studií v Česku si Le bon nebojí pustit do interiéru zákazníků barvy, méně obvyklé materiály, a dokonce občas i nějaký „dekor“. Samozřejmě po dohodě s investory. A vyplácí se, to je vidět i na odvážně pojatém bytě v Ostravě.

První dům z podhoubí vyrůstá v Česku. Mykokompozit zcela nahradí polystyren

První dům z podhoubí lesklokorky lesklé neboli reishi získává v České republice konkrétní podobu. V tuto chvíli stojí již osm dřevěných žeber prvního modulu (kuchyně), která jsou základem nosné konstrukce. Mezi jednotlivá žebra spojená překližkou se postupně vsazují myceliové desky.

Z interiéru starého domu vzniklo umělecké dílo plné promyšlených detailů

Bratislavská Koliba, zejména její starší část, je vyhledávanou lokalitou pro rodinné bydlení. Jenže volné stavební pozemky jsou tu vzácné. I proto se investor rozhodl pro kompletní rekonstrukci, nástavbu a přestavbu staršího rodinného domu. Původní dům architekti tak změnili k nepoznání. To platí i o interiéru.

Zkáza textilky v Krnově byla tragédie. V areálu nyní vznikla Zahrada smyslů

Ohořelé stroje a vzorkovníky látek lehly popelem. Stejně tak i dobová dokumentace. V prosinci 2017 z vybavení památkově chráněné bývalé textilky Karnola v Krnově nezůstalo po požáru takřka nic. Unikátní vzorkovna byla po letech obnovena a v areálu továrny vznikla pro návštěvníky Zahrada smyslů.

Chata v Říčanech musela pryč. Na jejím místě si postavil snový rodinný dům

Původně zde stála chata, na kterou majitel odmala jezdil. Říčanská chata však musela ustoupit novému rodinnému domu. Její podoba částečně ovlivnila podobu novostavby, kterou navrhl architekt Martin Hajný z Atelieru Hajný.

Dům vypadá jako romantická kulisa pro film. Autor ho navrhl v patnácti letech

Dávno před tím, než místní styl architektury ovládly moderní kostky a prosklené krychle, rozmanitost rodinných domků v Los Angeles neznala hranic. V žádné ulici se nedaly najít dvě stejné budovy. Občas se ovšem objevily i stavby, které by se uplatnily jako filmové kulisy.